agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Bonsai ağaç türleri (https://www.agaclar.net/forum/bonsai-agac-turleri/)
-   -   Meyveli Bonsailer (https://www.agaclar.net/forum/bonsai-agac-turleri/2505.htm)

aetoria_17 14-04-2007 20:34

Arkadaşlar merhaba,ben foruma yeni katıldım.Yani bu konulara birazda yabancıyım ,evime bitane aşılı mandalina diktim ve bununla ilgili bilgi istiyorum.Ona nasıl bakmalıyım, onu sizin şirin bonsaileriniz gibi yetiştirebilirmiyim,yani onu bonsaiye çevirebilirmiyim . sorularımı konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yanıtlarsa çok mutlu olucam.Şimdiden teşekkürler.

since_1071 16-04-2007 11:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ali H. ALI (Mesaj 95153)
Selamlar Since 1071, Kus uzumunden bonsai denemelisin. Bu bitkiden kimse bonsai yapmamis olabilir. Bu ondan bonsi olmaz demek deyildir. En uygun tarzin Celebi, Sarkik ve selale tarzi olabilecegini dusunuyorum.
Calismalarini paylasmayi unutma. Kolay gelsin.

Ali Bey,

Öncelikle çok teşekkür ederim eğitic yorumlarınız için. Sizinde yazdığınız gibi benimde ilk olarak bu stiller aklıma gelmişti bunlara artı olarak bir de eğri stili düşünmüştüm. Yorumunuz beni bu hususta daha da heveslendirdi.

Teşekkürlerimle.

bayraktar 21-04-2007 08:30

herkese merhabalar resimler harika ben bonsai ler için burdayım.ama nereden başlayacagımı bilmiyorum.yardımcı olmak isteyen varsa lütfen bana ulaşsın

memet 21-04-2007 09:24

Bayraktar, forumdaki başlıkları takip ederek yeterince bilgiye ulaşabilirsin.
Sonra da bir fidan alır çalışmaya başlarsın.
Biraz çabayla, iyi bonsailer yaparsın.

since_1071 04-05-2007 13:14

Kuş üzümü ve diğer Fidelerim

2 Eklenti(ler)
Bonsai olarak düşündüğüm Kuş Üzümü fidelerim.
Sizler ile paylaşmak istedim.

Ali H. ALI 04-05-2007 14:23

Since1071 selamlar, kusuzumun guzel ve saglikli gorunuyor.[masallah]
Yeni surgunlerin altinda duran eski govdeyi , biraz toprak alip ortaya cikar nasil gorunuyor bir bakalim. Belki o yasli govdenin bir kismini oyup kurumus govde gorunu verebilirsin. En guclu surgunu de telleyip guzel bir celebi tarzi yapabilirsin diye dusunuyorum.

bonsade 19-08-2007 21:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi since_1071 (Mesaj 101288)
Bonsai olarak düşündüğüm Kuş Üzümü fidelerim.
Sizler ile paylaşmak istedim.

Tohumdan mı yeiştiriniz ? Ben başaramadım .Tohumdan nasıl yetişir merak ettim .Satın almak istesek nereden alabiliriz .Teşekkürler.

Ali H. ALI 15-12-2007 13:20

Hepinize iyi gunler,
meyve agaclarindan yapilacak bonsailerdeki onemli bir konuya deginmek istiyorum.
Bonsaide agacin boyu, yapraklarin buyuklugu kucultulebiliyor, ama meyvelerin buyuklugunu kucultmek olanaksizdir o yuzden meyve agaclarindan bonsai yapacaksaniz kucuk meyve veren cinslerinden seciniz.

Buyuk meyveli agaclardan bonsai yapmayi dusunuyorsaniz, onlardan da yapabilirsiniz. Cinliler buyuk meyveli agaclar uzerinde sadece 1-2 meyve birakiyorlar. Yapraklarini doktukten sonra nar agaci uzerinde duran kizarmis kocaman bir nar, veya yine yapraklarini dokmus elma agaci uzerinde duran tek bir meyve guzel gorunuyor.

memet 02-09-2008 15:52

Saydığınız ağaçları siz deneyebilirsiniz. Güzel olacaktır.

ağaççı35 27-04-2012 17:24

Benim bonsaim Ne zaman Zeytinlerini Verecek Acaba

memet 27-04-2012 17:49

Ağacınızı görseydik bir fikir üretebilirdik. Ben sürekli budamalar yaptığım için zeytinlerimden meyve vermesini beklemiyorum.

Yanagi 23-12-2018 16:36

iğde gibi duruyor

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:24.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025