![]() |
Burda en önemli konu;
Marketlerdeki bonsaileri ,bonsai almış olmak için alma. Gerçekten türünü stilini beğendiğin bonsai al. Aksi halde almış olduğun bonsaiye bağlanamazsın ve eninde sonunda elinden çıkarmak zorunda kalırsın.Veya ölmüş olarak elinden çıkar. |
çok şansım olduğunu sanmıyorum gerçi bonsai çeşitlerinde.. iki çeşit buldum ilk defa çok sevindim...
bir de sen de ankara da oturuyorsun sanırım, fidan alabileceğim nereleri var? forumda bahsedilen fidanlardan.. hani olaya giriş için alabileceğim bir fidan mesela.. |
Alıntı:
1-Real Market (bilkent) 2-Ankamall Koçtaş 3-Beğendik-Kocatepe camii 4-My garden çiçekçilik-Anıttepe 5-Uzman peyzaj-Karşıyaka mezarlık 3.kapı bu adreslere bir uğramanı öneririm buralarda özellikle marketlerde herhafta yeni bonsailer geliyor. sonra my gardene bir uğra marketlerden daha değişik türler var en son uzman seracılığa git burda bonsai yok ancak 10 ytl ye satılan 15 cm lik kırmızı acer palmatumlar var. Ve kararını ver |
teşekkür ediyorum yardımın için.
kararsızım biliyorum ama hiç bilmediğim bir konuya girdiğim için yalnış bir yolda ilerlemek istemiyorum. sağol tekrar. |
Tecrübe sahibi olmak istiyorsan yanlış yapmaktan hiç korkma.Ben öğrendiğim birçok şeyi yaptığım yanlışlarımdan öğrendim.Yaptığım yanlışları ve izlediğim yanlış yolları anlatsam iyi olacak aslında.Bu sayede doğruyu buldum.
Bonsai konusunda yanlış yolda ilerlemek diye birşey yok bence. |
Minelerimden örnekler
3 Eklenti(ler)
Bunlarda uğraştığım diğer bazı mineler.Daha çok yolları var.Burada paylaşayım istedim.Zaman zaman fotoğraflarını buraya koyarım ve katettiği yolu görmüş oluruz.Bunların üzerinde yaklaşık 1 yıldır uğraşıyorum.Gerçi uzun zaman kendi hallerine kaldılar pek uğraşmadım :D Hatta ilk resimdeki iki gövdeyi birleştirmekle bile uğraşmadım.
Mine ile ne kadar sık uğraşırsan o kadar çabuk şekil alıyor.;) Eklenti 2977 Eklenti 2978 Eklenti 2979 |
çok güzel çalışmalar ellerine sağlık.diyecek bir kelime yok.
düşündüğün bir stil var mı bu bonsailerin için? |
Teşekkür ederim.
İlk ikisi süpürge(broom) stili olacak da üçüncü için yorum yapamıyorum.Her an değişebilir.Süpürge olabilecek gibi görünse de kıvrımlı dik ya da eğri stil olabilir. |
1 Eklenti(ler)
Aşağıdakini şekillendirmeye çok yeni başladım ama kıvrımlı dil stil olacak.
Eklenti 2995 |
1 Eklenti(ler)
Heveslenip gittim mine aldım...
