![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
![]() |
#1 |
agaclar.net
|
Bitki veritabanı oluşturma ekibine katılacak arkadaşlar aranıyor 2010
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-01-2010
|
Bitki veritabanı oluşturma ekibine katılacak arkadaşlar aranıyor 2010
Ben de 10 dakika önce üye oldum. Bir veri tabanı hazırlamak kolay değil. "Bitki Veri Tabanı" çok geniş bir tanım. Daha sınırlı başlamak gerekir. Bölgesel sınır sanırım en sık kullanılanı. Bu düşünceyi ortaya atan arkadaşımız biraz açıklama yapabilirler mi acaba? Biraz yardımım dokunabilir belki. Sevgi ve dostlukla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
agaclar.net
|
www.agaclar.org adresine bakma fırsatı buldunuz mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-07-2008
|
Merhaba, www.agaclar.org adresi açılmıyor. Bir sorun mu var ? İnceleyip ne gibi katkılarda buluna bilirim bakmak isterim. Saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-02-2010
|
merabalar az önce veri tabanınızı incelemeye çalıştım. çalışamanız için teşekkürler; ama sakız ağacı (Pistacia lentiscus) ile ilgili bir bilgi yok. Veritabanına nasıl katkıda bulunabilirim. Tema nın bu konuda bir projesi var yani resim olsun kaynak olsun elimde bazı dökümanlar var paylaşabilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-09-2007
|
Ben de veri tabanımıza katkıda bulunmak istiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-06-2010
|
bır cok agac hakkında elımde hazır bulunan dosyalar mevcut okul ıcın hazırlanmıs slayt dosyaları ne kadar ısınıze yarar bılmıyorum ama katkıda bulunmak ıstıyorum tesekkurler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaçsever
|
merhaba, agaclar.net sitesinde yaptığınız çalışmaları zevkle izlemekteyim, daha önce bitki veritabanı için yardım maili atmıştım, ancak cevap alamamıştım, agaclar.org'a biraz baktım, bazı çok bilinen ağaçlarla ilgili bilgiler geliştirilebilir sanırım. Mesela çınargiller'de Doğu Çınarı ve Amerikan Çınarı diye iki tür var, benim ağaçlarla ilgili kitaplarda gördüğüm Batı, Doğu ve hibrid bir tür olan Londra Çınarı'dır.. Konunun uzmanı olmasam da fotoğraf çekerek yardımcı olabilirim belki, ben ressamım, İstanbul'daki anıt ağaçlarla ilgili bir yüksek lisans tezi verdim 2007'de, haftada bir-iki gün veritabanı çalışmalarına yardımcı olabilirim, kolay gelsin, çok güzel bir iş yapıyorsunuz. Yeşim Üçer |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-04-2012
|
Sayın malina bitki veritabanı çalışmalarına yardımcı olmak istiyorum. Bazı bitkilerin fotoğrafları mevcut paylaşmak isterim.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Herkeze merhaba eski forumlari duzenleyerek veri tabanina baslamak gerek oncelikle bitkilerin taniminin yapildigi resimler duzene koyulmali zaten boyle bir baslangic uygulamasi zaten var kolaylikla ustesinden gelinmeyecek bir sey yoktur ! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-05-2013
|
Bitki veritabanı
Gruplama yaparak çalışmaya başlasak muhteşem olur... Mesela aromatik yağ ya da herhangi bir rahatsızlık için kullanılan bitkilere rahatlıkla ulaşabilmeliyiz... Mevsimlere göre dikim veya ürün alım dönemlerine göre de gruplama yapılabilir... çünkü arayan direkt bir bitkiyi aramayabilir bir amaç için uygun bitkiyi arayacaktır |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-12-2024
|
Sanırım bu proje rafa kaldırılmış. Siteye ulaşılamıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |