agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Bitkiler ve Sağlığımız (https://www.agaclar.net/forum/bitkiler-ve-sagligimiz/)
-   -   Tohumların Şifalı Etkisi ("SUJOK Tohum Terapi" öğrenmek ister misiniz?) (https://www.agaclar.net/forum/bitkiler-ve-sagligimiz/30529.htm)

Mine Pakkaner 05-03-2013 23:42

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Müjgan (Mesaj 1114333)
...
Baş parmağımın ön bölümündeki, sol gözüme tekabül eden noktacık, diagnostik çubukla bayaca acılı bir süreçten sonra belirlenmişti ve o noktaya ısı, akupunktur iğneleri ve renk terapisi yapılmıştı. Sürekli göz noktacığını yeşile boyuyordum. :)

Terapi sürecinde sol gözümden kaynaklanan kocaman siyah leke küçüldü. Görmedeki problem ilerlemedi ama başparmağımdaki noktacık zaman zaman sızlar ve o noktacığa tavsiye üzerine minik yuvarlak uçlu bir cisimle masaj yaparım...

Müjgan hanım geçmiş olsun. Tedavi alırken bana da akupunktur iğneleri ile terapi yapılıyor, elektromanyetik kupalar, mıknatıslar, ısıtıcı moksa çubukları kullanlıyor. Ben eğitim aldıktan sonra kendim de iğne kullanmayı öğrendim ve tedavime yardımcı olacak şekilde uyguluyorum. En çok kullandığım ise tohumlar, hem pratik, hem acısız :)

Gözünüze lütfen sadece başparmağınızdan değil, anlattığım böcek sisteminden de ulaşın. 15 gün boyunca hem başparmağınıza hem de diğer parmaklarınıza tane karabiber bağlayalım. Baş parmağınıza yeşil tane karabiber, diğerlerine siyah tane karabiber bağlar mısınız lütfen.

Daha sonra da nar çekirdeği bağlayacağız. Bir onbeş gün de baş parmağınıza ağrılı göz noktasına nar çekirdeğini yatay olarak bağlayın.

Siz zaten biliyorsunuzdur ama bilmeyenler için sol gözün standart sistemde baş parmaktaki yeri;
Eklenti 375308

Bu da böcek sisteminde parmaktaki yeri;

Eklenti 375309

Şifalar dilerim.

Mine Pakkaner 06-03-2013 00:05

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner (Mesaj 1114341)
...
Oysa mini sistemde organ veya vücudun o kısmı çok küçük bir alanda temsil ediliyor. Düşünün tüm vücut ilk boğumda :cool:. Bu durumda oraya tek bir tohum yereli olabiliyor.

Size örnekle göstereceğim.

Dün size elime hem standart sistemde hem de böcek sisteminde bağladığım tohumları göstermiştim. Linke tıklarsanız o mesajı açarsınız.
http://www.agaclar.net/forum/1113700-post39.htm

Peki mini sistemde bağlasaydım nasıl olacaktı bakalım :rolleyes:

Eklenti 375314

Elimin üzerinde standart sistemde, işaret parmağımın ilk boğumunda mini sistemde bel uygunluğu bölgesine bağlanmış tohumları görüyorsunuz. Parmağımda sadece tek bir tohum var. Zaten bölge minicik tek bir tohum yorgan gibi üzerini örttü.

Müjgan 06-03-2013 08:20

Teşekkürler Mine hanım. Konser öncesi bağlama klavyesi üzerinde parmaklarımın çok işi olduğundan, nisan ayında başlamayı planladım hemencecik :)

Cumhur Tonba 07-03-2013 15:48

34 ncü mesaj.

Organlar ve tohumlar ne kadar da birbirine benziyor. Dikkatimi çekti.

Mine Pakkaner 07-03-2013 21:59

Haklısız gerçekten de çok beziyorlar. ;)

Uyelerimiz isterlerse ilerleyen günlerde konuyu daha detaylandırıp bazı basit ve yaygın rahatsızlıklar için hangi noktalara tohum bağlayacağımızı gösterebilirim.

maki01 07-03-2013 22:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner (Mesaj 1115596)
Haklısız gerçekten de çok beziyorlar. ;)

Uyelerimiz isterlerse ilerleyen günlerde konuyu daha detaylandırıp bazı basit ve yaygın rahatsızlıklar için hangi noktalara tohum bağlayacağımızı gösterebilirim.

Çok iyi olur. Konunun tamamlanmasını beklediğim için araya girmek istemedim ama malum migren oldukca yaygın bir rahatsızlık. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Teşekkürler :)

Cumhur Tonba 08-03-2013 09:22

Mine Hanım,
34 ncü mesajı gördükten sonra bir çok yerde makaleler, açıklamalar okudum. Aşağıdaki cümleyi buraya ekledim. Dilerim bir sorun olmaz.

