![]() |
Alıntı:
|
Alıntı:
Sorununuz tek bir bölgede ise o bölgenin toprağını üstten 3 parmak atın, kumlu (milli değil) bir toprakla yenileyin. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Beni bu konuda çok aydınlattınız. Yarın sabah il önce tüm yüzeydekileri elimle temizleyip hatta kökleyeceğim. Ardından dediğiniz gibi 3-5 cm. lik toprağı çapa yardımı ile kaldırıp uzak bir yere atacağım. Umarım daha fazla üremezler. Bir de sormak istediğim diğer bir konu bu bölgeye sönmemiş toz kireç uygulaması yapsam acaba yararı olur mu ? Ya da bu iş için kullanılan başka bir kireç türü mü vardır ? |
Mine hanım, yeni aldığım bitkilerde saksı değişimleri yaparken görüyorum ki, sanırım saksıları küçük olduğu için kökler toprağın alt kısmını halka halinde kaplamış oluyor.
Acaba saksı değişimi yaparken bu köklerin bir kısmını kesmek veya koparmak doğru mudur? Genel olarak saksı değişimlerinde köklerde budama yapmak hakkında ne düşünüyorsunuz. Teşekkürler. |
Teşekkürler Mine hanım.
|
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=5864
Sayın Mine Hanım, Size göndermiş olduğum linkte manolyamın durumu yazıyor. Manolyayı böyle gördükçe moralim bozuluyor. Yapmam gereken başka ne var merak ediyorum. Sanıyorum kurumayacak ama bu sene sadece köklerine çalışacak. Bu arada mantar tarlasını dediğiniz gibi yaptım. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. selamlar Aziz FAYDA |
Sayın Mine Hanım,
2. kattaki balkona hatta mümkün olursa 3. kattaki terasa hanımeli ve sarmaşık gül sardırmak istiyorum. Ama bu bitkilerin boyu o kadar yükseğe (yaklaşık 7-8 metre) çıkmaya yeter mi, o kadar uzar mı? Cevabınız doğrultusunda dikim yapacağım. Şimdiden teşekkür ederim. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Yakın ilginize ve alakanıza teşekkür ederim Mine hanım.
selamlar |
Teşekkür ederim Mine hanım, söz konusu bitkileri en fazla 2-2,5 metrelik çardak ya da duvarlara sarılmış görürüdüm hep, bu kadar yükseğe çıkabileceğinden umudum yoktu, iyiki sormuşum:) Sarmaşık gülü budamayı , bağlamayı falan halledebilirmiyim bilemiyorum ama saksıya diktiğim hanımeli çelikleri köklenince hemen balkonun altına dikeceğim.
|
Bitkilere doğum kontrol hapı
Merhaba Mine Hanım. "Ev yapımı ilaçlar" başlığında da rastladığım bu konuda değerli görüşlerinizi almak istiyorum. Geçenlerde tanıştığım Yalovalı bir seracı da bana bu tavsiyeyi vermişti. 8-10 tane doğum kontrol hapını suda eriterek bitkileri bu suyla suladığınızda güzel sonuçlar alabileceğimiz ifade ediliyor. Herşeyden önce bu bilimsel olarak uygun bir uygulama mıdır? (Örneğin; fıtratı îcâbı ot ile beslenmesi gereken bir hayvanın, çabuk büyümesi için hayvansal protein vs. içeren yemlerle beslemek gibi.)
Bu sağlıklı bir yöntem midir? Bizim öngöremediğimiz, orta ve uzun vadedeki sakıncaları neler olabilir? Eğer bu yöntemi tasvip ediyorsanız uygun bir doz ayarlaması için nelere dikkat edilmeli? Cevabınızı merakla bekliyorum. Zîrâ bir kutu hap alıp ilk uygulamayı yaptıktan sonra bunları yazıyorum. Devam edip etmeme konusunda karasız kaldım. Selamlar.. |
Sayın Mine Hanım, benimde size bir sorum olacak.Benim yaklaşık 5 dönüm erik bahçem var. (çoğunluğu papaz cinsi) Bir yıldır ben ilgileniyorum fakat yaptığım budamanın az olduğunu ağaçlar yapraklanınca çok daha iyi anladım. Ayrıca bazı ağaçların bir-iki dalında ballık olduğunu gördüm. Acaba bu dönemde veya 2-3 ay içerisinde bu dallardan kısmende olsa ara yapabilirmiyim, yaparsam ne gibi sakıncaları olur.Vereceğiniz cevap için şimdiden teşekkürler.Sağlıkla kalın.
