agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > Bonsai ağaç türleri
(https)

Beğeni Düzeni17Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 09-03-2007, 22:16   #1
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

memet's Avatar

Giriş Tarihi: 18-02-2006
Galeri: 11
Zeytin ağacından bonsai yapmak için de, diğer ağaçlarla aynı aşamaları takip etmek gerek. Uygun bir fidan, ya da yamadori yapabileceğiniz eski ağaçların yan sürgünlerinden bulun, fotoğrafları üzerinde fikir yürütürüz birlikte.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-03-2007, 14:44   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-06-2006
Galeri: 232
Huseyinkizil hosgeldiniz, zeytin bonsai, Italya, Ispanya,Yunanistan gibi zeytinin yerli agaci oldugu ulkeleri birakin zeytin yetistirmesi zor olan ulkelerde mile zeytin bonsai yetistirilabiliyorsa, Turkiyede bonsai zeytin gule oynaya yetisir.

Meslegin zeytincilik olduguna gore, zeytin fidani bulmada zorluk cekmiyeceksin. Yabani asilanmamis zeytinler bonsai icin daha uygundur. govde yapilari genc agacken bile daha gosterislidir, yapraklari daha kucukturdaha hizli gelisir. Zeytin bonsai calismalarinin resimlerini de buraya bekleriz. Simdiden kolay gelsin.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-03-2007, 14:49   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-06-2006
Galeri: 232
Devrim merhaba, uzun zamandir ortalar da yoksun. Cok calisiyor karsimiza guzel bonsailerle cikacak diye dusunuyordum. Mutlaka guzel calismalarin olmustur bizimle paylasirmisin[Ozellikle zeytin uzerinde yaptigin calismalari]
Hosca kal.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-04-2007, 02:12   #4
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 19-01-2007
Köydeki zeytinim.

Merhabalar.

Bu hastalığa yakalanlardanım. Şu an evimde 2 tanesi marketten alınmış hazır bonsaim var.(Biri hastalandı düzelmiyor bir türlü) Diğeri çok sağlıklı.

2 tane pachira acuaticam var onlarda galiba ölecek. Bir tane ficus var. Hastalanıp hemen hemen bütün yapraklarını dkmüştü şimdi toparlanıyor. Evde nerseini sevdi dersiniz Mutfağı.

Kendim yapmak için bir tane dağ muşmulası fidem ve bir tanede bahar dalı var (ismi galiba çin ayvası da olabilir). Köyden sökerek getirdiğim erik fidanı çok güzel yapraklarla fışkırdı resmen. Ama meşe fidanım galiba ölecek.

Asıl mesele: -daha öncede forma yazmıştım- Köyde evin önünde bir tane zeytin fidanı vardı. Bir tane ana dalı vardı ama hastalıklıydı. Ve yanlardan iki yana fışkıran dalcıklar. Ben kışın gittiğimde ana dalı diğer dalların bittiği yerin 1cm üstünden kesmiştim. (Bu arada 2 tanede erik fidanı kesmiştim.)

Geçen abimi aradığımda 3 nünde yaşadığını söyledi. Bir an önce köye gidip resimlerini çekicem ve buraya ekliycem.

Galiba bonsailerle fazla ilgilenmeyince daha rahat büyüyorlar.

İyi eğlenceler

vekilori Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-04-2007, 19:20   #5
Yeni Üye

Neyse çok fazla beklememe gerek kalmadı.

Yarına duruşmam çıktı. Köye gidiyorum. Gelince resimlerini ekleyebileceğim.

İyi eğlenceler

Eski 05-04-2007, 22:33   #6
Yeni Üye

Zeytinim

Hepinize merhaba.

Dün köye gittim. İlk yaptığım şeylerden biri zeytin fidemi kontrol etmek oldu. Yaşıyor. Ve sağlıklı yan dallar vermiş. Onu öyle görünce nasıl mutlu oldum anlatamam. Kusura bakmayın acele gittiğim için resim çekemedim.

Babam erik fidelrinden birini yaşamayacak galiba diyerek kökten budamış. Neyseki diğerini bırakmış. Ama ana köke çok yakın. Bakalım nasıl "saksı"ya alacağız????

İyi eğlenceler ...

Eski 16-04-2007, 16:33   #7
Ağaç Dostu

a h m e t t o g a y's Avatar

Giriş Tarihi: 05-01-2007
Selamlar,
İtalyada bir sokak satıcısında rastladığım bir bonsai sergisini fotoğrafladım. İçlerinde zeytin bonsaiside var. Yaklaşık 30 - 50 Euro civarında fiyatları vardı. Konuşmaya çalıştığımda ailesinin köyde sadece bonsai ile uğraştığını ve İtalya içinde çiçekçilere de bir miktar gönderdiğini öğrendim.

Eklenen Resimler

a h m e t t o g a y Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:41.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025