agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Bitkiler ve Sağlığımız
(https)




Beğeni Düzeni5Beğeniler
  • 2 Gönderen pria
  • 2 Gönderen pria
  • 1 Gönderen pria

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 16-12-2011, 08:52   #3
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,527
Zeytin yaprağını mutlaka çay olarak kullanmak isteyeceklere öneriler:

Kullanılacak yaprakların tarım ilacı ile hiç bir zaman temas etmemiş ağaçlardan toplanması gereklidir;
Yapraklar güneş doğmadan toplanmalıdır, çünkü güneş gören yaprakların stomaları (gözenekler), kapanır ve çay yaparken içindeki özü dışarı bırakmaz;
Taze toplanmış yapraklar içinde 80 dereceye kadar ısıtılmış su olan çelik bir kap içinde 12 saat tutulur;
Sürenin sonunda su süzülür ve soluk yeşil renkli sıvı (çay) içilmeye hazırdır.

Bir tutam zeytin yaprağını 100 derecede 5-10 dakika kaynatarak, sadece, yararlı maddelerini denatüre edebiliriz; çok yanlış bir yöntemdir!

SONUÇ: çay yaparken zeytin yaprakları hiçbir zaman haşlanmamalıdır.
Zeytinistasyonu - Kullanılışı

MD Cem ve CilekFidesi beğendi.
pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:50.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025