|
Merhaba mine hanım
bende 3 kök kılıç vardı. köklerini salmış olarak 3 ayrı dal. bunları 3 ayrı saksıya ektim. ama nerdeyse 3 aydır hiçbir hareket yok. yemyeşim bir şekilde hareketsiz olarak duruyorlar. yanlış bişeymi yaptım acab tavsiye edeceğiniz bişey varmı? teşekkür ederim şimdiden |
Sayın Mine hanım,
Tüm başlıklardaki yazılarınızı ilgiyle okuyan bir üyeyim. uzun bir süre formu ve kurallarını öğrenmeye çalıştım.Gereksiz meşguliyetler olmasın diye. "İNCİR" başlığında Bu konu ile ilgili sorunumu yazmıştım,bir kaç kez girdim yanıt yoktu. Burada tekrar yer işgal etmek istemiyorum,vaktiniz olur da bir bakarsanız çok sevinirim. Saygılar |
Bitkiler günün hangi zamanının güneş ışınlarını daha çok severler. Diğer bir deyişle sabah güneşi mi, yoksa öğlen sonu güneşini mi daha çok severler. Bu durum türlere göre de değişir mi?
|
Alıntı:
Kısaca size yapın veya yapmayın diyemem, ama tecrübenizin sonuçlarını dinlemek isterim. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Mine Hanım,
Aşağıdaki mesajı uygun konu başlığına da yazdım, "size yük olmayayım" dedim ama içime sinmedi. Panik içindeyim. Özellikle tohumdan yetiştirdiğim karanfil fidelerimi yaşatabilmek için ne yapabilirim? Yardımlarınız rica ediyorum. "Bitkilerim ölüyor. Ne olduğunu anlamadığım bir zararlı yaprakların üzerinde minik noktalar şeklinde lekeler oluşturuyor. O noktaların oldugu yerde yaprak sanki şeffafa yakın inceliyor. Sonra o noktalar çoğalarak tüm yaprağı kaplıyor ve ölüyorlar. Sanırım bitki özsuyunu emen bir şey bu. Yaprağın arkasında çok küçük nerdeyse nokta kadar yürüyen siyah bir şey gördüm. Yaprak bitleriyle ilgili yazılarda okuduğum yapışkan sıvıya rastlamadım . Fotoğraf çekme olanaklarım şimdilik eklediklerimle sınırlı. 3 aydır zorlukla tohumdan yetiştirdiğim karanfil fidelerime, fesleğen ve biber fidelerine de atlamış. Çok üzgünüm, ne yapacağımı bilemiyorum. Güller (yeşil bite karşı) için hazırladığım arap sabunu solüsyonunu biber ve fesleğene uyguladım karanfilimde kaldım. Yanlış bir şey yapmak istemiyorum. Fotoğraftaki geçen sene çin karanfilinin ekiliği olduğu saksıdan kendiliğinden çıkan bir bitki. Diğerlerindeki manzara da bununla aynı. Lütfen yardım. " Eklenti 82195 Eklenti 82196 |
Doğum kontrol haplarını afrika menekşesinde belirli aralıklarla kullanmıştım. Çok güzel neticeler aldım.
|
Mine Hn. merhaba,
Geçen sene 3 çeşit rhododendron satın almıştım, bahçeye ektik, rhododendronlar için satılan topraklardan arada bir takviye yapıyorum, ve rhododendron gübresi de kullanıyorum. Aldığımda çiçekleri katmerliyken, bu sene üçü de yalınkat çiçek açtılar. Bir öneriniz var mı ? Şimdiden teşekkürler |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba Mine hanım fotoğraftaki tohumları (sanırım tohum) ofisteki chamaedorea elegans çiçeğinin üstünden aldım. Çiçekleri kurumuş haldeydi ve bunlardan çok sayıda var üzerinde. Size sorum bunlar bu bitkinin tohumlarımıdır ve eksem çimlenirlermi?