("Her organ şekli itibariyle bir bitkiye benzer ve bu haliyle o organı tedavi edebileceğine işaret eder" diyen Maranki'nin teorileri, bilimsel olarak da desteklendi...)

sadecegeçen 08-03-2013 16:24

Sinir stres azaltmak için bir uygulama var mı acaba

menekşecibaba 09-03-2013 09:57

Mine Hanım böyle güzel faydalı bir konuyu gündeme getirip bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim.
Size zor bir soru ? Afrika menekşesi tohumu nu nereye koysak neye iyi gelir ki..:)

Mine Pakkaner 09-03-2013 22:24

3 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi maki01 (Mesaj 1115625)
... migren oldukca yaygın bir rahatsızlık...

Maki, migren tedavisinde de temel nokta baştaki ağrılı bölgenin ele yansımasını düzgün tespit etmek.

Bunun için başın parmağın ilk boğumuna yerleşimini ekliyorum. Başınızda ağrının yerine dikkat edin, o noktayı parmağınızda bulun, baş parmakta da (standart sistemde), diğer parmaklarda da(böcek sisteminde) yerleşim ilk boğumda ve aynı şekilde.

Örneğin başın sol tarafında ağrı mevcutsa elde de o nokta bulunması,
Eklenti 376694

Bazen ağrı birkaç noktada birden bulunur, buradaki noktaları inceleyelim, hem böcek sisteminde, hem standart sistemde sağ tarafta bulunan ağrı noktaları.
Eklenti 376697

Migrende karaciğer ve pankreasa da ağrılı nokta var mı diye bakın, varsa oralara da tohum uygulayın. Karabuğday tohumu etkilidir. Parmak uçlarınıza küçük buz küpleri bağlamak da etkili olur.

(Karabuğday mutlaka tohum kutunuzda bulunmalı, ben Migros'tan satın aldım.)

Burada da iki taraflı şakaktaki ağrının mini sistemde ayak başmağında uygulaması.

Eklenti 376703

Mine Pakkaner 09-03-2013 22:26

1 Eklenti(ler)
Ayakta tohum olur mu demeyin, bastıkça üzerine masaj yapılmış olur. İlk başta canınız acır yürüyemezsiniz ama alışırsınız. Ayaktan şifa sinyalleri çok hızlı iletilir.

"Nasıl yani" demeyin bakın şöyle, bu gerçek bir ayaktan tohum terapi fotoğrafı 20 gün önce çekildi :rolleyes: Tohumlar takılır, üzerine çorap giyilir ki açılmasın. Pabuç terlik vs ayağa geçirilir , tohumlar 24 saat çıkarılmaz, üzerine basılmadığı zaman tohumlara elle masaj yapılır.

Eklenti 376704

hepgül 09-03-2013 22:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner (Mesaj 1114238)
Bantlar 8 ila 24 saat kalacak. Ama ıslanmayacaklar.

Kalma süresi değil ama ıslanmamaları zor. Bağlandıktan sonra yenileyerek

devamı mümkün değilmi?

Mine Pakkaner 09-03-2013 23:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hepgül (Mesaj 1116869)
Kalma süresi değil ama ıslanmamaları zor. Bağlandıktan sonra yenileyerek

devamı mümkün değilmi?

Mümkün tabi ıslatılacaksa çıkarın, yeniden koyun ama pratik değil. Ben kendime bir elimi ıslatmamak üzere ayırıyorum. Sen bugün kuru elimsin diyorum, onu ıslatmıyorum ve tohum bağlıyorum.

Genelde akşam yemekten sonra bağlıyorum, yatana kadar sürekli masaj yapıyorum. Çok sıkıntım olduğunda gündüz de bağlıyorum, ıslanacaksa çıkarıyorum ya da üzerine eldiven takıyorum. Bu durumlarda ayağa tohum bağlamak ta çözüm.

Mine Pakkaner 09-03-2013 23:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi menekşecibaba (Mesaj 1116410)
...Size zor bir soru ? Afrika menekşesi tohumu nu nereye koysak neye iyi gelir ki..:)

Mor renkli olanlar faranjit, laranjit, bronşite iyi gelir. Tohumlar yerine çiçeği de kullanılır. Özellikle küçük çocuklarda boğaz kısmına mor çiçek bağlanır.

