![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
ben çok bilmiyorum ama..incirin meyve vermesi için incir sineği gerekiyor bildiğim kadarıyla...aynı nedenden Amerikada incir yetiştirme denemleri başarılı olmadı diye bir şey okuduğumu hatırlıyorum. Düzenleyen malina : 01-07-2006 saat 00:23 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-06-2005
|
İncir sineği hakkında bir bilgim ve fikrim yok fakat geçen sene benim incir evde floseran altındaydı.Sinekde ortalıkta görünmüyordu vardıysada ben görmedim fakat 3 tane incir verdi. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-06-2005
|
İncir hakkında pek bilgim yok.Benim ağaç incir verdi fakat sonrasında döküldü.Bayağıda büyümüştü kendi ürünümü yiyeceğim günü beklerken döküldü.Sebep bu sineğim benim evde olmayışımıydı.Şimdi olay netleşti.O zaman incir hem meyve hemde çiçek mi oluyor? Bende ürün vermiyor deyince hiç incir oluşmuyor anladım.Demek ki oluşuyor fakat döllenme olmayınca dökülüyor doğru mu? |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
birde dişi incir, erkek incir durumu var.birinin meyvesi olgunlaşıyor.yediğimiz incir.birde yeşil kalan reçel yapılan incir var.erkek olanı.sinek bu iki incir arasında tozlaşmaya neden oluyor .bildiğim kadarıyla.Aydın da erkek olanın meyvelerini meyve verecek olan ağaçların arasına asıyorlar işi kolaylaştırmak için.. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Incir sinegi icin verdiginiz bilgilere tesekurler.Incir agacim tohumdan yetismis bir agactir sanirim sinekle bir sorunu yok cunku evde bahcede incir agacim var ve bol bol meyve yiyoruz.Cekirdekten yetisen bazi agaclarin meyve vermesi icin 5 ile 13 yil arasi yaslanmasi gerekir, gerci incir agacim 18 de ama olsun o daha kucuk azacik daha buyusun sonra meyve verir. Verdigi zamanda resimlerle de olsa sizlerle paylasirim. Iyi gunler Ali |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-04-2006
|
İncirin tozlaşma aşamasını bir bilene sormak lazım. Bizim incirlerin her sene bir sürü meyvesi olur. Sadece yarısı olgunlaşır. Diğer yarısı yeşilken dökülür. Neden yarısı dökülüyor hep merak etmişimdir. Acaba dökülenler erkek çiçek mi oluyor? |
|
|
|
![]() |
|
|