![]() |
|
|
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
İç mekan bonsai çalışmaları için uygun tropikal ve yarı tropikal bitkiler
Elimdeki kitaptan* ve internetteki kaynaklardan çıkardığım iç mekan bonsai çalışmaları için uygun bitki listesi aşağıda. Liste tamamlanmaya ve yoruma açıktır. ![]() İç mekan bonsai çalışmaları için uygun bitki listesi Bailey Akasyası (Acacica baileyna) Gülibrişim (Albizia julibrissin) Salon arokaryası-salon çamı (Araucaria heterophylla) Ardisia crenata Bambu (Bambusa multiplex) Begonvil (Bouganvillea glabra) Siyah üzüm (Bucida spinosa) Busera simaruba Şimşir (buxus) Calliandra Kamelya (Camellia japonica) Doğuş eriği (Carissa macrocarpa) Sinameki (Cassia marylandica) Yalancı servi (Chamaecyparis pisifera) Chrysanthemum frutescens Kafur ağacı (Cinnamomum camphora) Cissus antarctica Turunçgiller (Citrus microcarpa) Kahve ağacı (Coffea arabica) Dağ muşmulası (Cotoneaster microphyllus) Yeşim ağacı (Crassula arborescens) Cuphea hyssopifolia Süpürge çalısı (Cytius racemosus) Barbados kirazı (Eugenia brasiliensis) euphorbia balsamifera Kumkuat (fortunella ) Küpe çiçeği (fuchsia fulgens) Eurya japonica Incirgiller (Ficus) Gardenya (Gardenia jasminoides) Guaiacum officinale Orman sarmaşığı (Hedera helix) Çin gülü (Hibiscus rosa) Deniz hibiscusu (Hibiscus tiliacensus) Çobanpüskülü (Ilec crenata) Ixora javanica Mavi jakaranda (Jacaranda mimosifolia) Ağaç minesi (Lantana camara) Okyonusmersini (Leptospermum scoparium) Japon ligustrumu (Ligustrum japonicum) Hanımeli (Lonicera nitida) Oya ağacı (lagerstroemia indica) Malpighia coccigera Turunçgil yasemini (Murraya paniculata) Myrtus communis Nothofagus cunninghamii Sardunya (Pelagornium rhodantum) Phylia ericoides Çin sakız ağacı (Pistacia) Pittosporum (Pittosprum tobira) Taş porsuğu (Podocarpus macrophyllus) Polycias fruticosa Nar (Punica granatum) Psidum cattleianum Ateşdikeni (Pyracantha) Mantar meşesi (Quercus suber) Hint alıcı (Raphiolepsis indica) Açelya (Rhododendron simsii) Biberiye (Rosmarinus officinalis) Sageretia theezans Serissa foetida Şeflera, parlakara (Schefflera actinophylla) Bataklık servisi (Taxodium distichum) Yıldız yasemin (Trachelospermum jasminoides) Çin karaağacı (Ulmus parvifolia) Wrigthia *Indoor Bonsai- Paul Lesniewicz -Blandford Press |
![]() |
![]() ![]() |
|
|