agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > Bonsai ağaç türleri
(https)

Beğeni Düzeni4Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 29-06-2006, 00:06   #1
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

memet's Avatar

Giriş Tarihi: 18-02-2006
Galeri: 11
ben çok bilmiyorum ama..incirin meyve vermesi için incir sineği gerekiyor bildiğim kadarıyla...aynı nedenden Amerikada incir yetiştirme denemleri başarılı olmadı diye bir şey okuduğumu hatırlıyorum.

Düzenleyen malina : 01-07-2006 saat 00:23
memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-06-2006, 00:57   #2
Ağaç Dostu

bonsaireef's Avatar

Giriş Tarihi: 29-06-2005
İncir sineği hakkında bir bilgim ve fikrim yok fakat geçen sene benim incir evde floseran altındaydı.Sinekde ortalıkta görünmüyordu vardıysada ben görmedim fakat 3 tane incir verdi.

bonsaireef Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-06-2006, 09:42   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 25-04-2005
Galeri: 66
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi memet
ben çok bilmiyorum ama..incirin meyve vermesi için incir sineği gerekiyor bildiğim kadarıyla...aynı nedenden Amerikada incir yetiştirme denemleri başarılı olmadı diye bir şey okuduğumu hatırlıyorum.
Dediğiniz konu Hikmet Birand'ın Alıç Ağacı ile Sohbetler adlı kitabında geçiyor Türkiye'den Amerikaya götürülen incir ağaçları meyva verme zamanı geldiğinde ürün vermeyince araştıma yapıyorlar ve inciri dölleyen bir sinek olduğunu farkediyorlar Bu sinek Amerikada yetişmediği için Türkiye'den Amerikaya sinek götürüyorlar ve ancak bu sayede ürün almaya başlıyorlar

dusunenadam beğendi.
oktars Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-06-2006, 11:27   #4
Ağaç Dostu

bonsaireef's Avatar

Giriş Tarihi: 29-06-2005
İncir hakkında pek bilgim yok.Benim ağaç incir verdi fakat sonrasında döküldü.Bayağıda büyümüştü kendi ürünümü yiyeceğim günü beklerken döküldü.Sebep bu sineğim benim evde olmayışımıydı.Şimdi olay netleşti.O zaman incir hem meyve hemde çiçek mi oluyor?

Bende ürün vermiyor deyince hiç incir oluşmuyor anladım.Demek ki oluşuyor fakat döllenme olmayınca dökülüyor doğru mu?

bonsaireef Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-06-2006, 12:43   #5
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

memet's Avatar

Giriş Tarihi: 18-02-2006
Galeri: 11
birde dişi incir, erkek incir durumu var.birinin meyvesi olgunlaşıyor.yediğimiz incir.birde yeşil kalan reçel yapılan incir var.erkek olanı.sinek bu iki incir arasında tozlaşmaya neden oluyor .bildiğim kadarıyla.Aydın da erkek olanın meyvelerini meyve verecek olan ağaçların arasına asıyorlar işi kolaylaştırmak için..

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-06-2006, 14:01   #6
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-06-2006
Galeri: 232
Incir sinegi icin verdiginiz bilgilere tesekurler.Incir agacim tohumdan yetismis bir agactir sanirim sinekle bir sorunu yok cunku evde bahcede incir agacim var ve bol bol meyve yiyoruz.Cekirdekten yetisen bazi agaclarin meyve vermesi icin 5 ile 13 yil arasi yaslanmasi gerekir, gerci incir agacim 18 de ama olsun o daha kucuk azacik daha buyusun sonra meyve verir. Verdigi zamanda resimlerle de olsa sizlerle paylasirim.
Iyi gunler
Ali

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-06-2006, 19:58   #7
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 14-04-2006
İncirin tozlaşma aşamasını bir bilene sormak lazım. Bizim incirlerin her sene bir sürü meyvesi olur. Sadece yarısı olgunlaşır. Diğer yarısı yeşilken dökülür. Neden yarısı dökülüyor hep merak etmişimdir. Acaba dökülenler erkek çiçek mi oluyor?

Şule Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:52.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025