![]() |
|
|
|||||||
![]() |
|
|
|
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
|
|
|
#1 |
|
agaclar.net
|
Hardwood cuttings / Odunsu Kesim Semi-ripe cuttings / Yarı olgun dal kesimi Softwood cuttings / Yumuşak dal kesimi Greenwood cuttings / Yeni sürgün kesimi Seeds / Tohum Layering / Dalın toprak ile kapatılması Kalem Aşısı Göz Aşısı Rind Grafting / Division / Kök Bölünmesi Leaf cuttings / Yapraktan üretim Spor Root cuttings / Kök kesimi En uygun Türkçe karşılıkları ne olabilir? |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Havai köklendirme (bildiğim kadarıyla, yanlışda biliyor olabilirim) bir dalın toprak, vb. maddeyle dalın üzerinde bir şekilde temas ettirilmesi sonucu köklendirme yöntemi. Dut, kauçuk vb. de kullanılır. (air layering) Hedera, erica (süpürge otu), rosemary (biberiye) de layering metodu ile üretilebilir, ama bu yöntem havai köklendirme değildir. Bu bitkilerde dallar toprağa yatırılır. Çoğaltma yöntemlerini yazarken bazı yöntemleri atladım. İsterseniz, bu detayda veritabanında kullanmayı düşünürseniz; bulabildiğim bütün üretme tekniklerini yazayım. Fakat bunların teknik Türkçe karşılıklarını bilmiyorum. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Rind Grafting : Kabuk aşısı (sitede de var.) Spore : spor (Türkçede de böyle kullanılıyor. Ayrıca üreme hücresi de deniyor ama spor daha yaygın gibi) |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Ben uzman ya da akademisyen değilim. Ama bildiğim kadarı ile katkıda bulunmaya çalışayım. Yanlışım varsa uzmanlar duzeltir. Layering / Dalın toprak ile kapatılması.: Bu işleme bağcılıkta "gedir"/"gedir yatırma"/ "gedir atma" veya "daldırma" denildiğini biliyorum. Kalem Aşısı: Türkçe, yerleşmiş. Göz Aşısı: Türkçe, yerleşmiş. [B]Root cuttings / Kök çeliği Düzenleyen Yücel Özlem : 01-03-2008 saat 22:11 Neden: Doğru bilgi vermek |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Hardwood cuttings / Odunsu çelik Semi-ripe cuttings / Yarı odunsu çelik Greenwood cuttings / Yeşil çelik (Yumuşak çelik) Çelikle üretim: Çelikler bitkiden alındığı yere göre; Gövde çelikleri Odunsu çelikler Yarı odunsu çelikler Yumuşak çelikler Yaprak çelikleri Yaprak göz çelikleri Kök çelikleri |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Root cuttings icin yazilan, kok kesimi, kok budamasi yerine, Kokten alinan celik(kok celigi) olmaliydi. |
|
|
|
|
![]() |
|
|