Tohumlar çok ince ve az oluyor, terapide kullanmak gereksiz, siz iyisi mi çimlendirmeye devam edin menekşecibaba ;) Nasıl olsa bu rahatsızlıklara daha uygun birçok tohum kullanmak mümkün. :cool:

Mine Pakkaner 10-03-2013 22:32

1 Eklenti(ler)
Kırıklarda sujok çalışır mı? Evet.

Size örnek olması açısından bir grafik paylaşıyorum. Sol ön kol kemiğinin kırmızı acı biber tohumları ile terapisi şöyle.
Eklenti 377178

Mine Pakkaner 10-03-2013 22:38

1 Eklenti(ler)
Kabızlık probleminiz var mı?

Önce bir cevizi avucunuzun içinde bağırsaklarınıza uygun düşen bölgede saat yönünde bastıra bastıra yuvarlayın. Sonra kimyon tohumlarını kullanabilirsiniz elinize bağlayın.

Eklenti 377189

İshal tedavisi içinse tam ters yönde çalışın. Ceviz saat yönünün tersine çevrilecek. Elma çekirdekleri daha önce yüklediğim mesajdakinin tam tersi yönüne bağlanacak. Böylece doğal akımın tam tersi yönünde çalışıp ishali kesecek.

Müjgan 11-03-2013 10:46

Mine hanımcım elimde şebboy tohumları var bunları toprağa vermeden önce sujok terapi için nasıl kullanabilirim?

Mine Pakkaner 11-03-2013 15:21

Ekspektoran etkisinden dolayı el ve parmaklarda bu amaçla akciğerler üzerine bağlayarak kullanmak mümkün :) Ama önemli olan uygulamayı tekrar etmek. Sadece bir iki kez tohum bağlamak yeterli olmuyor. Kür şeklinde tedavi uygulamak gerek.

Müjgan 11-03-2013 15:44

Teşekkürler Mine hanım :)
Bu gidişle bayaca soru gelecek size, işte onlardan birisi; troid bezi sıkıntılarında guatr vs. gibi hastalıklarda n'apmalıyız? Baş parmağın ilk boğumu troid bezinin olduğu nokta gibi görünmekte, orası için öneriniz ne olacak:)
Aniden troid bezi sıkıntısı yaşayan hastalarımıza da da bir fâidemiz olursa ne iyi :)

Mine Pakkaner 13-03-2013 19:53

1 Eklenti(ler)
Müjgan hanım aşağıda harika bir grafik yükledim, hangi noktaya uygulama yapılacağını çok güzel anlatıyor.

Badem, ay çiçeği ve kırmızı yapraklı akçaağaç tohumları bağlayarak bu bölgeye etki yaparsak tiroide karşı mücadele vermiş oluruz.

Eklenti 377836

Müjgan 14-03-2013 08:44

Teşekkürler, grafik harika olmuş :) Uygun günler geldiğinde deneyeceğim.:)

Mine Pakkaner 25-03-2013 21:04

27 Mart Çarşamba günü hocam Dr. Ayşe Mujdabaeva' nın, Kanal 7 de saat 12.00- 14.30 arasında konuk olup, tohum terapi anlatacağı haberini aldım. Benim gibi acemiden sonra uzmanından dinlemeniz fark yaratacaktır. :)

Dr. Ayşe 26-03-2013 10:32

Faydalı paylaşımlar olmasını dilerim.

Biyosfer toprağın varoluşunu, üzerindeki bitkilere borçlu. Özellikle de fotosentez yapanlara.

İnsan bitkilerle hep sıkı bir bağ içinde ve hayatı hep bitkiler içinde geçer. İnsanlar bitkileri ihtiyaçları için kullanmayı çok eskiden öğrendiler. Bitkiler eski çağlardaki insanlara hem ev ve yemek, hem ilaç ve zehir oldular.

Sonra insan onları teknik madde olarak kullanmasını ve üretmesini öğrendi. Var olan özelliklerini güçlendirmeyi başardı ve yeni özelliklere sahip olmalarını sağladı. Bazı insanlar bitkilere ibadet ediyorlardı, onları majik törenlerinde ve ayinlerinde kullanıyorlardı. Zafer törenlerinde kahramanlarını bitkilerle şereflendiriyorlardı veya bitkileri koruyucu olarak kullanıyorlardı.

İnsanın hayatı bitkilere bağlıdır, bitkilerin hayatı da insanın faaliyetine.

Bizim yeşil kardeşlerimiz, insanların varoluşlarına yardımcı olmak ve sağlıklı yaşamalarını sağlamak için çok büyük enerji potansiyeline sahipler.

İnsanlık, bitki dünyası ile şüphesiz bütünlük içinde bir sistem oluşturuyor.

Tohumlar bitkilere hayat verir. Bu da tohumların içinde gizlediği büyük enerji gücünün varlığını ispatlıyor.

Enerjik nefes mekanizması sayesinde o gizli enerji dış ortamla sürekli alış-veriş halindedir. Bu sebeple tohumlar hayat kaynağı olarak diğer canlı organizmaların iyileşmesini ve gelişmesini sağlarlar

Bu doğal ve kolay uygulanabilen terapi metodu bizi pratikte muhteşem sonuçlara ulaştırıyor.Tohumları ağrıyan noktalara bantlarsak, hastalık surecinde olumlu değişikler oluyor.

Tohum terapisi SU-JOK terapinin bir yöntemidir.

SU_JOK terapi Güney Koreli BİLİM ADAMI PARK JAE WOO tarafından geliştirilmiş ve tüm dünyaya yayılmıştır.

Bu sadece bir terapi metodu değildir. SU-JOK terapi BATININ nın klasik eğitim ve bilimiyle binlerce senelik eski DOĞU TIBBININ birikimini birleştirip, hayatın genel kurallarını kavrama metodudur.

SU-JOK EL ve AYAK demektir. İnsan bedeninde, tüm bedenin, ayrı sistemlerin veya organların enerji enformasyon kopyası olarak pek çok benzeri sistemler vardır, bunlar bedenimizin minyatürleridirler. En gelişmiş minyatür sistemler ellerde ve ayaklardadır.

Eller ve ayaklardan ağrıyan bölgelere veya noktalara tohumları bağlayarak ve bastırarak direkt o rahatsız veya hasta olan organın veya sistemin iyileşmesi sağlanıyor.
Tohumlara dikkatle bakarsak hem renkleri ile hem formları ile bizim organlarımızı ve sistemlerimizi hatırlatıyorlar. Bitkilerin sadece tohumları değil, kökleri de dalları da kullanılmakta.

Bu sistem nasıl çalışıyor? Tüm vücudumuzda elektromanyetik dalgalar üretilir, hasta organda veya bölgede enerji akım düzeni bozulduğu için, akımda devre oluşuyor. O dalgalar tüm benzeri sistemlerine yöneliyorlar ve o bölgede küçücük, yuvarlak çok ağrıyan bir yumak oluşturuyor.
Buraya baskı yapılırsa sanki içinde bir iğne varmış gibi bir acı olur. O noktaya doğal tohumla veya aletle bastırmaya devam edersek, bu terapiyle elektromanyetik dalgalar oluşmaya başlar ve bu dalgalar hem enerji hem fiziksel olarak problemi çözmek için soruna sebep olan hasta veya ağrıyan bölgeye iletilirler.

FatihBahce 28-03-2013 06:15

5 Eklenti(ler)
Dünkü TV programını kaydettim. Benim ilgimi çekti.
Terapiyi denemekte fayda var.

http://www.youtube.com/watch?v=D5kN3Qj26M8

Eklenti 382691

Eklenti 382692

Eklenti 382693

Eklenti 382694

Eklenti 382695

Mine Pakkaner 31-03-2013 20:50

Tohum terapi Sujok' un sadece bir bölümü. Peki SuJok nedir, nasıl uygulanır, hangi enstrümanları kullanır, gerçekten herkes öğrenebilir mi?

Bu konularda merak ettiğimiz soruları Ayşe Hanım cevaplamaya söz verdi. :)
Kısa süre içinde İzmir' li arkadaşlarımıza Dr. Ayşe Mujdabaeva ile bir sohbet toplantısı organize etme gayretindeyiz. Güzel bir günde buluşur çay içer, sohbet eder ve bu arada Sujok nedir ne değildir, öğreniriz.

kadriye34 01-04-2013 11:42

Nasıl teşekkur edeceğimi bilemedım zahmetınız,içinizdeki paylaşma duygusuna cokk cok tesekkur ederım hem ılgı alanım hemde herkesın bılmesı gereken cok faydalı bılgıler,yeni paylaşımlarınızı heyecanla beklıyorum.tekrar çok teşekkurler

Mine Pakkaner 01-04-2013 20:19

Toplanıyoruz ve uzmanından sujok dinliyoruz, bekleriz. :)
http://www.agaclar.net/forum/agaclar...leri/31004.htm

fatmadundar 01-04-2013 21:17

Mine Hanım, daha önce hiç duymadığım bir konu paylaşmışsınız. Çok ilgimi çekti. Uygulaması çok pratik galiba.
Toplantıya da geleceğim.

ssengoren 02-04-2013 19:53

Mine hanım konu çok ilginç ve çok etkileyici, takip ediyorum.
Teşekkürler...

balık 11-04-2013 13:55

Konu gerçekten enteresan, güzel anlatmışsınız ama denedim bu şekilde öğrenmeye imkan yok. Kursuna gitmek gerek sanırım. Toplantıya gelicem.

balık 11-04-2013 15:50

Bu konuda meğer ne çok şey varmış yazılan, bilmiyodum.