Aşağıdaki linktede ''bu bitkinin çiçeğin adı nedir'' forumuna eklediğim 5622 nolu mesajımın linki bulunmakta. http://www.agaclar.net/forum/showpos...postcount=5622 Yardımlarınız için teşekkür ederim. Eklenti 82464 |
Mine Hn. merhaba,
Tutku ile yetiştirmeye çalıştığım gardenyamda bu yıl (bitkim 4 yaş civarında) gonca boyutlarının, çiçekçilerde satılan ithal gardenyalara göre oldukça küçük boyutta olduğunu fark ettim. Goncaların boyutlarının iri olması için, bakım uygulamalarımda ne gibi değişikliklere gitmem gerekir sizce? Çiçekli bitkinin gonca ve çiçek boyutunu büyüten etmenler nelerdir? Müsait olup da cevap verebilirseniz çok mutlu olurum. Şimdiden teşekkürlerimle... Saygılar... |
Alıntı:
|
Alıntı:
Fotoğraftakiler tohum değil meyve. Üzerini temizleyip ekebilirsiniz. Torfa ekin, ılık ve nemli tutun. |
ben yosun sporlarını veya tohumlarını varolan bir yosundan nasıl alabilirim.**** elimdeki japon yosununu nasıl coğaltabileceğim konusunda yardım ederseniz sevinirim.
teşekkürler. |
Alıntı:
|
Sn. Mine Hm.,
1,5 ay önce bahçeme leylandi servileri diktim – boy yaklaşık 2 metre ve tepelerini budadım. İki kez de bol sulama yaptım, bir kez de yağmur yağdı – son sulama yaklaşık 10 gün önce. Son haftada çoğu ağaçların alt dallarda iç kısımlarında (gövdeye yakın ve yerden 60 cm yüksekliğe kadar) sararma oluştu ve elimi sürdüğüm zaman sarı yaprakla dökülüyor. Ağaçların dalların üst kısımlarında bir sorun yoktur. Bu sarama sebebi ne olabilir ve nasıl bir tedbir almalıyım. Fidanların dikimi için kazılan çukurar sulamada fazla su tutarsa bu duruma sebep olabilirmi – çünkü toprak biraz set yapıda ve su geçirgenliği azdır. Veya tam tersi acaba fidanlar yeterince sulanmıyor mudur? Bu konuda değerli yorumlarınızı bekler iyi günler dilerim. ilhan |
Teşekkür ederim Mine hanım
Topladıklarımı dün su içine koymuştum. Bugün baktım dış kabukları yumuşamış ve çok kolay çıktılar. Akşam eve gittiğimde bunları ekerim. Gelişmeleri de sizlerle paylaşırım. Umarım çimlenirler ;) |
İlginiz için çok teşekkür ederim Mine Hn...
Sağlıcakla... |
Asmamıza acil yardım lazım....
3 Eklenti(ler)
Mine Hanım merhaba,
Bize yardımcı olabilirseniz çok mutlu oluruz. Yeni mesai arkadaşım ziraat mühendisi ancak tarım makinaları bölümünden mezun. İlginçtir ki arkadaşımı bitkilerle ilgili konularda da sıkıştırıyorlar. İşyerimizin bahçesindeki asmada bir sorun var ve bahsettiğim genç ziraat mühendisimizden teşhis koymasını, ilaç önermesini bekliyorlar. :( Elbette ki onun görüşleri var ama öyle genç ve heyecanlı ki emin olamıyor! Bize biraz yardımcı olabilir misiniz?:rolleyes: Fotoğraflar aşağıda. Arkadaşım bağ küllemesi olduğunu düşünüyor, ilaç olarak kükürtlü bir şeyler düşünüyor. Bir de bu asma üzüm vermeye başlamıştı ki daha üzümler minicik ve yeşilken hepsini budadılar. (Tabii bunu yaparken kimse ziraat mühendisine sormak zahmetinde bulunmamıştı). Bu olaydan sonra yaprakları sararıp dökülmeye başladı. N'oolacak şimdi???:( |
Merhaba Mine Hanım,
yine yardımınıza ihtiyacım var. Birkaç hafta önce diktiğim ve oldukça büyüyen peacock orkidelerimin yaprakları uçlarından kurumaya başladı. Sitedeki arkadaşlarımla güneş yanığı ya da mantar olabileceğini düşündük. Peacock Orchid başlığında sorunla ilgili resimler var. (Link koymayı öğrenemedim daha) Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Kolay gelsin... |
|
Teşekkür ederim ;)
|
Alıntı:
Budama konusunda söyleyecek sözüm yok. Ben bu budamayı yapana ne diyeyim :)) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:55. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025