![]() |
Alıntı:
Tabii ki sizin dedikleriniz doğru. Yapılması gerekeni belirtmişsiniz. Bilhassa üstüne basa basa belirttiğim husus; Hiç bir şey yapmamaktansa, elindeki imkana göre kalan elmaların doğrudan topraga gömülmesiyle de ( Bir nevi yeşil gübre gibi demekten kastım bu idi) toprağın bu organik artıktan faydalanabileceği hususuydu. Belkide ben ne demek istediğimi yeteri kadar açık anlatamadım. Saygılarımla. |
Ürünün tarla koşullarında bırakılmasının sakıncaları.
Alıntı:
En uygunu ekili alan olmayan bir yerde miktara göre samanla harmanlanarak bir çukurda solucanlarla kompost yapımında kullanılabilir |
Nectaroscordum/siculum soğanından aldım,çok estetik görünüyor fakat bakım bilgilerine ulaşamadım.Saksıda yetiştirmek için uygun mudur?Teşekkür ederim.Sevgi ve saygıyla
|
Elbette yetiştirebilirsiniz, ancak süs soğanları yerini ve bakımını beğenirse 90-120 cm' e kadar boylu bitkiler oluşturur. Saksıda yetiştirirseniz boyu daha kısa olacaktır. Derin bir saksıya birkaç tane dikerseniz daha estetik bir görüntü elde edersiniz.
|
Teşekkür
Alıntı:
|
Ben Bozüyük te orman köyünde 1000 m rakımda kivi yetiştirmeyi denedim ancak fidelerini Yalova dan aldığım için kurudular başarılı olamadım. Bu incir ve nar için de aynı oldu. Eskişehir Devlet Üretme çiftliğine uğradım adı üstünde çiftlik bir şeyden haberleri yok. Ancak biliyorum ki avrupada daha sert iklimlerde bu bitkiler mükemmel yetişmekte. Kışın
-10 ,15 dereceye dayanabilecek bu bitkilerin fidelerini nereden temin edebilirim? Bilgilendiren olursa sevinirim. |
Yapraklarda yanma
1 Eklenti(ler)
Mine Hanım,
Leylak agacımın yapraklarında fotografta gorulebilecegi gibi yanıklar olustu. Tedavi icin ne yapmak gerekir? Simdiden tesekkurler |
mine hanım merhabalar
benimde bir sorum var. bahçemizde limon serviler var ve yanyana dikilmiş 5 limon serviden 3 ü sarardı resmen renk değiştirdi. diğerlerinde bişeyh yok bunun sebebi nedir ve onları nasıl düzeltebilirim. ayrıca baz mavi servilerdede aşırı kuruma başladı iki sıra alıindeler öndeki sırada hiçbişey yok arka sırada kuruma var.gübre verdik ama 1 ay oldu sonuç alamadık.ayrıca üzerlerinde herhangi bir böcek **** bit hiç bişey yok ne olur bana yardım edin. |
Sayın Nehir35
Biliyorum yenisiniz. Mine Hanım'ın size daha kolay ve daha iyi yardımcı olmasını isterseniz, Kendisine biraz daha açıklayıcı bilgiler vermeniz yararlı olur sanırım. Örnek verecek olursak, - Bahçeniz nerede? - Bitkilerinizi sulama durumu nedir? - Toprak yapısı nasıldır? - Bitkileriniz kaç yaşında? - Nasıl bir bakım yapıyor sunuz? - Nekadar, ne zaman ve hangi gübreden verdiniz? Ve en güzeli bitkilerinizi fotoğraflama imkanınız varmı? Ne zaman sararmaya başladı. Takdir edersiniz ki, bazı yardımcı bilgiler olursa Mine Hanım size daha kolay yardımcı olabilir. Saygılarımla. |
Mine Hanım Merhaba,
Benim sardunyalarımda yaprak uçlarında sararmalar var. Küçük bir saksı iki kök. Aşırı nem etkili olabilir mi? Çünkü bulunan ortam kapalı bir balkon, dışarısı kuzeye baktığından soğuk ve içeriden gelen sıcak hava ortamıyla balkon pencereleri ve diğer bitkilerimin topraklarıda devamlı nemli. Ayrıca diğer bitkilerimin topraklarını da ortamı havalandırsamda nemini önleyemiyorum. Toprağa nemi alacak birşeyler katmam mı gerek veya nem için neler öneririsiniz. (Fazla nem saksı altlarında gri böcekler yapıyor) Şimdiden teşekkürler. |
Sayın Mine Hanım,
Çelikler için torf mu kullanayım, kum mu, yoksa sırf perlit mi ya da hepsinin karışımı mı olsun? Ya da sizin bir tarifiniz var mı? İç mekan, dış mekan, ağaç... her türlü bitkiden çelik almayı düşünüyorum. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Bu arada mavi servilerde dikim konumunu tam anlamasam da arka kalanlar ışık eksikliğinden yapraklarını karartıp kurur aklınızda olsun. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Çok teşekkür ediyorum Mine Hanım..
