![]() |
|
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,527
|
Zeytin yaprağını mutlaka çay olarak kullanmak isteyeceklere öneriler: Kullanılacak yaprakların tarım ilacı ile hiç bir zaman temas etmemiş ağaçlardan toplanması gereklidir; Yapraklar güneş doğmadan toplanmalıdır, çünkü güneş gören yaprakların stomaları (gözenekler), kapanır ve çay yaparken içindeki özü dışarı bırakmaz; Taze toplanmış yapraklar içinde 80 dereceye kadar ısıtılmış su olan çelik bir kap içinde 12 saat tutulur; Sürenin sonunda su süzülür ve soluk yeşil renkli sıvı (çay) içilmeye hazırdır. Bir tutam zeytin yaprağını 100 derecede 5-10 dakika kaynatarak, sadece, yararlı maddelerini denatüre edebiliriz; çok yanlış bir yöntemdir! SONUÇ: çay yaparken zeytin yaprakları hiçbir zaman haşlanmamalıdır. Zeytinistasyonu - Kullanılışı |
![]() |
![]() ![]() |
|
|