![]() |
Nette şöyle bi açıklama buldum yoğurtla yosun çoğaltma hakkında...
Alıntı:
Bakalım bir deneyelim ne olacak. |
Ben denemistim yoğurt bozuluyo ve kokuyo bunuda göz önünde bulundurun :)
|
yapraklarına düzenli yoğurt sıktığım yosun çok güzel yeşil yeşil. ama diğer taşı sarsın diye uğraştıklarımda hiç gelişme yok. yoğurt önce küflendi falan sonra o küfler geçti yosun parçaları yaşıyor ama sarmıyor... sadece tutunduklarını fark ettim rüzgarla falan uçmuyor elimle yokladım tutunmuş taşa. gözlemlemeye devam.. :D
|
Yosunlara devam... Yine netten kayda değer bir uygulama buldum. Buyrun...
Alıntı:
|
şirket bahçesinin bir köşesinde toprağında oluşan yosunu topladım.
eve aldım,bildiginiz çömleklerin içine toprak zemin yaratığ oturdum. kapalı balkon maalesef kötü kokuyor. bu yosunların kokması normal midir? hergün çeyrak çay bardağı kadar su vermekteyim. teşk. |
Ben Peri Bahçesi & Terrarium'lara bir süredir kafayı taktım.Fakat sanırım işin püf noktası Kara Yosunu.O olmadan özellikle peri bahçeleri pek de hoş görünmüyor.İnternette çeşit çeşit mikser ile karışım yapıp uygulama teknikleri buldum.Ayrıca yerden keserek saksıya oturttuğumuzda ve doğrudan güneş almamasına,nemli kalmasına özen göstererek de saksıda yetiştirebileceğimize dair bir şeyler okudum.Deneyen var mı merak ediyorum? Ayrıca nerelerden bulabiliriz? Mesela internetten satın alan falan var mı? Çünkü İzmir çok güneşli olduğundan olsa gerek ben hiç etrafta Kara Yosunu falan göremedim :( Bu bitkiden yetiştirmeyi mutlaka öğrenmem gerek,yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar...
|
benim akvaryumdan bozma...
kullanmadığım akvaryumumu teraryum yapmaya çalıştım. taşlardan topladığım yosunları toprağın üzererine yerleştirdim. sprey ile suluyorum. deli gibi büyüyorlar. yalnız son günlerde beyaz noktacıklar oluşmaya başladı. niçin olabilir? bilgisi olan varmı acaba?
resim yükleyemedim :((( |
Sayin makhan. Buyumeleri dogru yolda oldugunuzu gosteriyor. Beyaz noktalar muhtemelen mantar fazla nem ve hava hareketi yoksa olusuyorlar. Bazi turleri buyuyup sapka olusturabilir cokta guzel durur teraryumda.
Olusmasini istemiyorsaniz hava hareketi saglamalisiniz. |
| Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:32. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025