|
Sayın Mine Pakkaner;
Benim sorunum bazı saksılarımda oluşan minik sinekler, çiçeklerim gayet sağlıklı ama; topraklarında (balkondaki ve evdeki saksılar da) bizim sirke sineği dediğimiz küçük sinekler oluşuyor. Toprağı biraz karıştırdığımda içinde az da olsa larvalarını görüyorum. Bununla nasıl baş edebilirim? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. |
Sn. Mine Hanım, çimlerle ilgili sorunumu aşağıdaki sayfaya da yazmıştım.
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=4333&page=12 Yazdıklarımın kopyaları: "Bu baharda yapılan rulo çimim sonbaharda çok canlıydı ve haftada bir kere biçilecek şekilde uzuyordu. Şimdi ise yaprakları çok inceldi, üzerine basınca yatıyor ve bir iki güne kadar yapraklar kalkmıyor. Bu mevsimde pek güneş almıyor ama eski çimimde bu problemle karşılaşmamıştım. Cinsinden olabilir mi? Gübre takviyesi yapayım mı?" "Evet Güler Hanım, eskisini tohum atarak yapmıştık. Çimdeki zayıflama son iki haftadır daha belirgin oldu. Kökler sık ama yapraklar çok zayıf. Bir ay önce gübre verdim, daha önce verdiğim Vilmorin marka gübreden değil de büyük torbalarda satılan, ismini hatırlamadığım suni gübreden kilo ile alarak vermiştim ama çimde yanma, kuruma yok." Bu konuda önerinize ihtiyacım var, teşekkür ederim. |
Alıntı:
Tavsiyeleriniz icin cok tesekkurler.. Bir sorum daha olacak, su anda agacta tomurcuklar var eger budarsam zarari olmaz mi? Tekrar tesekkurler |
2 Eklenti(ler)
Mine Hanım,2007 yılında bana bu konuda yardımcı olmuştunuz ama malesef taşınma sırasında aldığım çıktılar kaybolmuş bulamadığım için size tekrar yazmak zorunda kaldım şimdiden mazur görün.
Menekşelerim yine aynı hastalığa yakalandı yani yine yaprakları ve gövdesi beyaz beyaz pamuklaşma oldu ne yapabilirim fotoğrafını ekte yolluyorum.Gösterdiginiz ilgiye şimdiden çok teşekkür ederim. |
Merhaba Mine Hanım ben yeni üyelerinizden Necmiye Demir. Oturduğum sitenin bahçesinde, balkonumun dibinde bir limon ağacı var. 9 yıldır meyva verdiğini görmedim yapraklarındaki dikenler batıyor diye neredeyse her sene dibinden kesiyorlar o inadına yeniden büyüyor yola sarkmasın diye kendimce önlemler alıyorum sitenize güvenerek bugün gene kesme muhabbeti vardı aşı yapacağım ya da aşılattıracağım, güzel çiçekler açacak diye savuşturmaya çalıştım. Sizden yardım istiyorum bu güzel ağacı kurtarmam için bana yardım edin. Ben çekirdeklerden bir sürü limon fidesi elde ettim ve onları hediye ettim çünki aşı bilmiyorum, kedilerim saksılara çok meraklı ama turunç fidanı muhakkak edineceğim. Güzelliklerle.
