agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Bitkiler Hakkında Genel Konuşmalar
(https)

Beğeni Düzeni5Beğeniler
  • 1 Gönderen bozalan11
  • 1 Gönderen Zülkaide
  • 1 Gönderen bozalan11
  • 1 Gönderen CornusMas
  • 1 Gönderen bozalan11

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 11-10-2024, 09:00   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 25-09-2024
Bu Meyve Fidanları Tutmuş mu ?

Herkese merhaba arkadaşlar forumda yeniyim aranızda olmaktan mutluluk duyarım kendime bahçe aldım köyde 750 metrekare kadar orayı ekip biçmek istiyorum bu konuda pek bilgim yok sizinlele beraber bilgilenmek isterim.
Öncelikle 2 ay kadar oluyor 3 adet meyve fidanı diktim bunların tutup tutmadığı nasıl belli olur yaprakları falan duruyor ama boy olarak herhangi bir gelişme olmadı resimlere bakarsanız sevinirim.

Eklenen Resimler

SukunetiAdab beğendi.
bozalan11 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-10-2024, 10:14   #2
Ağaçsever

Zülkaide's Avatar

Giriş Tarihi: 30-05-2023
Tutmuşlar. Bilecik gibi soğuk bir ilimizde bu mevsimde yaprak dökmeleri beklenir.
Uzama olmaz.
Bahara inşallah.
Bu arada aşının altından çıkan sürgünleri kesin.
Bitkini gücünü alırlar.

ebd beğendi.
Zülkaide Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-10-2024, 11:34   #3
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Zülkaide Mesajı Göster
Tutmuşlar. Bilecik gibi soğuk bir ilimizde bu mevsimde yaprak dökmeleri beklenir.
Uzama olmaz.
Bahara inşallah.
Bitkini gücünü alırlar.
çok teşekkür ederim hocam evet soğuk burası 2 ay önce ektim fidanları herkes işte tutmasa kururdu falan dediler demekki dediğiniz gibi 3 üde tutmuş. hocam fidayı böceklere karşı korumak için su ver sirke karışımı fıslatıyorum doğru mudur bu işlem **** bir öneriniz varmı ?

SukunetiAdab beğendi.
Eski 07-12-2024, 12:46   #4
Ağaçsever

SukunetiAdab's Avatar

Giriş Tarihi: 07-12-2024
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bozalan11 Mesajı Göster
çok teşekkür ederim hocam evet soğuk burası 2 ay önce ektim fidanları herkes işte tutmasa kururdu falan dediler demekki dediğiniz gibi 3 üde tutmuş. hocam fidayı böceklere karşı korumak için su ver sirke karışımı fıslatıyorum doğru mudur bu işlem **** bir öneriniz varmı ?
Arap sabunlu, Tütünlü su ve Acı biberli su yapabilirsiniz. Fidanlar gayet iyi görünüyor. MaşaAllah

SM-J730F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

SukunetiAdab Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-12-2024, 13:51   #5
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Zülkaide Mesajı Göster
Uzama olmaz.
Bahara inşallah.
Bitkini gücünü alırlar.
çok teşekkür ederim.

Eski 13-12-2024, 13:52   #6
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SukunetiAdab Mesajı Göster
Arap sabunlu, Tütünlü su ve Acı biberli su yapabilirsiniz. Fidanlar gayet iyi görünüyor. MaşaAllah

SM-J730F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
çok teşekkür ederim anladığım kadarıyla arab sabunu su karısımı bitkiye fıslatcaz kimyasal bir zararı olur mu ? ve sirkeli su oluyor mu ?

Eski 14-12-2024, 07:26   #7
Ağaç Dostu

Portakal Rengi's Avatar

Giriş Tarihi: 19-02-2018
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bozalan11 Mesajı Göster
çok teşekkür ederim anladığım kadarıyla arab sabunu su karısımı bitkiye fıslatcaz kimyasal bir zararı olur mu ? ve sirkeli su oluyor mu ?
Forumda "ev yapımı ilaçlar" başlığı var. Orada, evde bulunabilen malzemeler ile yapılabilen, çeşitli formüller bulabilirsiniz.

Portakal Rengi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-12-2024, 13:49   #8
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Portakal Rengi Mesajı Göster
Forumda "ev yapımı ilaçlar" başlığı var. Orada, evde bulunabilen malzemeler ile yapılabilen, çeşitli formüller bulabilirsiniz.
hocam göremedim link atarmısınız

Eski 21-12-2024, 22:19   #9
Ağaç Dostu

CornusMas's Avatar

Giriş Tarihi: 03-08-2016
Galeri: 5
Fidanlarınızda bir sorun mu var? Şu an yapraklarını dökmüş olmalılar. Gövdelerinde belirgin bir zararlı görmüyorsanız ev yapımı bileşikler de olsa bitkinize herhangi bir kimyasal uygulamayın.

