agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > Bonsai ağaç türleri
(https)

Beğeni Düzeni9Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 14-07-2006, 19:41   #1
Ağaç Dostu

bonsaireef's Avatar

Giriş Tarihi: 29-06-2005
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi blackout
bu çalışmadaki minenin yaprakları boyuna göre biraz büyük mü? yani o klişe bonsai resimleriyle karşılaştırdığımız takdirde küçük boylu ama büyük yapraklı bir bonsaiymiş gibi geldi. bükülmüş bir mine dalını toprağa koymuşsun gibi görünüyor sanki. bana öyle geldi sadece, bu konuda haklı mıyım haksız mıyım merak ettim. yani bu minenin özelliği mi yoksa yapraklarının küçülmesi için birkaç aşamadan daha mı geçmesi gerekiyor.
yanıtlarsanız sevinirim.
Bu çalışmadaki minenin yaprakları büyüktür.Dediğiniz doğrudur.Zaten dikkatinizi çektimi bilmiyorum bu mineye ben hiçbir zaman bonsai yakıştırması yapmadım.Benim minem şu an potensaidir.Topu topu 1 yıldır üzerinde çalışıyorum.Dikkat ettiyseniz ilk resimde şu an ki gövdenin devamı olan daldan eser yok.Gövdenin üst kısmı sonradan oluşturuldu.O gövdeden çıkan bütün dallar da sonradan oluşturuldu.

Bu kadar kısa sürede bir bitkinin bu kadar gelişme göstermesi de büyük birşeydir.Yaprak döken bir tür olsaydı daha gövdeyi oluşturan dalla uğraşıyor olurdunuz.Dallanmayı unutun zaten.

Onun haricinde dediğim gibi ben daha bu mine üzerinde çalışıyorum.Sürekli uç alma yapıyorum.Dallanma artıyor.Arttıkça yapraklar küçülüyor.Siz daha bunun büyük yapraklı halini görmediniz.Şu an yaprakları bir miktar küçüldü bile.

bonsaireef Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-07-2006, 19:42   #2
Ağaç Dostu

bonsaireef's Avatar

Alıntı:
ilk resimdeki mine senin yaptığından farklı mesela, hem gövdesi daha ince hem de yaprakları çok daha küçük. bu ikisinin boyu aynı mı? yoksa seninki daha büyük, o yüzden mi öyle görünüyor.
İlk mine benim mineden farklı,doğrudur.Aynı diye bir iddiam yok zaten.O mine üzerinde belki 15 yıldır uğraşılıyor.Benim ki ise daha 1 yıllık.

Bonsaide yaprak küçültebilirsiniz ama çiçek ve meyveyi küçültemezsiniz.Bu bilgiden yola çıkarak benim mine ile ilk resimdeki mine bonsaisinin resimlerini bir araya koydum.
Name:  lantana[1] copy2.jpg
Views: 2754
Size:  68.8 KB
Çiçek boyutlarını aynı tutmaya çalışınca ikisi arasındaki boyut farkı ortaya çıktı.Onun boyutu benimkinin yükseklik olarak 3-4 katı.
Gövde kalınlıklarına bakarsanız benim minenin gövde çapı yaklaşık 3 cm.Sanırım bonsaininkide o kadar.
Yaprak boyutlarını kıyaslarsanız çok bir fark yok aslında.Sadece o daha büyük, benimki daha küçük olduğu için benimkinin yaprakları çok büyük görünüyor.Zaten ben bunu kabul ediyorum.Şu an üzerinde çalıştığım bir bitki zaten.

Benim minemin gelişim aşamalarını buraya koyma amacım sadece sizlere yardımcı olabilmek.Yoksa benim bonsaim şöle böle demek amacım yok.

Eski 14-07-2006, 19:47   #3
Ağaç Dostu

bonsaireef's Avatar

Alıntı:
bir şey daha, fidanla yapılan bonsai en baştaki resimdeki gibi olabilir mi, yani demek istediğim tohumla başlanırsa eğer bonsainin daha küçük olacağı gibi bir gerçek var mı?
Fidanla da başlasan, tohumla da başlasan bonsainin boyunu sen belirlersin.Senin istediğin boyutta olur.Sadece iş gücü- saat farkı olur.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025