|
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Resimlerle de anlatırsak şöyle; Eklenti 115519 |
Alıntı:
Soğuklamayı 4-5 derecede yapın. Genelde buzdolabının sebzeliği uygundur. Schisandra chinensis (vitalberry) başlığını takip ederseniz çimlendirmeyi başaran arkadaşlarımızla fikir alışverişinde bulunabilirsiniz. |
Çok teşekkür ediyorum Mine Hanım, sağolun.
|
2 Eklenti(ler)
[ATTACH]Eklenti 115687[/ATTACH]Mine hanım, benjamin kauçuğum sağlıklı yaprak çıkarıyor, fakat bir süre sonra eski yaprakta kararma oluyor. Bu kararan yaprağı kesiyorum, bir süre sonra yeni yaprak çıkardığında bu kararma tekrar ediyor. Bunun sonucunda bitki istenen gelişimi gösteremiyor.
Yapraktaki bu kararmanın sebebi ne olabilir? Önlemek için ne yapmalıyım? |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 115789Mine hanım bir sorum daha olacak. Japon gülümün yapraklarında sararma ve içe doğru kıvrılma var, sanki susamış gibi. Ama suladığımda da düzelmiyor. Sorunu sizce ne olabilir?
|
mine hanım bu başlıktan hakikaten çok şey öğrendim. size içtenlikle teşekkür ederim.
|
Mine Hanım herzamanki gibi yine yardıma yetiştiniz.Çok ama çok teşekkür ederim.
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba,şunu uzun süredir merak ediyorum:Saksıları böyle yapsak,taşlarla , yeni yumrular ya da sürgünler gelişebilir mi?Kedim büyük saksıları eşeleyip uygun bulursa tuvalet olarak kullanıyor da...
|
Mine Hanım merhaba. Aslında cevabınıbirazcık tahmin ettiğim ama yinede bir umut, sorum olacak. Bahçede bulunan güllerin dibini, görsel açıdan güzelleştirmek için, gülün dibini belli bir çapta açıklık bıraksak ve yaklaşık 50 cm çapında bir daireyi betonlasak(en fazla 15 cm derinlikte) ve üzerine mevsimlik bodur çiçekler diksek(çuha gibi) güllere çok mu zarar vermiş oluruz?cevabınız için şimdiden teşekkürler
|
Bu arada neden böyle bir şey istediğimi açıklayayım. Ne kadar temizlesemde güllerin dibinde yabani otlar büyüyor, hem görüntü kötü oluyor hem de çiçeğe zarar veriyor diye düşünüyorum....
|
Sn denizkedisi, mesajınızda resmi olan çiçek sizin mi.Bir arkadaşımdan alarak çoğalttım ama adını bilmiyorum.Biliyorsanız çok sevineceğim...:)
|
Bu netten ama bende daha büyüğü var.Adı Zamioculcas Zamiifolia .
|
torf ve menekşelerdeki sorunlar
5 Eklenti(ler)
Mine Hanım!
Bir kez daha bilginize basvurmamı gerektiren bir olayla karsı karşı karşıyayım. Önerilerinizi bekliyorum saygılarımla; İki farklı sorunla karsı karşı karşıyayım. İlki saksılarımdaki torflarda gorulen beyazlamalar.İkincisi ise menekşelerimin ikisinde gorulen ayrı ayrı sorunlar. Menekşelerimde gorulen sorunlardan ilki bolsayıda tomurcuk vermesine karşın acmadan kuruması acanların ise cok kısa surede oce sararıp sonra kuruması İkinci sorun ise menekşelerimiden birinin yeni cıkan yapraklarının beyazımsı bir renk onunda yapraklar vermesi yeşil rengin de cok soluk kalması. Not tüm menekşelerim aynı toprak ve aynı ortamda aynı ışık miktarı ve aynı sıklıkla sulanmakta.:( |
Torf ve menekşelerdeki sorunlar 2
4 Eklenti(ler)
Bunlarda diger resimler!! yardımlarınız için şimdiden teşekkürler:)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:04. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025