Gerekli olan kum ve torf da var... Şimdi bu Mine nin köklerini de kesecekmiyim, hadi dallarını budadım ya kökler??? Eklenti 3409 |
Real minelerin **** minen hayırlı olsun.Buradan sanki çok gövde varmış gibi görünüyor.Çiçeklerinin renkleri çok güzel.Biraz ilerlet senden çelik isteyecem haberin olsun.;)
Şimdi bu söyleyeceklerimi sakın başkalarına anlatmayın.Sakın başka yerlerde başka ağaçlara denemeyin::mad: Minenin saksısını ben her mevsim değiştiriyorum.Her mevsim kök budaması yapıyorum.Sürekli dal budaması yapıyorum. Yalnız dal budaması yaparken yapraklardan sonra olabildiğince uzun bir dal bırakın ve kesin.Yaprakların dibinde yeni vereceği sürgün tomurcuğu görünüyor.O tomurcuklara bakın.Bazen her iki yaprağın dibinde de tomurcuk olmuyor, birinde oluyor.Kestiğiniz zaman dallanma artmıyor ve tek sürgün uzuyor.İki tomurcukta varsa dallanma artıyor ve iki sürgün uzamaya başlıyor. Tel sararken dikkat edin dallar çok gevrektir. Şu an uzamasına izin verin çok kısa sürede gövdesi kalınlaşacaktır. Dallar uzayıp uzun dal kestiğinizde sakın atmayın.Suya koyun hemen kökleniyor.Bir sürü mineniz olacak. Mine sizin acemiliğinizi atmanız için birebirdir.Sürekli antreman yapmanızı sağlar. Kolay gelsin. |
bonsaireef
Ayrınıtılı açıklamanız için çok teşekkür ederim, tavsiyelere birebir uyacağım... |
1 Eklenti(ler)
bahçedeki çiçeğin bonsai olabileceğini hatta çok güzel olabileceğini burdaki örneklerde gördüm.. deneyeyim dedim bakalım.. dallarını ve kökünü ciddi derecede budadım.. sonuç umarım olumlu olur..
:confused: |
1 Eklenti(ler)
.....
|
1 Eklenti(ler)
......
|
1 Eklenti(ler)
.......
:rolleyes: |
1 Eklenti(ler)
:p
hmmm.. |
mstfylcn mine işte böyle bir bitki. Çok dayanıklı. Azıcık kökü kalsa bile tutuyor. Çok çabuk dal veriyor ve sürekli yapılan budamaya cevap veriyor. Bonsaide acemiliğin atılması için biçilmiş kaftan.
Minen güzel bir bonsai olacak. Literati(çelebi) tarzı düşünülebilir. |
Bu sıralar 5-6 tane mine söktüm. Aşağıdaki onlardan bir tanesi. Daha şekil vermedim. Toprağa yakın gövde çapı 4 cm.
http://img529.imageshack.us/img529/765/mineoi0.jpg |
Nerden buluyorsunuz bu ağaçları yahu. Bende bakınıyorum ama sökülebilecek böyle kalın gövdeli bir şey bulamıyorum. Ya bende bir problem var, **** size denk geliyor hep. Ne yazıkki hep incecik fidan oluyor söktüklerim. Tabi Ankara'nın ortasında nerden bulacaksam. Neyse Doktorum yeni fidanların hayırlı olsun ne diyeyim. Maşallah diyeyimde nazar deymesin zaten zeytinlerinde de gözüm vardı. :D
|
Teşekkür ederim. :) Aman gözün kalmasın. Bana çabuk nazar değer. Ağaçlarımda bana çektilerse yandık. :D
Burada milyon tane mine var. Hepside bonsai kıvamında. Mineden sıkıldım, artık mineleri ellemiyorum. Ankara'da bulamazsın ******. Neyse Ankara'ya geleyimde yamadori turlarına çıkarız. |
İlk başta maşallah diyeyim nazar deymesin
Sende şeytan tüyü var nereden bulursun bu ağaçları bilmemki buna zaten fazla bir şey yapmanada gerek yok zaten bonsai olmuş yapraklar büyük olmasa rüzgar tarzına çok yakın gibi geldi sen ne dersin |
Yapraklarını küçültmek kolay. Mine rüzgar stiline uygun değil bence. Hem ben rüzgar stilini çok sevmiyorum her ağaca yakışmıyor. Yakışanada çok yakışıyor orası ayrı.
Şeytan tüyü değil neyi nerede arayacağımı biliyorum.:cool: |
Vaay havanıda attın doktorum. Öyle olsun ama yani aman nazarın deymesin diyeceğine al şuda senin olsun desen daha makbule geçerdi. Bak böyle engel olamayabilirm nazarıma mazarıma. :D
|
İstediğin mine olsun. Mineden bol ne var. Bak kolayı var, atla gel koçanıyla götür.:D
|
Eyvallah aslında niyetim yok değil. Şöyle hafta sonları bir yerlere günübirlik kaçmayı planlıyorum. Cumartesi sabah inecek şekilde akşamdan bineceksin, gece son arabaya bineceksin tekrar, tüm gün ordayım. Uyku işini otobüste halledebilirsen çok tatlı olur böyle geziler. Neden olmasın bakarsın yaparım doktorum.
|
Beklerim. Dediğim gibi Uğur abininde niyeti var. Onuda kap gel.;)
|
1 Eklenti(ler)
mine :p
|
1 Eklenti(ler)
Gallus un bonsai çalışmlarına budaması yapılmış olan minenin son hali
Eklenti 5009 |
Mine işte ya. Çok hızlı yol alıyor. :)
|
68. mesajdaki çuha çiçeği değil mi?
|
Çiçek doğru ama sadece o kadar :D
|
arkadaşlar tohum bankası kısmına yazdım sizede söyleyeyim dedim.bzim bahçede baya mine var isteyene köklendirmeyi denerim,tohuma benzettiğim birsürü siyah topçuklarda var üzerinde bunlar tohumsa ve bu şekilde yetişiyorsa isteyene tohumdanda yollarım.renkleri çok çeşitli alacalı:)
ben şimdi kendime bir tane köklendirmeyi deniyorum bu ağaççık benim ilk bonsai denemem olacak bonsai olarak süper durmuş ama ne yazıkki benim ev sahibim bitki olarak 4-5 tanesini gelişi güzel ekince onlar şu anda devamlı balkonumun önünü örtmekle meşgul hale geldiler,hakikaten çok arsız bir çiçek köküne dek budamıştım neredeyse geçen yıl ama genede şimdi boyuları ben kadar:) sevgiler |
Bir dalını suya koyun, hemen kökleniyor. Pinkwisterianın minelerine baktıysanız bir tanesi (4. mine) bu şekilde köklendirilmiş bir mine. Tahmini yaşı 1.
Tohumla uğraşmaya hiç gerek yok. Çok kolay kökleniyor. Birçok mine köklendirirseniz bunlardan 1-2 yıla kadar bir orman tarzı bonsai yapabilirsiniz. |
Bonsaireef o kadar çok reklamını yaptı ki, her yerde mine arıyordum. Daha önce de hiç görmemişim. Gördüysem de ilgimi çekmemiş olmalı. Geçenlerde bir yerde suya konulmuş çiçekli bir dal gördüm. Bir de baktım fotoğrafını gördüğüm mineye benziyor. Hemen bu çiçeğin adını ve kaynağını sordum. Evet mineymiş ve çok yakınımda bir yerdeymiş meğer. Sağolsunlar bir dal verdiler, suya koydum. Şimdi merak ediyorum kaç günde kökleniyor diye, uzun sürer mi? 3 gün oldu, köklenmeye dair bir belirti göremedim de... Çok mu sabırsızım acaba?
|
Minenin reklamını yapıyorum çünkü mine yeni başlayanlar için ideal bir bitki. Kısa zamanda şekil verilebiliyor. Her hafta **** iki haftada bir budama ve şekillendirme yapabiliyorsun. Çok hızlı büyüyor. Budamaya hemen yanıt veriyor. Kısa sürede dallanmayı arttırabiliyorsun.
Yılda 4-5 kez saksı değiştirsen niye değiştirdin demiyor. Antrenman yapmak için ideal. Elimi alıştırmamda minelerin etkisi çok fazla. Yalnız mineler sorunlu bitkiler. Beyaz sinek yapıyor. Onlarla uğraşmanız gerekiyor. O nedenle uzun süre değil eğitimi tamamlayana kadar bakılabilecek bitkiler diye düşünüyorum. Beyaz sinekle mücadele ederim diyorsanız uzun sürede bakılabilir. Çok güzel çiçekli bonsaileri oluyor. |
Alıntı:
|
Bende hafta sonu fidancılara gideyim bakayım mine varmı ellerinde, pek merak ettim şu bitkiyi.
|
Ankara'da olmayabilir ama sen yinede bir bak. Herdemyeşil yarı tropik bir bitki. Genelde ılıman bölgelerde bulunuyor. Deniz kenarı şehirlerde heryerde görebilirsin.
|
benim mineler halen köklenmedi:'( bir haftadan fazla oldu suya koyalı:(:(:(
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:28. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025