![]() |
Sn.playmakers daha önce de söylediğim gibi mantar üretiminde hiçi bir bilgim yok.
|
Sn.gtatas teşekkür ederim.sadece bir hobi...
|
evde denemek isteyen arkadaşlar agar yerine katılaştırıcı olarak nişasta kullanabilirler.
|
Alıntı:
|
Sayın the mc, kaç gram lazım söyleyin göndereyim.
|
sayın ephesos, bana 15 gram yeterli olur.
|
Özelden adres bilgilerinizi verin lütfen. Elimde fazla yok diğer arkadaşlar kusura bakmasın.
|
Selamlar,
İki gündür profosyonel ve amatör çalışmaları dikkatlice okudum. Kuzenimle evimizde bir odayı bu çalışmalara ayırmaya kadar verdik. Adım adım ileryeceğiz. Önce temizlik, odamızı bu işe uygun hale getirirken bir yandan da malzemelerimizi tamamlamaya çalışıyoruz. Öncelikle aklıma takılan soru; hazır besiyeri hazır kitler halinde satılıyor, ancak üzerinde çalışacağımız bitkiye uygun olan hazır besi yerini neye göre seçeceğiz? Üstelik bu çalışma çeşitli evrelerden oluşuyor.. Her bir evreye uygun besiyerini neye göre belirleyeceğiz?? Umarım dediklerinizi tekrar etmek zorunda bırakmıyorumdur. iyi günler.. |
Sn.turchese öncelikle teorik bilginizi arttırmanızı tavsiye ederim.internette bu konu ile ilgili vede çalışmak istediğiniz bitki ile ilgili yüzlerce kaynak bulabilirsiniz.
|
Teşekkürler,
Öncelikle şunu söylemeliyim ki iki haftadır bu konuyu araştırıyorum. Öncelikle orkideler üzerinde çalışmak istiyorum. Asıl problemim besiyeri idi. Yani daha önce belirtildiği gibi kültürün 4 aşamasında kullanılacak besiyerinin nasıl olması gerekitiğini hala anlayabilmiş değilim. ilk aşama keiki oluşumuna kadar tamam ama sonrasında eklenecek hormon vesaire kafamı karıştıryor. Ben de ufak ufak başlama kararı aldım. Kuzenim üniversitede okuyor belki hocalarından yardım alabiliriz. Ama sadece orkide değil çalışmak istediğim. İşte problem de burada başlıyor. İnternetteki kaynaklar çoğunlukla sebze, meyve üzerine. Neyse ben başayayım da devamı gelir inşallah.. |
Alıntı:
Mikrobiyolojik anlamda olmak üzere besiyeri, mikroorganizmaların gelişeceği ortamlar olarak tanımlanabilir. Besiyerleri; sıvı/ katı/ yarı katı, genel/ selektif (seçici), hazırlanan/ hazır vb. gibi çok farklı şekillerde sınıflandırılabilir. Mikrobiyoloji laboratuvarında -amaca göre- çok farklı besiyerleri kullanılır. bu sebepten bikti gelişme evrelerini ve bitkilerin ne şekilde hangi besinlere ihtiyaç duydugunu bilmen gerekir. çok komplek bir düzeni vardır aslında. bitki fizyolojisi, bitki mikrobiyolojisi bilgileri işin temelini oluşturur. klonlayacagın veya üretecegin mikro organizmanın türünü ve beslenme şekline göre besiyer hazırlanır. örnegin a maddesinden b maddesinden az da c maddesinden koy demek hepsi için ideal bir sonuç yaratmaz. |
Evet maalesef haklısınız. Şimdilik orkide ile başlayacağım için sorun yok. Diğer türler için araştırmaya devam..
|
Alıntı:
Bende orkide üretmek istiyorum! sizin çalışmalarınız nasıl gidiyor? beni lütfen aydınlatırsanız çok sevinirim Saygılar |
Sn.talu orkide yetiştirme konusunda bilgi ve deneyiminiz varmı...
|
Acer palmatum Atropurpureum
1 Eklenti(ler)
Eklenti 237527
başlangıç ortamı |
Nekadar güzeller
|
Birkaç sorum olacak
Alıntı:
birde bende İBA var ama alkolde eriyen saf iba bunu doku kültüründe kullanacagım besiyere nasıl karıştıra bilirim bu iki konuda yardımcı olursanız çok memnun olurum çlişmalarınızı ilgiyle takip ediyorum |
Sn.livingdead1978 çeşme suyunu saf suya mikrodalgada çeviremessiniz.sadece steril hale getirirsiniz.hobi olarak yapacaksanız pet su kullanmanızı tavsiye ederim.
