![]() |
5 Eklenti(ler)
budama sonrası aframı çoğaltıp bir kısmını köklendirmeye bir kısmınıda direk saksıya aldım
|
2 Eklenti(ler)
Öncelikle herkese merhabalar. Bana yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum. Yaklaşık 1 ay önce portulacaria afra meditopia aldım. Yani bana öyle oldugunu söylediler. Her şey yolundayken son 1 haftadır maalesef yaprakları sararıp dökülmeye başladı. Saksısı delikli ve gecirgen topraklı. Sulamam da düzenliydi yani cok sulama gibi bi durumum olmadı. Saksısı mı büyük acaba diye düsünüp bir küçük boy saksıya geçirdim ama o da bir şey değiştirmedi. Ne yapmam gerekiyor düzelir mi suya mı koymalıyım nasıl bir yol izlemem gerek yardımcı olursanız cok sevinirim cok üzgünüm simdiden tesekkürler.
İlk ve son halini ekledim fotoğraflara. |
Dışarıya havadar bir yere koyun, toprağınız sulandığında birkaç gün ıslak kalıyorsa sorunlu demektir. Bence bitkilerinizi topraktan çıkarın ve köklerine bakın, çürüme varsa siyahlaşmış ve yumuşamış olanlarını temizleyin. Kenara koyup birkaç gün o şekilde kurutun. Sonrasında alt deliklerinden kolayca su tahlıyesi yapacak bir saksıya alt katmanında iri lav kırıkları olan bol kumlu, lav kırıklı ve pomzalı bir karışım yapın.
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Aşağıdaki görseldeki Crassula yaklaşık 2,5 yıldır bende. Bonsai için gelecekte kendisini eğitmeyi düşünüyorum. Gövdesi henüz yeteri kadar kalınlaşmadı(ağaçsı görünüm henüz oluşmadı) Bunun için daha büyük saksıya alınması gerekir şeklinde 1-2 yerde okudum ama tam olarak güvenemedim. Yine benzer şekilde budama yapılırsa kalınlaşır şeklinde yorumlar mevcut. Sizlerin görüşünü alabilir miyim?
Ek olarak budama yaptığımızda normalde budama yapılan yaprağın yönünde yeni sürgün veriliyor. Crassula'da yeni sürgünler tam olarak nasıl çıkıyor? Örneğin budama yaptığımız yerin altındaki yapraklar sağa ve sola giden çekilde ise, sürgünler öne ve arkaya şeklinde mi oluyor yoksa yine sağa-sola şeklinde mi çıkıyor? Teşekkürler. |
2 Eklenti(ler)
Merhaba. Guneydogu cepheli acik balkonumuza portulacaria aldik. Fotografini asagida paylasiyorum. Balkonumuz sabah 8'den aksam 5'e kadar gunes aliyor. Bu kadar uzun sure direkt gunesin bitkiye zarari dokunur mu acaba? Sulamayi 2 haftada bir yapmayi dusunuyorum eylul ve ekim boyunca. Bir de kasimdan itibaren yine disarida birakmak mantikli mi? Gece don yaptiginda bitki zarar gorur mu?
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:27. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025