agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Biyoteknoloji
(https)




Beğeni Düzeni142Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 20-09-2016, 08:38   #1
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 20-09-2016
Şehir: istanbul
Mesajlar: 8
Genel ağırlıklar şu şekildedir.
1 litre su
90 gram şeker
8 gram çay

Şeker az veya çok olabilir. Az olursa mayalama erken biter (şeker tükenir). Kombuçay yoğunluğu az olur. Ben bu rakamlar ile genelde 10 gün mayalıyorum, şeker tadı halen geliyor (ortalama boy mantar kullanınca). Mantar sayısını artırınca süreler değişiyor tabii.
İstanbul Ümraniye civarında tadını merak edenlere yardımcı olabilirim. Ayrıca 2 ay süreyle mayaladığım kombucha sirkesi de mevcut.

KefirMarket Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-12-2016, 10:50   #2
Ağaç Dostu
 
Jezebel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 8,681
Galeri: 11
"Tadı itici, içemezsin " dendiği için hiç denememiştim.
Bir arkadaşta maya fazlası olmuş, teklif etti.
Denedim ve beğendim.
Ninemin armut hoşafının biraz ekşimiş haline benziyor
İçine "Doğuş" mistik ekledim
Faydalılarını düşününce, neden olmasın.
Ayrıca vegan bir ürün, kimseye en mikroskobik düzeyde bile zarar gelmiyor.

Name:  IMG_3134.jpg
Views: 3005
Size:  65.1 KB


Ben sevdim.

Erdal Hoca beğendi.
Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:49.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025