![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-06-2005
|
Alıntı:
Bu kadar kısa sürede bir bitkinin bu kadar gelişme göstermesi de büyük birşeydir.Yaprak döken bir tür olsaydı daha gövdeyi oluşturan dalla uğraşıyor olurdunuz.Dallanmayı unutun zaten. Onun haricinde dediğim gibi ben daha bu mine üzerinde çalışıyorum.Sürekli uç alma yapıyorum.Dallanma artıyor.Arttıkça yapraklar küçülüyor.Siz daha bunun büyük yapraklı halini görmediniz.Şu an yaprakları bir miktar küçüldü bile. |
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bonsaide yaprak küçültebilirsiniz ama çiçek ve meyveyi küçültemezsiniz.Bu bilgiden yola çıkarak benim mine ile ilk resimdeki mine bonsaisinin resimlerini bir araya koydum. ![]() Çiçek boyutlarını aynı tutmaya çalışınca ikisi arasındaki boyut farkı ortaya çıktı.Onun boyutu benimkinin yükseklik olarak 3-4 katı. Gövde kalınlıklarına bakarsanız benim minenin gövde çapı yaklaşık 3 cm.Sanırım bonsaininkide o kadar. Yaprak boyutlarını kıyaslarsanız çok bir fark yok aslında.Sadece o daha büyük, benimki daha küçük olduğu için benimkinin yaprakları çok büyük görünüyor.Zaten ben bunu kabul ediyorum.Şu an üzerinde çalıştığım bir bitki zaten. Benim minemin gelişim aşamalarını buraya koyma amacım sadece sizlere yardımcı olabilmek.Yoksa benim bonsaim şöle böle demek amacım yok. |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı: