![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-09-2016
Şehir: istanbul
Mesajlar: 8
|
Genel ağırlıklar şu şekildedir. 1 litre su 90 gram şeker 8 gram çay Şeker az veya çok olabilir. Az olursa mayalama erken biter (şeker tükenir). Kombuçay yoğunluğu az olur. Ben bu rakamlar ile genelde 10 gün mayalıyorum, şeker tadı halen geliyor (ortalama boy mantar kullanınca). Mantar sayısını artırınca süreler değişiyor tabii. İstanbul Ümraniye civarında tadını merak edenlere yardımcı olabilirim. Ayrıca 2 ay süreyle mayaladığım kombucha sirkesi de mevcut. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
"Tadı itici, içemezsin " dendiği için hiç denememiştim. Bir arkadaşta maya fazlası olmuş, teklif etti. Denedim ve beğendim. Ninemin armut hoşafının biraz ekşimiş haline benziyor ![]() İçine "Doğuş" mistik ekledim ![]() Faydalılarını düşününce, neden olmasın. Ayrıca vegan bir ürün, kimseye en mikroskobik düzeyde bile zarar gelmiyor. ![]() Ben sevdim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|