![]() |
Selamün Aleyküm,
Arkadaşlar, Kombuçayı yeni yapıyorum ve içmeye yeni başladım. İçtiğim zaman vücuduma bir sıcaklık hissediyorum, yani bir müddet kendimi sıcak hissediyorum, bu ne anlama geliyor ve hep devam edecek mi?, teşekkür ediyorum, Allah razı olsun. |
Kombu çayının iç ısıtman özelliği vardır. Bu yüzden genellikle kışın tüketilir. Eğer mide hastasıysanız bu çayı tüketmeniz tavsiye edilmiyor. Bunun yanında kronik bir hastalığınız varsa bilen bir doktora danışmadan tüketmeyin.
Allah sizdende razı olsun. |
İlginiz için teşekkür ediyorum, kafamı kurcalayan bir sorum daha olacak müsaitseniz, sorum şu : Kombuçayını mayalıyorum, damak tadımıza göre biraz şekerli bırakıp mayalamayı sonlandırıyorum, mayalamada kalan o bir miktar şekerin vücudumuza bir zararı var mı?, yani kambuçayını bir miktar şekerli içersek bir sakıncası var mı?, yoksa kombuçayın şekerini sıfırlamak mı lazım?, teşekkür ediyorum, Allah razı olsun.
|
Alıntı:
|
Bilginiz için teşekkür ediyorum, demek istediğim, kombu mayalandıkça şeker oranı düşüyor, süre uzadıkça şeker kalmıyor içinde, yani şeker sıfırlanıyor. Biraz erken mayalama süresini sonlandırdığımızda içinde bir miktar şeker kalır ve bunu tadından anlarız, bu kalan şeker miktarının vucudumuza bir zararı var mı?, teşekkür ediyorum, Allah razı olsun.
|
Alıntı:
Hiçbir zararı olduğunu düşünmüyorum. Mayalanmış çayda azıcık şeker tadı kalması iyi olduğu anlamına da gelebilir çünkü çayı çok mayalarsak çok güçlü olabilir karaciğer ve midemizi zorlarız. Kısacası ortaya sirke gibi bir şey çıkar |
Sağlıklı kalmak için bir su bardağı kombu çayı için inanın çok yararını görürsünüz
|
Alıntı:
|
Ben yaklaşık 1.5 aydır yapıyorum,içine aroma için başka bitki çayları koymuyorum, kendi çay tadı daha güzel geliyor.15 gün ve daha fazla beklediğinde daha asitli sirkeye benziyor fakat genede rahatsız edici değil rahat bir içimi oluyor 10-12 günde daha rahat içimli ve şeker tadı alınıyor. Şeker hastalığına ve tansiyona iyi geldiği söyleniyor, annemde iki hastalıkta mevcut her yemekte insülin iğnesi yapıyor, ona da verdim bir müddet deneyip göreceğiz.Bende sabahları aç karnına bir bardak içiyorum, çok ferahlatıcı oluyor. içtikten sonrada sıcaklık hissi veriyor.
Maya çok geç oluşuyor sanırım piyasada yüksek fiyata satılmasının nedeni bu..Bu konuda bilgisi olanlar mayanın kalınlaşması konusunda bilgilendirirlerse memnun olurum. |
Sayın Dostça kombuçayınız sabit bir sıcaklıkta olursa erken kalınlaşabilir diye düşünüyorum, birde doğal şeker katarsak hızlı bir şekilde kalınlaşır, malum, beyaz toz şeker rafine edilmiş şekerdir, doğalığı çok azdır. Ben pekmezden veya baldan kombuçay yapmayı düşünüyorum, içindeki şeker daha doğal. Bu konudaki görüşü olan arkadaşlar varsa paylaşabilirler.
|
Merhaba Hamdullah, yapmış olduğum cay mutfakta olduğu için ısı değişimi genelde olmuyor. Doğal şeker ve pekmez olabileceğini düşünüyorum fakat bal antibakteriyel olduğu için mayayı çalışmaz hale getireceğini düşünüyorum.Yapmış olduğunuz çay için,1 litreye ne kadar şeker ve çay koyup demliyorsunuz? Ben 1 litrelik suya çelik süzgeç içine 1 yemek kaşığı acık çay ve 1 çay bardağı şeker olacak şekilde ayarlıyorum. Mayalandıkca çayın rengi acılıyor.
|
Kombu çayı kullanan arkadaşlar bu çay çok mineralli ve bünyeye çok faydalı olduğu belirtiliyor peki bu çayı bitkilerde kullanan arkadaşlarımız var mı, çelik köklendirmesinde deneyen uygulayan mevcut mu..
|
Ben kombuçay yapılışı için internetten bayağı araştırma yaptım, video izledim, şeker miktarı için iki farklı tarife var. Ben şu şekilde yapıyorum : Her seferinde 5 litre yapıyorum, her bir litre için 3 yemek kaşığı toz şeker ve 2 çay kaşığı dökme çay kullanıyorum, 5. veya 6. günde sonlandırıyorum, taze sıkılmış portakal ve limon da katıyorum, hazır bitkisel çayları katıyorum, 5 litreye 5 salama bitkisel çay katıyorum, aklıma gelen fikirleri uyguluyorum, deney yapmak lazım, araştırmak lazım, sormak lazım. Toz şeker yerine bal kullanılmış ve iyi sonuç elde edilmiş, telefon açtığım arkadaş böyle dedi. Ben şuan pekmezde deniyorum. Yüce Allah’ın bir nimmeti, ciddi bir şekilde faydalanmak lazım ve bilgilenmek lazım, çok ekonomik koruyucu bir tedavi yöntemidir. Bu içeçeğe yatırım yapmak lazım, kefire göre daha ekonomik ve az uğraştırır, olumlu etkisini hemen gösterir. Aile boyu kullanmak lazım, tedavi için hastanelere verilen paralar cepte kalır.
