agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Biyoteknoloji
(https)




Beğeni Düzeni20Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 06-07-2009, 13:20   #3
Ağaç Dostu
 
Balıkcı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-01-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,252
Galeri: 15
Tohumu tohum olmayan meyveleri sebzeleri yemeyin diyorlar.
Tabiiliği kalmamış olmaları bir yana, bu tür bitkileri yetiştirmek için her yıl yeniden tohum satınalmak gibi bir ekonomik sıkıntı da var.
Benim çocukluğumda, hıyarlar, kabaklar, patlıcan vs. en gürbüz bitkinin köke en yakın, en gelişmiş bir tanesi tohuma bırakılmak suretiyle her yıl yeniden üretilirdi.
Onların tadına da doyum olmazdı.
Tabii o zaman her bölgede sebze meyve yetiştiriliyordu, bugünkü gibi her şey Adana'dan, Çukurova'dan gelmiyordu.
Rahmetli babam, Anadoluhisarı'ndan her gün altı motor (tekne) dolusu sebze meyvenin hale götürüldüğünü söylerdi.
Bir saatlik yol.
Şimdi ise Adana'dan İstanbul'a kamyon 12 saatte gelebilir mi, bilmiyorum.
Bu durum, domatesin yola dayanması için beton gibi olmasını, çileğin ancak bıçakla kesilebilir sertlikte olmasını gerektiriyor.
Özetle, mahalli üretim sağlanmadıkça, genetiğiyle oynanmış tohumlardan ve bunlardan elde edilmiş sebze meyveden kurtulamayacağız herhalde.

Bilge Kerem ve ercihan beğendi.
Balıkcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:38.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025