![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
bonsai olarak yetişmesi konusunda ayrıntılı bilgiyi (bonsai analizini)bonsai_sevenler@yahoogroups.com geçmişinde yazmıştım aynen geçiyorum Crassula Arborescens ( Jade Tree) biz de yeşim ağacı diye cevirebiliriz . evet yeni baslayanlar icin harika . 1- Yalnızca bir ufak sürgünden uretiliyor. Çabucak buyuyor. 2- Hemen odunsuya benzer bir gövde yapıyor ve yaşlı agac formu aliyor. 3- Sulama problemi yok yazın haftada bir veriliyor kışın ayda bir 4- Gübre yazın ayda bir. 5- Sıkılırsanız hemen saksı değistirebilirsiniz ben denedim mevsimi yok hemen adapte oluyor. 6- Toprak problemi yok çocuk bahçesi kumu az miktarda normal gübreli bahçe toprağıyla karıştırılıyor. 7- En az 20 sene yaşadığını biliyoruz. 8- İçmekan bonsaisi oluyor dişarı koyma ( güvenlik don kaza ) problemleri yaşamiyoruz. 9- Bol güneşte yaprak kenarları pembe kırmızı oluyor. Çok hoş duruyor. 10- Sığ saksılara kolay intibak ediyor. E peki kötü tarafları neler: 1- Muhtemelen torunlarınıza kalmıyor. 2- Tellemeye geldiğine dair hiç birşey okumadım muhtemelen pek tellenmiyor. 3- Bazı bonsai tarzları pek mümkün değil galiba.Sarkık tarz ve zarif tarz olmaz gibi geliyor. Çift gövde ve dikine ve hatta grup bonsaisi icin müsait. 4- Ölü agaç tesiri verecek tarafı yok. 5- Acıkta kok manzarası temin edilemiyor. 6- Ufak boyda pek hoş olmuyor irileri daha bonsaiye benziyor Düzenleyen Halit Togay : 15-10-2006 saat 12:31 Neden: yanlış bilgi olduğunu farkettim |
|
|
|
![]() |
|
|