IBA zaten alkolde erir.ortama ne kadar katacağınız bitkinin türüne ve ne yapmak istediğinize bağlı(çoğaltma,uzatma,köklendirme vs.) hevesinizi kırmak istemem ama önce biraz kaynak okumalı işin teorisini anlamalısınız.pratikte ise şunu bilmelisiniz evde doku kültürü sadece hobi olarak yapılabilir... |
Alıntı:
Let's Grow Mushrooms! by Marc R Keith - Let's Grow Mushrooms |
Alıntı:
sadece bu konu biraz aklıma takıldı sizin bilgilerinizden yararlanmak istedim şimdiden cevabınız içn teşekür ediyorum |
Sn.livingdead1978 kaynama esnasında erimez,bir iki damla alkolde eriteceksiniz ve ortama karıştıracaksınız.ayrıca sadece IBA işe yaramaz.öncelikle sitokinin türevi BGD lere ihtiyacınız var.
|
teşekürler
Alıntı:
|
Sn.livingdead1978 kısaca anlatabilecek bir konu değil.bazılarının çözücüleri farklı bazıları ısıya dayanıklı değil(filtre ile ortama katıyorsunuz),bazıları ışığa dayanıklı değil,saklama koşulları farklı vs. sizin öncelikle bir bitki parçasını steril hale getirip steril bir ortama(ortamın ne içerdiği önemli değil) yerleştirebilmeniz bunu da 2-3 altkültür sürdürebilmeniz.bunu yapamıyorsanız gerisi çok da önemli değil:))
|
Alıntı:
|
Sn.livingdead1978 eğer ortamınızda şeker varsa en geç 2-3 gün içinde belli olur.başka materyal dediğiniz steril birşey değilse büyük ihtimal kontamine olacak.yinede belli olmaz...
|
Başka Materyal
Alıntı:
Sayın caturanga bu arada ben %10 luk Klor kullandım tohumları steril etmek için bitki parçalarıyla deneme yapacagım bu hafta onları alkolemi batırsam domestosmu kullansam klormu kullansam hangi uygulama daha saglıklı olur bir yazı okudum ve bu yöntemlerin işe yaramadıgı yerlerde Civa Klorür uygulaması yapmışlar Sizce Bitki Parçalarının dezenfekte işleminde en etkili en güvenilir yöntem hangisidir |
Sn.livingdead1978 civa klorür gibi toksik değeri yüksek maddeler ev için uygun değil.aklınızdan çıkarın...klor derken anlamadım.alkol mikrop ödürücü olarak kullanılmaz temizlenecek bölgeyi yağdan kirden arındırmak içindir...ticari çamaşır suları bu iş için yeterli başka dezenfektan aramayın...bu arada toksik madde isimleri paylaşmamaya dikkat ederseniz bunlar ehil olmayan kişilerin kullanımı için uygun değil...umarım ortamınız sterildir...
|
Alıntı:
Acer Palmatumlar şu an ne durumdalar? |
Teşekür ediyorum sayın caturanga bakalım yaptıgım denemelerin sonuçlarını szlerle paylacagızm
|
Sn.BOZ Acer palmatum Atropurpureum zor bir bitki elimde tam anlamı ile çalışan bir protokol yok.Ama Acer rubrum varyeteleri doku kültürü ile çoğalıyor...Sn.livingdead1978 teşekkür edecek bişey yok çok ta bişey söylemedim.umarım istediğin sonucu elde edersin...
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:14. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025