agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > Bonsai ağaç türleri
(https)

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 30-10-2005, 11:56   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 24-04-2005
Galeri: 66
Bay Mineral hevesini kırmak istemiyorum fakat aldığın fidanın gövdesi çok ince gövde çapı enaz 2 , 3cm olması lazım sedir zaten yavaş büyüyen bir ağaç sen bence bu acemilik dönemini şimşir gibi çalı türlerleri ile uğraşırsan senin için daha iyi olur şimşir senin her türlü işkenceni kaldırır selamlar

oktars Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-11-2005, 20:29   #2
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 03-09-2005
Galeri: 36
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi oktars
Bay Mineral hevesini kırmak istemiyorum fakat aldığın fidanın gövdesi çok ince gövde çapı enaz 2 , 3cm olması lazım sedir zaten yavaş büyüyen bir ağaç sen bence bu acemilik dönemini şimşir gibi çalı türlerleri ile uğraşırsan senin için daha iyi olur şimşir senin her türlü işkenceni kaldırır selamlar
Sevgili oktars ben 4 tane kızılçam fidanı aldım. Acemilik dönemlerinde (halen öyleyim) tepe sürgünlerini kestim. boyları kısa olur bonsailerin diye. Aceba büyürler mi?

Bu arada nikimin altındaki ziraat mühendisi şu anki dururmumu değil hayalimdeki mesleği yansıtıyor.

erkolgencer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-11-2005, 21:04   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 24-04-2005
Galeri: 66
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi erkolgencer
Sevgili oktars ben 4 tane kızılçam fidanı aldım. Acemilik dönemlerinde (halen öyleyim) tepe sürgünlerini kestim. boyları kısa olur bonsailerin diye. Aceba büyürler mi?

Bu arada nikimin altındaki ziraat mühendisi şu anki dururmumu değil hayalimdeki mesleği yansıtıyor.
Sevgili Ömer bey bende bu işlerde pek uzman sayılmam fakat bahçemde 2001 yılında diktiğim üç adet toros sediri bir adet karaçam ve bir adet doğu ladinim var inanın o kadar nazlı büyüyorlarki tepe sürgününü kestim diyorsunuz eğer gövde çapı en az 2cm varsa problem olmaz fakat gövdesi ince ise işiniz çok zor istenilen kalınlığa ulaşmak için epey beklemeniz gerekecek.

oktars Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-11-2005, 19:20   #4
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 03-09-2005
Galeri: 36
Tamda korktuğum şeyi söylediniz, zaten çam bonsaileri çok değerli o yüzden demekki. Neyse artık olan oldu. Dallardan köklendirme de çok zordur çamlarda, belkide imkansız.

erkolgencer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:44.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025