![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-02-2017
Şehir: İstanbul-Samsun-Batum
Mesajlar: 363
|
Üç Yaprak (Poncirus Trifoliata )
-25 derecede kurumakta, -15 dereceden sonra zararlanmaya başlamaktadır. ![]() Düzenleyen Kerem Örenç : 10-12-2018 saat 18:28 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-02-2017
Şehir: İstanbul-Samsun-Batum
Mesajlar: 363
|
İncir ( Ficus Carica)
-14 derecede ağaç tamamen donmakta, -9 derecede ise ağaç zararlanmaya başlamaktadır. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-02-2017
Şehir: İstanbul-Samsun-Batum
Mesajlar: 363
|
Elma (Malus Domestica)
Ağaç kimi kaynaklara göre -40 derecede, kimi kaynaklara göre de -35 derecede kurumaktadır. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-02-2017
Şehir: İstanbul-Samsun-Batum
Mesajlar: 363
|
Üzüm (Vitis Vinefera)
Ağaç -40 derecede tamamen kurumaktadır. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-02-2017
Şehir: İstanbul-Samsun-Batum
Mesajlar: 363
|
Armut (Pyrus Communis)
-30 derecede kurumaktadır. Düzenleyen Kerem Örenç : 10-12-2018 saat 18:29 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-02-2017
Şehir: İstanbul-Samsun-Batum
Mesajlar: 363
|
Nar (Punica Granatum)
-15 derecede tamamen kurumaktadır. Düzenleyen Kerem Örenç : 08-12-2018 saat 17:51 Neden: . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-02-2017
Şehir: İstanbul-Samsun-Batum
Mesajlar: 363
|
Kestane (Castanea Sativa)
Kimi kaynaklara göre -36 derecede, kimi kaynaklara göre de -30 derecede kurumaktadır. ![]() Düzenleyen Kerem Örenç : 10-12-2018 saat 18:30 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Diger meyveleri de inceledigimde cikardigim sonuc donlara dayanikli olsa bile bazilarinin meyve olusumu icin iklimin de uyumlu olmasi gerekir.Mesela nar, üzüm ve zeytin gibi.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-02-2017
Şehir: İstanbul-Samsun-Batum
Mesajlar: 363
|
Alıntı:
Anaç Olarak Bu türün en önemli özelliklerinden biri soğuğa karşı dayanıklığıdır. Bu ağacın meyveleri aşırı derecede ekşi olduğundan yenmese de; kışın yapraklarını diğer turunçgillerin aksine dökme ve yaprak döken sıradan ağaçlar gibi uzun süre uyku periyodunda kalma gibi bir özelliği bulunması ve dikenleri sayesinde -25 derecelik soğuklara (Soğuğa dayanıklılık haritası'nda (USDA 5li değerlere kadar)) bile dayanabilmektedir. Turunçgiller içinde bu yönden soğuğa en dayanıklı türdür. Diğer bir önemli özelliği de citrus ailesi üyeleri ile uyum göstermesi nedeniyle turunçgillerde anaç olarak kullanılabilmesidir.Bu sebeple soğuk bölgelerde portakal,mandalina gibi türler üzerine aşılanabilmektedir. Ancak sıcak bölgelerde dikilirse bu türün soğuğa karşı dayanıklığı düşmekle; bu bölgelerde soğuğa karşı aşırı derecede hassastır.Bu sebeple sıcak bölgelerde pek anaç olarak kullanılmamakta genelde yerine Turunç gibi anaçlar tercih edilmektedir. Kök sistemi nispeten küçük olup, ağır-killi topraklara uyum sağlayabilmektedir. Phytophthora, Uçkurutan, Tristeza (Göçüren), Xyloporosis (Gözenek), Psorosis (Kavlama) gibi Turunçgil hastalıklarına bu tür dayanıklıdır. Buna karşın Nematodlara, kireçli ve tuzlu topraklara ve yine turunçgillerdeki cüceleşme hastalığına karşı duyarlıdır. Üç yapraklı, üzerine aşılı ağacı erken meyveye yatırır ve meyve kalitesini olumlu yönde etkiler. Ancak uyumsuz olduğu turunçgil türleride vardır: Eureka grubu limonlar (ör. Kütdiken) ve misket limonu (limelar) anaç olarak iyi uyuşmadığı türlerdir. Diğer bir avantajı da anaç olarak üzerine aşılanan ağaçları (özellikle Flying Dragon denen varyantı) bodur hale getirmesi sayesinde meyvelerin toplanmasına getirdiği rahatlıktır.Yine bu bodur varyantı dikenleri sayesinde çit bitkisi olarak da kullanılabilmektedir [6]. Türkiye’de özellikle nemli olan Doğu Karadeniz’de,Marmara Bölgesinde ve az miktarda Finike-Kumluca civarlarında kullanılır. Dünyada Brezilya, Akdeniz çevresi, Avustralya, Uzakdoğu (özellikle Japonya’da Satsuma mandarini için) ve A.B.D.’de kullanılmaktadır |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-02-2017
Şehir: İstanbul-Samsun-Batum
Mesajlar: 363
|
Böğürtlen (Rubus Fructicosus)
-18 derecede kurumaktadır. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-02-2017
Şehir: İstanbul-Samsun-Batum
Mesajlar: 363
|
Liçi (Litchi Chinensis)
-4 derecede kurumaktadır. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-02-2017
Şehir: İstanbul-Samsun-Batum
Mesajlar: 363
|
Longan (Crytography)
-5 derecede kurumaktadır. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-02-2017
Şehir: İstanbul-Samsun-Batum
Mesajlar: 363
|
Hindistan Cevizi ( Myristica Fragrans)
-4 derecede kurumaktadır.0 dereceden sonra zararlanmaktadır. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|