|
|
Merhaba,
Benim bir sorum olacak. Bir kaç aydır sirke yapmaya uğraşıyorum ama başaramadım. Kombu mantarını sirke anası dediğimiz oluşuma benzettiğimden bir deneme yaptım ve üzümde denedim.Ufak bir parçayı ezdiğim üzümlerin içine attım. Üç hafta sonra üzerinde jelimsi tabakada oluşmaya başladı. Şimdi süzdüm ve jel gibi oluşmaya başlayan oluşumu da içine attım. Tadı bildiğimiz sirke oldukça da keskin. Aceba benim bu şekilde kombu mantarını kullanmamın bir zararı olabilir mi? Yaptığım bu sirke kullanılabilir mi? Bilgisi olanlar varsa yardımcı olursa memnun olurum. |
Merhaba, bence bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Kombu çayı mayalamasında elma sirkesi veya normal sirkede mayalanması için konulabiliyor.(Elinizde kombu çayı yoksa veya yetersizse) Çayın mayalanmasını da içine konulan şeker ve çay içerisindeki mikro elementler vitaminler ile sağlıyor. Üzüm suyunda da hem şeker hemde mikro elementler mevcut onu mayalamış oluyorsunuz. Ben kombu çayı yaparken bazılarının içerisine şeker ile birlikte keçiboynuzu pekmezinden de koyuyorum.. Kombu çayını ticari olarak üretip satan bir sitede değişik meyva sularından yapılmış kombu çaylarını da görmüştüm.Ama bunlar çay karışımlarıyla mı yapılmış bilemiyorum..
|
Cevabınız için teşekkür ederim. Sirkede başarılı olamadım ilk defa içine kombu mantarı atınca oldu. Kombu yaparkende aynı şekilde başka maddeler veya zararlı etmenler oluşur mu diye düşünüyorum bu nedenle kombu çayıda içemedim ve içiremedim aileme. Gerçi bunca kişi içerken bir şey olmuyorsa benim sirkede de sorun olmaz herhalde.
|
Alıntı:
Bilginize |
Merhabalar
Ben üç aydır kombu çayı yapıyor ve tüketiyorum. Siyah çay yanında bazen kuşburnu, bazen de böğürtlen çayı ekliyorum. Renk ve tad hoş oluyor. Sürekli mantar türediği için çevreme de yaymış durumdayım |
Kombuçayı için, Siyah Çay mı yoksa Yeşil Çay mı daha yararlıdır?
|
merhabalar..yeni üye oldum,mantarı nasıl temin edeceğim konusunda yardımcı olabilir misiniz
|
@çaykolik
gittigidiyor vs gibi sitelerde genellikle satiliyor. |
Verdiğiniz bilgilerden dolayı çook teşekkür ediyorum, Allah razı olsun...
|
Bendr kombo mantarini yeni temin edenlerdenim arastirmalarim sonucu cogunluk oraniyla mayaladim. 3 lt klorsuz ben icme suyu kullandim 1.5 su bardagi seker kaynayip sondurunce 10 pk sallama yesil cay biraktim icine oda sicakligina gelince mantari daha beyaz yeri ustte kalacak sekilde icinr biraktim simdi oldu 2 gun bakalim tat ve etki nasil olacak
|
Genel ağırlıklar şu şekildedir.
1 litre su 90 gram şeker 8 gram çay Şeker az veya çok olabilir. Az olursa mayalama erken biter (şeker tükenir). Kombuçay yoğunluğu az olur. Ben bu rakamlar ile genelde 10 gün mayalıyorum, şeker tadı halen geliyor (ortalama boy mantar kullanınca). Mantar sayısını artırınca süreler değişiyor tabii. İstanbul Ümraniye civarında tadını merak edenlere yardımcı olabilirim. Ayrıca 2 ay süreyle mayaladığım kombucha sirkesi de mevcut. |
1 Eklenti(ler)
"Tadı itici, içemezsin " dendiği için hiç denememiştim.
Bir arkadaşta maya fazlası olmuş, teklif etti. Denedim ve beğendim. Ninemin armut hoşafının biraz ekşimiş haline benziyor:) İçine "Doğuş" mistik ekledim :) Faydalılarını düşününce, neden olmasın. Ayrıca vegan bir ürün, kimseye en mikroskobik düzeyde bile zarar gelmiyor. Eklenti 635787 Ben sevdim. :) |
Alıntı:
|
2 tatlı kaşigi yesil çay, 5 tatli kasigi seker ile bende yaptim.ılıdıkdan sonra icine 1 elma dilimledim aromasi olsun diye.1 yemek kasigida sirke ekledim.1 ay oldu belki maya olusur dedim :). Ama olmadi hos bi tadi var.uzun suredir bekliyor diye açikcasi içmeye çekiniyorum.Bekleme sonucunda zarari olurmiki?
Elinde fazla mayasi olan arkadaşlar maya paylaşmiyormu talibim fazla mayalara:) |
Çay, meyve suyu veya başka katkılar sadece tat ve aroma için.
Kombu çayı kültürü şekerle besleniyor ve faydalı moleküller üretiyor. Aslolan şeker ve maya, gerisi teferruat. Adamın biri buğday koymuş, bira tadında bir içecek olmuş. Ankara'da maya bu adreste bulunur. İletişim « Canberk Gıda Kolay gelsin |
Jezebel verdiginiz numarayi arayip fiyati sordum :) Rakam cok yüksek .
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:08. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025