Sirkeli, arap sabunlu karışımlar sadece zararlı böceklere değil yararlı böceklere de zarar verir. Ancak zorunlu kalırsanız müdahale edin. Örneğin yaprak bitleri hızlı yayılır. Küçük fidanlarda elle temizlemek ya da hortumla su tutarak düşmelerini sağlamak en doğrusudur. Arap sabunu ve su karıştırıp (örneğin 2tl suya 2 yemek kaşığı arap sabunu) bitkilerinize uygularsanız yaprak bitleri ölür. Ancak bu uygulama aynı zamanda yaprak bitlerinin doğal düşmanı olan uğur böceklerine de zarar verir. Eğer gerçekten zorunlu bir durum yoksa herhangi birşey atmayın. Tabi bu ürünler ziraat bayilerinden alacağınız tarım zehirlerinden katbekat daha iyidir, o da bir gerçek.

Ek olarak, ev yapımı bu ürünlerin herhangi bir kalıcılığı yoktur. İlk yağmurda yıkanıp giderler.
Bu ürünlerin genellikle direk zararlının üzerine atılması gerekir. Aksi takdirde bir etkisi olmaz. Yani ev yapımı ürünleri önleyici amaçla kullanmak genellikle istenen sonucu vermez.
Tavsiyemi yineleyeyim: Şu an kış. Çok özel durumlar dışında bitkinize herhangi bir kimyasal uygulamak için doğru zaman değil. Fidanlarınızda bir zararlı olduğunu biliyorsanız elle temizleyin. Daha çok küçükler, elle temizlemek mümkün. Ancak unutmayın, bizim "zararlı" diye nitelendirdiğimiz böcekler doğal döngünün bir parçası. Genellikle bu canlıları kendi hallerine bırakmak daha iyidir.

Ben oldukça geniş bir alana farklı meyve fidanları diktim. Değil kimyasal kullanmak (ev yapımı olsa bile) mümkün olduğu kadar çok börtü böcek gelsin diye fidan aralarında, fidanlardan yaklaşık 1m mesafeden sonraki otları biçmiyorum ki çiçek açsınlar, tohum yapsınlar. Zararlılarla mücadeleyi doğal düşmanlarına bırakmak hem bizim için, hem fidanlar için hem de topraktaki diğer tüm canlılar için daha doğru ve en masrafsız yöntem.

Hacerata beğendi.
CornusMas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-12-2024, 15:42   #10
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi CornusMas Mesajı Göster
Fidanlarınızda bir sorun mu var? Şu an yapraklarını dökmüş olmalılar. Gövdelerinde belirgin bir zararlı görmüyorsanız ev yapımı bileşikler de olsa bitkinize herhangi bir kimyasal uygulamayın.

Sirkeli, arap sabunlu karışımlar sadece zararlı böceklere değil yararlı böceklere de zarar verir. Ancak zorunlu kalırsanız müdahale edin. Örneğin yaprak bitleri hızlı yayılır. Küçük fidanlarda elle temizlemek ya da hortumla su tutarak düşmelerini sağlamak en doğrusudur. Arap sabunu ve su karıştırıp (örneğin 2tl suya 2 yemek kaşığı arap sabunu) bitkilerinize uygularsanız yaprak bitleri ölür. Ancak bu uygulama aynı zamanda yaprak bitlerinin doğal düşmanı olan uğur böceklerine de zarar verir. Eğer gerçekten zorunlu bir durum yoksa herhangi birşey atmayın. Tabi bu ürünler ziraat bayilerinden alacağınız tarım zehirlerinden katbekat daha iyidir, o da bir gerçek.

Ek olarak, ev yapımı bu ürünlerin herhangi bir kalıcılığı yoktur. İlk yağmurda yıkanıp giderler.
Bu ürünlerin genellikle direk zararlının üzerine atılması gerekir. Aksi takdirde bir etkisi olmaz. Yani ev yapımı ürünleri önleyici amaçla kullanmak genellikle istenen sonucu vermez.
Tavsiyemi yineleyeyim: Şu an kış. Çok özel durumlar dışında bitkinize herhangi bir kimyasal uygulamak için doğru zaman değil. Fidanlarınızda bir zararlı olduğunu biliyorsanız elle temizleyin. Daha çok küçükler, elle temizlemek mümkün. Ancak unutmayın, bizim "zararlı" diye nitelendirdiğimiz böcekler doğal döngünün bir parçası. Genellikle bu canlıları kendi hallerine bırakmak daha iyidir.

Ben oldukça geniş bir alana farklı meyve fidanları diktim. Değil kimyasal kullanmak (ev yapımı olsa bile) mümkün olduğu kadar çok börtü böcek gelsin diye fidan aralarında, fidanlardan yaklaşık 1m mesafeden sonraki otları biçmiyorum ki çiçek açsınlar, tohum yapsınlar. Zararlılarla mücadeleyi doğal düşmanlarına bırakmak hem bizim için, hem fidanlar için hem de topraktaki diğer tüm canlılar için daha doğru ve en masrafsız yöntem.
çok saolun hocam dediklerinizi okudum anladım.ilaç kullanmaktansa en azından acı biberli veya sirkeli su daha iç rahatlatıcı geliyor bana. fidalarda bir sorun yok resim attıgım zaman 1 kaç ay önceydi şuan yapraklarını döktüler çıplaklar

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:28.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025