agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > Bonsai ağaç türleri
(https)




Beğeni Düzeni35Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 23-04-2016, 21:38   #1
Ağaç Dostu
 
sagol's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-02-2011
Şehir: -
Mesajlar: 3,144
Sayın erdgkc,

Toprağının kuru kalmasını sevmeyen bir tür ama toprağı çok suluysa da kökleri çürür o nedenle toprağını kontrol ederek su vermeniz iyi olur. Kökleri hassas olduğundan gübre vermeden önce sulanması sonra gübre verilmesi önerilmektedir. Uç alımı yaparak şeklini koruyabilirsiniz. Genelde dallar inceyken şekil veriliyor, kalın dalların eğilmeye çalışılması kırılmaya neden olabilirç. Toprağı ilkbaharda değiştirilebilir ama tüm toprağını aynı anda değiştirmeyin, yarısı kalsın. Saksı değişiminde %50 torf %50 ponza taşı kırığı kullanılabilir(kök budamasında köklerin yarısı topraklı kalsın kalan yarısına toprak karışımını ilave edilebilir).

Kolay gelsin....

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi erdgkc Mesajı Göster
Merhabalar arkadaşlar,

Ben de aranıza daha yeni katıldım.Erkek arkadaşım doğum günüm için Bonsai Fukien Tea(Carmona) ağacını almış.Özveri isteyen ve zorlu bir yetiştirme türüne sahip bir ağaç olduğunu biliyorum.O yüzden bu ağaç benim içim çok öenmli ve çok güzel bir şekilde ona bakmak istiyorum.Bana tavsiyelerinizi söylerseniz çok mutlu olurum.Şuanda ağacımın hali fotoğraftaki gibi.Şimdiden herkese teşekkürler.

sagol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-06-2016, 06:59   #2
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 11-06-2016
Şehir: izmir
Mesajlar: 1
ağacımın türünden emin olamıyorum yardımcı olur musunuz

merhaba,

aranıza yeni katıldım.erkek arkadaşımın hediyesi olan bonsai ile bugün tanıştık.internetten araştırdığım kadarıyla bakımı biraz detaylı.aldığı sitede zelkova türü olarak geçiyor fakat bana gelen kartın üzerinde carmona yazıyor fotoğraflarını ekleyeceğim hangisi olduğunu söyleyebilir misiniz ?
önceki metinleri okuduğumda beyaz şeyler olabileceği mekanik gerekirse kimyasal temizleme olmalı denmiş bu fotoğraftakilerden mi bahsediyorsunuz ?
ve ben henüz yer tespiti yapamadım ve sulamadım ama çiçeği yarım gün içinde kapandı acaba bir aorun mu var ?
son olarak da sizce saksı boyutu küçük mü değişim yapmalı mıyım?
çok soru sordum kusura bakmayın acemiyim şimdiden teşekkür ederim.

Eklenen Resimler
 

Düzenleyen merve.c : 12-06-2016 saat 07:03 Neden: eksik fotoğraf
merve.c Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025