![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-03-2009
|
3 yıldız Cmas bir deniz sevdalısı olarak basit bir bilgiyi paylaşmak isterim.SİRKE sürmek.Her dalış teknesinde bulunur ve en kolay yöntemdir.Eminim yüzücü de kolayca bu maddeye heryerde ulaşabilir.Anemon gibi simbiyotik yaşam süren,zararsız görünen birçok canlı var denizlerimizde.En güzeli hiçbir şeye dokunmadan bakmak,ne onlara ne kendimize zarar vermeden...Ama onlar ısrarla bize gelirlerse bilemem.Hocalarım duymasın ama sirkeli ahtapot salatası da pek hoş olur yani!Detaylar için verdiğim bağlantı işinize yarayabilir. Sevgiyle kalın. http://www.hamsidiving.com/yeni/turk...i_canlilar.pdf |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba. Sn. deryas, uzun bir süre bu bölüme uğramadığımdan yazınızı ancak şimdi farkettim. özür dilerim. Geçmiş olsun dileğiniz için teşekkür ederim. Ancak bu olayın sizi Çanakkalede denize girmekten alıkoyması üzücü. Benim başıma gelmesine biraz da ben sebep oldum kıyıya kadar karnım kumlara sürünerek çıktım. Esasında hep yaptığım birşeydi ama bu sefer sonucu ağrılı oldu. Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
|
Merhaba. Alıntı:
Saygılar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Merhaba. Alıntı:
Geçmiş olsun dileğiniz için teşekkür ederim. Babakalede neredeyse 30 yıldır denize girerim. Böyle bir şeye ilk defa rastladım. Mübalağa yapmıyorum hayatımda hissettiğim en büyük fiziksel acıyı yaşadım. Ayvacığa kadar zor dayandım. Tarifi olmayan birşey sanki etinize kızgın ütü basmışsınız gibi. Ve inanın bazen hala sızlıyor. Uzunca bir sürede lekesi geçmedi. Balıkçılar da ilk defa böyle birşeye rastladıklarını söylediler. Sanıyorum ben ilk vakayım. Bölge çok çeşitli su altı bitkilerini barındırıyor. Bir kere de Gelibolu, Bolayırda bulunan Bakla burnundaki Fenerin altında benzer bir olay başıma gelmişti ama o olay bu kadar acı vermemişti. Yeri tam olarak şöyle tarif edeyim. Babakale limanının sonunda bulunan ve yukarıdaki mezarlığa giden patika yoldan tırmanınca 5oo m sonra aşağıda sığ taşlar ile dolu olan turkuvaz rengi bir alan vardır. Yüzünüz Midilliye dönük olarak biraz soluna doğru giderek deniz kıyısına inerseniz(eğer giderseniz, dikkatli gidin sarp ve dikenli bir yoldur) taşlığın bitmeye başladığı yerin baş tarafı. İnşallah bir daha kimsenin başına gelmez. Saygılar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Merhaba. Alıntı:
Sn. yesimcim, Değerli tavsiyeniz için teşekkür ederim. Yazınızı geç farkettiğim için de ayrıca özür dilerim. Su altı sahiden harikulade ve bambaşka bir alem. Herkese tavsiye ederim. Tabi çok dikkatli olunması gereken bir hobi. Sirkeli Ahtapot salatası ile verdiğiniz bağlantı için de teşekkür ederim. Hocalarınıza da selam ve saygılar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|