agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Bitkiler Hakkında Genel Konuşmalar (https://www.agaclar.net/forum/bitkiler-hakkinda-genel-konusmalar/)
-   -   Molbak's serası (https://www.agaclar.net/forum/bitkiler-hakkinda-genel-konusmalar/29777.htm)

gilan 12-05-2012 10:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi jineop (Mesaj 964423)
Sevgili gilan, bu lewisia beni de çıldırtıyordu. Gerçeğini görünce getirebileceklerim sınırlı olduğundan almadım. Yazmak istediğim çok çıldırılacak kadar bir çiçek değil. Senin fikrini merak ediyorum. :o

Sevgili Jineop, Lewisia'nın bence yanıltıcı özelliği çiçeklenme şekli. Merkezden dışa doğru dal çıkararak çiçeklendiği için tek kökle dolu dolu bir görüntü vermiyor. İnternetteki çekici fotoğraflarında hep pek çok kök yanyana. Bir kökün çiçeği diğerinin ortasına doğru denk gelince dolu dolu görüntüyü veriyor.

Ama bence kaya bahçeleri için çok güzel, boylanmayan bir tür. Benim en sevdiğim yanlarından biri ise -30lara kadar dayanabilmesi. Ben her şeyi Ankara iklimine endeksli düşünüyorum. :rolleyes: (Gerçi bakarsın dönüşte sırf begonvil uğruna Bodrum'a falan yerleşirim :D) Ankara bu sene -25'i gördü. O yüzden böyle aşırı soğuklara dayanan bitkiler benim için çok değerli. Uzun lafın kısası ben kaya bahçemde yanyana 8-10 kök lewisia isterim. :)

Sen neler getirdin yanında? :rolleyes:

jineop 12-05-2012 11:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gilan (Mesaj 964659)
Sevgili Jineop, Lewisia'nın bence yanıltıcı özelliği çiçeklenme şekli. Merkezden dışa doğru dal çıkararak çiçeklendiği için tek kökle dolu dolu bir görüntü vermiyor. İnternetteki çekici fotoğraflarında hep pek çok kök yanyana. Bir kökün çiçeği diğerinin ortasına doğru denk gelince dolu dolu görüntüyü veriyor.

Ama bence kaya bahçeleri için çok güzel, boylanmayan bir tür. Benim en sevdiğim yanlarından biri ise -30lara kadar dayanabilmesi. Ben her şeyi Ankara iklimine endeksli düşünüyorum. :rolleyes: (Gerçi bakarsın dönüşte sırf begonvil uğruna Bodrum'a falan yerleşirim :D) Ankara bu sene -25'i gördü. O yüzden böyle aşırı soğuklara dayanan bitkiler benim için çok değerli. Uzun lafın kısası ben kaya bahçemde yanyana 8-10 kök lewisia isterim. :)

Sen neler getirdin yanında? :rolleyes:

Lewisianın yaprak kalınlığı ve yoğunluğu ve az çiçeklenmesi beni hayal kırıklığına uğrattı. Çok bitkide bu hayal kırıklığını yaşamadım desem yalan olur. Vilmorini araştır. Hepsi mini plant ve çok uygun. (3Euro:p) Taşıması kolay, ucuz, yer kaplamıyor...
Begonia cascadelerin geçen sene her rengi hem rizom hem da bitki olarak İstanbul' da bolca satıldı. Begoniaları boşuna yük etme. Sayfalarını baştan dolaşıp Ankara' ya uygun ben olsam şunu alırdım diye tekrar bakacağım. Fikir telif hakkımı isterim:cool:
Ben ne getirdim 6 tane mini plant aldım. 2 Tane -26 lara dayanıklı geranium, gentiana, campanula, dicentra alba ve kırmızı çok yıllık lobelia . Ertesi gün tekrar uğramayı düşünerek aslında alamadığım bir o kadar daha çiçek kaldı aklımda.:(

Sevgi Durul 12-05-2012 11:15

Sevgili gilan, agaçlar net. üyelerine de istek yaptıracaksınız artık oraya. O, çok çok eksilere dayanıklı bitkilerden biz de istiyoruz.:p

Şaka bir yana hepsini canlı canlı gördüğünüz için çok şanslısınız. Dönüşünüzü hayâl edemiyorum, yerinize kendimi koyup, hangi birini getireceğimi şaşırırdım her halde.;)

Aldığınız bitkileri güzel günlerde büyütmeniz dileklerimle... Sevgiler...

elifnaz 12-05-2012 19:37

Sevgili Gilan yine sayenizde gözlerimiz bayram etti. Gözümü alamadan baktım hepsine. Sizin resimleri görünce buralar pek bi yavan geldi bana. Ellerinize sağlık tekrar teşekkürler.

Tika 12-05-2012 21:09

Sayin gilan,
Fotograflari bizlerle paylastiginiz icin cok tesekkur ederim.Gittiniz yere bayildim.İstanbul'da olmadigina hem sevindim hem de uzuldum.Sevinmemin nedeni,tum maasimi orada harcardim sanirim ve evin ici disi cicekten gecilmezdi cunku cocuk gibi her gordugum cicek turunu almak istiyorum.Uzuldum cunku burada bu kadar gelismis bahce bolumleri yok.Tekrar tesekkurler,sayenizde gezmis kadar oldum.

kartal124 12-05-2012 22:18

Sayın gilan,
Fotoğrafları ilgi ile izliyorum,elinize sağlık.Ama birşey dikkatimi çekti, bu seralarda gül yok mu?Ya da var da ben mi kaçırdım.Eğer bulursanız koku derecelendirmesi 9-10 olan güllerden edinmeyi ihmal etmeyin derim.

ilksenozturk 14-05-2012 11:00

birkaç fotonuzda 'beğen' tuşuna bastım, sonra böyle olmaz, başedemem, yazayım, 'hepsi' diyeyim dedim :)
çok güzeller,
paylaşmanız çok güzel, teşekkürler.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:50.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025