agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Biyoteknoloji
(https)




Beğeni Düzeni142Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 25-06-2009, 13:47   #11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-11-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 343
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pançoo Mesajı Göster
Selam arkadaşlar yeni üye oldum.sizden ricam konuyu bilen arkadaşların yukarıda bir arkadaşının yazısında bahsi geçen ÖLÜMCÜL MANTARLAR ÜREYEBİLİR yazısını açıklamasıdır.Kimse bu yazının üstünde durmamış ama bana göre eğer gerçeklik payı varsa bu işi bilerek yapmalıyız.Sağlıklı olucaz diye sağlığımızı da kaybetmeyelim.
Aslında bunun açıklaması oldukça basit. Ölümcül mantar, küf, bakteri ve her tür mikrop tüm gıdalarda ürer. Örneğin kasaptan aldığınız ette de bu tür zararlılar üremeye başlamıştır. Eğer siz bu zararlılara, uygun ortamda yeteri kadar zaman verirseniz, bu et sizi zehirleyebilir. Ancak pişirildiğinde ette bulunan bu zararlılar ölür. Oysa kombu çayında böyle bir şansımız yok. Diğer besinlerde bulunan, bizi zehirleyebilecek zararlıları öldürmek için kullandığımız pişirmek gibi yöntemleri kombuya uygulayamayacağımız için, küçük miktarlardaki bir kontaminasyon bile zaman içinde çoğalarak tehlikeli olabilir. Bu yüzden kombu çayında hijyen çok önemli.
Tehlikesine rağmen bu çayı ben de denemek istiyorum. Bana başlangıç kültürü gönderebilecek kimse varsa özel mesaj ile iletişime geçebilir mi?

polatuz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:26.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025