![]() |
|
|
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Tourkana merhaba, P. afrani, yari, yariya torf ve dere kumu karisimi icerisine koklendirici hormon kullanmadan dikebilirsiniz. Belki,disarisi daha soguktur, bir mudded daha onu icerde tutabilirsiniz. Uc dort hafta icerisinde, koklenecegini dusunuyorum. Bu arada havalar da isinmis olacagindan onu gunes goren bir yere cikarirsiniz. Kolay gelsin bol sanslar dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Tourkana, yesim fidaninin guzel bir bonsai ve yani sira onun surgunlerinden elde edecegin bir cok bonsainin olmasini dilerim. Yesim fidanin biraz daha buyuyup dallandiktan sonra uzerinde telleme yapabilirsin ondan her tarzda bonsai olabilir. Dallar uzerinde tel yarasi kalsa bile erken bir zamanda o yaralari kaptma ozelligi var. Halit bey sizdekiler nasil gidiyor? gelismeleri nasil? merak ediyorum? Hepinize iyi pazarlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu.
|
Ve bu da P.A 'nın son hali..Ağacın çok güzel bir özelliği,nerden yara alırsa ordan yaprak çıkartıp dal oluşumu başlatıyor.Kendi kendisini tamir ediyor resmen.Bonsai için çok uygun ,istediğiniz yerde dal çıkartabilirsiniz . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
tourkana, yesimi gormiyeli buyuyup gelismis. Sanirim artik nasil bir tarz yapacagina karar verip tellemeye baslamalisin. Fidanin alt dallarindan surgunler alip yeni fidanlar cogalt ki yesim agacin elinin altindan hic eksilmesin. Elde edecegin fidanlardan birini yere dikersen hizla gelisecek ve o agactan istedigin kadar istedigin tarza uygun celikler alabilirsin. Cinliler yesimin sans getiren bir bitki olduguna inaniyorlar. Sansiniz bol olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu.
|
İç mekanda uygulaması yapılabilecek en iyi bonsai bitkisi sanırım P.A. Sonra da ficus türleri geliyor. Hem hızlı hem her dönemde büyümesi ,yara izini çabuk kapatması açısından da oldukça avantajlı. Halit beyden bu bitkiyi aldığımda üzerinde sadece 5 adet yaprak vardı.Yaklaşık 9 ayda bu kadar büyüdü ve bir çok yavrusu oldu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu.
|
http://www.agaclar.net/forum/showthr...919#post171919 Ali bey , sizin şelale yeşimin doğrultusunda bir çalışma yaptım. Sanırım yine gözden kaçırdınız veya gövde büken kullandığım için kızıp yorum yapmadınız. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-10-2007
|
Merhaba Bahçemde 17 yıllık nerdeyse ağaç olmuş bir tane var, elindeki bitki kuruyanlara göndereyim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Handanhanim siz bonsai yapmayi dusunmuyormusunuz? Guzel bir ugrastir bonsai, sizi alip hic bilmediginiz renkli dunyalara goturur. Bir basladinizmi her seye daha guzel bakmayi ogrenirsiniz, yasaminizi bircok yonden, olumlu etkiledigi gibi bu olumlu etkiler cevrenizdekilere de yansir. Emeklisiniz bol vaktinizin oldugunu dusunuyorum. Isterseniz, biz burdaki bonsaiciler size yardimci oluruz. Iyi gunler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-10-2007
|
Hatta, forumda bir yere resmini bile koymuştum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu.
|
Handan Hanım'ın Yeşim ağacı , http://www.agaclar.net/forum/showthr...208#post169208 Maşallah iyi büyümüşler..Bir de zamanında şekil verseydiniz ne güzel bahçe bonsai olurlardı ... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-06-2008
|
Sayın GÜNGÖR SALMAN yeşim çiçeğinizin bakımı hakkında biraz bilgi verir misiniz? Bu tür kışın yaprak döker mi ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Sn.Güngör Salman., P.afra bitkiniz tamamen gölgede büyümüş gibi. Tamamen güneşte büyütmenizi öneririm. Toprağının da süzek olması lazım, o zaman çok güzel görünüşe sahip oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Kislar soguk ve donlu geciyorsa onu korumaniz gerekiyor. Iceri alacaksaniz bol isik alan ve soba gibi isiticalardan uzak bir yerde tutunuz. Balkonda kalacaksa soguk olacak gunlerde onu, saksisi ile birlikte gazete sararak korumaya calisiniz. Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Ben gidebilceğim izmir toplantıları için gidince arkadaşlara dağıtayım diye bir sürü köklendirdim. Ama gidemiyorum. istiyorsanız gönderebilirim ama büyük değiller. Ali Bey benim iklimim Akdeniz iklimi olduğu halde geçen yıl bir çiçekçideki p.afraların hepsi donmuştu. Bursalılar düşünsün artık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-09-2009
|
Yeşim ağacı fidan gönderme.
Alıntı:
Ben nasıl olmuşta sizin bu mesajınızı görmemişim.Aylardır bonsai yapmak için yeşim peşindeyim.Buradaki sınırlı sayıdaki seralarda bulamadım.Hatta öyleki yeşim ağacının ne olduğunu bile anlamadılar.E bende fazlasıyla amatör olduğumdan latince adını söyleyemedim tabii. Neyse lafı fazla uzatmayalım teklifiniz hala geçerliyse bendenizde arsızlık edebilirmiyim. Saygılarımla. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Sayın İzzet Erişen, Yeşim ağacı gönderebileceğinize ilişkin yanıtı, benim isteğime verilmiş bir yanıt olarak kabul ediyorum. Çok sevinirim. Üstelik birde köklü. Özelinize adresimi iletiyorum derhal. Teşekkür ve saygılar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Sayın İzzet Bey, Göndermiş olduğunuz yeşim ağaçlarının bir kısmını, personele dağıttım. Bende dört tane kaldı. İkisi işyerinde, ikisi evde saksıda şu anda. Göndermiş olduklarınızın içerisinde en büyük olanı, yolda biraz hasar görmüştü. Bir büyük dal olmak üzere birkaç dalı kırılmıştı. Saksıya aktardıktan birkaç gün sonra sulamıştım. Ancak bazı yapraklarında buruşukluk oluşmaya başlamış, bir kısmı da kurumuştu ve yol koşulları nedeniyle bitkinin tamamen kuruyabileceğini düşünmeye başlamıştım. Biraz önce baktığımda yeni dalcık ve yapraklar çıkartmaya başladığını gördüm. Demekki buruşan ve kuruyan yapraklar yol koşullarında hasar gören yapraklarmış. Sanırım yavaş yavaş kendine gelmeye başlayacak. Yeni sürgünlerin fotoğraflarını çekince de buraya eklerim. Sizde emanetinizin ne durumda olduğunu görür ve emin ellerde olduğunu düşünürsünüz böylece. Tekrar bu paylaşımınız için teşekkür ediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|