![]() |
|
|
![]() |
#3 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-07-2006
|
merhabalarr
Arkadaşlar bu da benim küçük para ağacım adı varyemez ![]() ![]() http://www.hemenpaylas.com/download/..._924_.jpg.html Düzenleyen bonsaireef : 16-07-2006 saat 19:43 Neden: Resmi ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Hoşgeldiniz Wolmast ![]() Yeni Gelen Arkadaşlar bölümünde kendinizi tanıtır ve burayı da okursanız seviniriz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
pachira aquatica
Giriş Tarihi: 17-09-2006
|
![]() arkadaşlar bitkimin bir yaprağı kurumuş biri kırılmış(cok küçük ama kırılan) birindede bir benek var kurumuş bunları nasıl düzeltebilirim ayrıca çiçeğimi ne kadar süre aralıkla sulamalıyım? yardımlarınız için şimdiden teşekür ederim... Düzenleyen Wolmast : 17-09-2006 saat 13:53 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-02-2007
|
Aldığım bitkinin yaprak ortalarında lekeler var ? Ne yapmalıyım ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-02-2007
|
Aldığım toprağında duruyor. Fotoğrafını en kısa zamanda çekip paylaşırım. Toprağını değiştirmeli miyim? Düzenleyen Can : 13-02-2013 saat 22:30 Neden: imlâ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Bir bonsaim olduğunu hiç bilmiyordum ![]() ![]() ![]() Düzenleyen limon : 14-05-2007 saat 17:13 Neden: fotoğaf ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Selamlar; Geçtiğimiz kasım ayında bende ikeadan Pachira Aquatica almıştım. Aldığımda çok sağlıklıydı ve yaklaşık 2 ayda öyle kaldı ama ocak ayının ortalarına doğru, alt yaprakları sararmaya ve kurumaya başladı. Önemsemedim, şubat-mart gibi bütün yaprakları sararıp döküldü. Gövdesi sağlamdı, beklemeye aldım. Ve sonunda tamamen kuruyup gitti. Yerini hiç değiştirmedim. Toprak kurudukça suladım. Acaba onu kaybetmemin nedeni ne olabilir? Yakın zamanda yeniden edinmeyi düşünüyorum, alırken nelere dikkat etmeliyim ? Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-01-2007
|
Merhaba. Bende de iki pachira aquatica vardı. İkiside kurumuştu. Uzun süre sulamadım ama atmayada kıyamadım. Şimdi ikiside yaprak çıkarmaya başladı. Suyu çok sevmiyorlar. Eğer İkea'ya tekrar gidersen üst kattaki yemek salonunun hemen girişinde solda büyük bir pachira aquatica var. Toprağına dikkat et. Kaç aydır sulanmıyor kestiremedim. Kupkuru yani. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bende atamamıştım, 3 ay kadar suladım ama filiz felan vermedi. Sonra da kurudu zaten attım bende. Eğer istanbula gelirsem ve ikeaya uğrarsam bakarım ![]() Saygılar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Kışın dört bir tarafına tahtalar veya demir çakıp, üzerine naylon çekerek basit, ufak bir sera yapabilirsin. Tabii Pachira Aquatica'nın kışı geçirmesi için gerek sıcaklak miktarını öğrenmende fayda var. Basit bir sera bunu sağlar mı acaba? Yardımcı olabirsem mutlu olurum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-06-2012
|
Değerli dostlar Pachira Aquatica ile ilgili olumlu sonuç veren tecrübelerimi aktarmak isterim. 1-Salonunuzun bol ışık alan yerine koyun,inanın güneş şart değil. 2-Yazın haftada 1 gün mümkünse aynı gün aynı miktarda su verin. 3-Yayvan bir saksıda olursa daha iyi. 4-Yazın haftada 2 kere yapraklarına üstten ve alttan mutlaka sprey yapın. 5-Yapraklarına dokunmamaya çalışın, sadece her sabah uzaktan öpüp günaydın diyebilirsiniz ![]() 6-15 günde bir yeşil yapraklı bitkiler için satılan besinden koyduğunuz suyla sulayın. En kısa zamanda bitkimin resmini ekliyeceğim. Saygılarımla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Limon, ağacın güzelleşiyor ![]() ![]() Gördüğüm bir ayrıntı dikkatimi çekti. Budama yaptığın yer parmak kalınlığında kurumuş odunsu bir kısım olarak kalmış ve yanından sürgün verip gövde oluşturmuş. Bu odunsu kısmı 45 derecelik bir açı ile kesersen o gövde bu kısmı daha çabuk kapatıp çok daha güzel bir görünüme kavuşacaktır. Kolay gelsin ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim. Yarın ilk iş dediğinizi yapıyorum. (Ben hiç bir işlem yapmadım aldığımda böyleydi) Kışın dışarda yaprak döker mi acaba bilginiz var mı? Bu sabah ilk iş, dediğiniz yeri keskin bir falçatayla kestim. Gelişmeleri takip ederiz. Düzenleyen limon : 29-08-2007 saat 13:46 Neden: ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
ağaç, money, money tree, pachira, pachira aquatica, para, para ağacı |
|
|