Su jok | Anima Rapha
Eğitim Videoları

best86 17-04-2013 15:04

İzmir toplantısında acaba ne kadarlık bir zaman su jok'a ayrılacak? Program hakkında biraz daha detaylı bilgilendirebilirseniz sevinirim. Zaman ayarlayabilirsek Ankara'dan katılmak istiyoruz. Teşekkürler.

FatihBahce 17-04-2013 15:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi best86 (Mesaj 1140385)
İzmir toplantısında acaba ne kadarlık bir zaman su jok'a ayrılacak? Program hakkında biraz daha detaylı bilgilendirebilirseniz sevinirim. Zaman ayarlayabilirsek Ankara'dan katılmak istiyoruz. Teşekkürler.

Programı belirleyecek Dr.Ayşe hanım. Sanırım 1,5-2 saat anlatır.

Mine Pakkaner 18-04-2013 18:49

Toplantı adresimiz değişti, katılacak arkadaşlarımızın bilgilerine.

http://www.agaclar.net/forum/agaclar...leri/31004.htm

sarıaltıngül 20-04-2013 21:47

Sevgili doğa dostlarım iyi akşamlar;

Bir aksilik olmazsa yarın bende aranızda olacağım. Çiçek getirmek istiyorum fakat ''ne getirsem?'' diye düşünüyorum. Kırmızı sardunya budayıp getirsem işinize yarar mı? Normalde salon ve soğanlı çiçeklerim var.

sarıaltıngül 21-04-2013 16:28

Merhaba.

Bugün bulunduğum toplantı her şeyin bir gidişatı olduğunu gösterdi. Tesadüfler aslında kaderin bir çizgisi. Hiç aklımda yokken elektronik mektup kutuma bakıp ilk defa toplantının gününden önce öğrenip gitmem, toplantıda Sayın Dr. Ayşe hanımın uygulaması ile şifa başlangıcını yakalamam hepsi hayatın akışı. ''Hayatı akışına bırak'' sözü bir daha kanıtlandı. Şu an belimde ağrı var fakat o bel kemiğindeki beni yıkan ağrı yok. Tohumu bağladım.:-D Sizleri tanıdığıma çok memnun oldum.

Sayın Dr. Ayşe hanımın kart vizitindeki bilgilerin hepsini aşağıya aktarıyorum.

AKUPUNKTUR VE REİKİ UZMANI
Dr. Ayşe Mujdabaeva
Tel:0232.463 68 64 GSM:0536 557 72 93

1429 Sk. 3/2 Meriç Ap. Kahramanlar - İZMİR

Nabız ve Akupunktur muayenesi
Psikoanaliz
MRT
Lazeropunktur
Meditasyon
NLP
Manuel Terapi
Fioterapi

10 KİŞİLİK GRUP OLUŞTURDUĞUMUZDA 600 TL, TEK KİŞİ 800 TL

Sevgili ağaclar.net dostlarıma duyurulur. Saygılarımla.

Müjgan 25-04-2013 16:24

Sevgili Mine, çok sevdiğim bir yakınım 6-7 yıldır felçli, sol tarafını tam kullanamıyor. Ona sujok tohum terapi uygulamalarının yararı olabilir mi? N'apmalı, n'etmeli?

Müjgan 29-04-2013 17:54

Sesli yanıt sistemi için teşekkürler. ;)

Mine Pakkaner 02-05-2013 13:46

Bu beni çok aşar Müjgan'cığım:) acaba aileden birinin eğitim alması mümkün mü? Bütün ağrılı noktalara uygulama yaparlar o zaman. Birinci sınıf öğrencisi olarak bilgim bu kadarına yetiyor maalesef.

Müjgan 03-05-2013 08:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner (Mesaj 1148136)
Bu beni çok aşar Müjgan'cığım:) acaba aileden birinin eğitim alması mümkün mü? Bütün ağrılı noktalara uygulama yaparlar o zaman. Birinci sınıf öğrencisi olarak bilgim bu kadarına yetiyor maalesef.

Bu konuyu onlara anlattım, Ankara'da 10-15 kişilik bir grup oluşturabilirsek, Ayşe hanımdan bir eğitim çalışması rica edebiliriz. Birinci sınıf öğrencisiyim diye de hiç konuşma, sen bayaca aşmışsın bu konuda;):))

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:42.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025