agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Biyoteknoloji
(https)




Beğeni Düzeni20Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 24-05-2016, 03:35   #34
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Alıntı:
Yerlı tohumlarda verım az oldugu ıcın gubreleme ısteklerı azdır.
Yukardaki önerme doğru değil. Hangi yerli tohum? Bu genelleme neye göre yapılıyor? 1,000 çeşit yerli tohum hibrit tohumlara denk yetiştirme koşullarında denenmiş de 999 tanesinden istenen verim alınamadığı için mi bütün yerli tohumların verimsiz/az verimli olduğuna karar verilmiş?

Alıntı:
eğer F1 lere hayvani gübre kullanılırsa başka sorunlar baş gösterebiliyor normalde dayanıklılık dediğiniz kavramın gerçekleşmediğini görmekteyiz.
Bu tespiti de anlamak mümkün değil. Yıllara dayanan ve farklı yetiştirme koşullarını baz alan bir kontrollü deney yapılarak mı bu sonuca varılmış?

Eğer "sürekli kimyasal gübreyle beslenen bitkilerde birden organik gübreye geçildiği zaman bitkiden eski verimi alamıyoruz çünkü mevsim sonlarında bitkiden hasat edip tekrar ektiğimiz tohumların ilerleyen nesillerde kimyasal gübreye alışkanlık geliştirdiğini gözlemledik" derseniz, bunu anlayabilirim ama bu da yalnızca gözlem boyutunda kalmış olur; kesin bir hükme varmak söz konusu olmaz.

kursun ve dongyul beğendi.
birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:40.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025