agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Bir bilene soralım (https://www.agaclar.net/forum/bir-bilene-soralim/)
-   -   Traktör tavsiyeniz ve tecrübeleriniz (https://www.agaclar.net/forum/bir-bilene-soralim/31461.htm)

muratgnr 25-02-2014 21:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sedatkso (Mesaj 1252118)
Yagmur traktör hakkında bilgi verecek kimse yokmu, kullanan duyan nasıl bir traktördür iş görür mü.

başımdan geçen olayı anlatayım traktörüm 2006 model aks kesti ve direk fabrıkayla iletişime geçtim aks ıstedım bana bır aks gonderdiler uzun geldı tekrar geri gonderdım ama 1 ay beklettıler yok fabrıka tatılde dıye 1 ay sonra eski modeller için kısa aks üretemiyoruz dediler mecburen dıyerıde degiştırmek zorun da kaldım traktör motor olarak çok güçlu lambordini motor kullanıyorlar o kadar güçlüki şanzıman ve difransıyel dişlileri zarar görebilir fren sistemi zayıf kuru tıp ufak balataları var ama yeni sisteme geçmişler yag banyoluya galıba

muratgnr 25-02-2014 21:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Safranlı (Mesaj 1252113)
dostun italyan antoni corroro ikinci elleri var
25 bin e neler var
belden kırma ve alçak tabanlı artvine uyar

yedek parça durumları ne acaba maddı olarakda fazla gıbı

sedatkso 26-02-2014 11:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi muratgnr (Mesaj 1253691)
başımdan geçen olayı anlatayım traktörüm 2006 model aks kesti ve direk fabrıkayla iletişime geçtim aks ıstedım bana bır aks gonderdiler uzun geldı tekrar geri gonderdım ama 1 ay beklettıler yok fabrıka tatılde dıye 1 ay sonra eski modeller için kısa aks üretemiyoruz dediler mecburen dıyerıde degiştırmek zorun da kaldım traktör motor olarak çok güçlu lambordini motor kullanıyorlar o kadar güçlüki şanzıman ve difransıyel dişlileri zarar görebilir fren sistemi zayıf kuru tıp ufak balataları var ama yeni sisteme geçmişler yag banyoluya galıba

sayın muratgnr bilgıler ıcın ***. yanı sızın tecrubenız vardır bu yagmur traktorunden alsam mı almasam mı.çogunda mı bu sorun vardır.ben sadece tarla surmek ıcın kaz ayagı cekecegım cok agır bır ıse sokmayacagım.ya da hangı modellerınden alıyım.saygılar

selim_50 26-02-2014 14:04

merhaba;
Bende dedemden kalma 1964 model fordson süper majör var, işimizi görüyor, benim favorim bağ ve bahçe işleri için kubota traktör.

kürşad 26-02-2014 15:27

Mf 135 düşünenler: 1960 lı modellerin bir kısmı mf135 olarak satılan model, eski olanları 35x diye geçen halk arasında çarpılı denen modelidir.
Çarpılı da fena değil lakin diğeri kadar para etmiyor.
Kaportasını 135 inkiyle değiştirip 135 diye satmaya çalışıyor bazıları.
54c mazotu resmen içiyor, güçlü olmasına lafım yok da mazotuna para dayanmaz.
Öncelikle yedek parça ve servisi göz önüne alınmalı sonra yakıt.

sedatkso 26-02-2014 17:29

kubota 2530 cok guzel fakat fıyat fazla.sıfırına 28 bın dedıler 2010 modelıne 21 dedıler.ben yagmur traktor dusunuyordum onun hakkında da pek ıyı yorum alamadın.kullananlar bıraz daha bılgı verseler sevınırım.saygılar

selim_50 27-02-2014 07:45

benim önerim, eğer çok fazla iş yapmayacaksa aşırı yük taşımayacaksa mf 135 yerine 1000-2000 TL fazla verip daha modelli bir mf 240 almak.

kürşad 27-02-2014 08:34

sahibinden de kioti var 15000 civarında, kore malıymış.
40 küsur beygirmiş, kullanan var ise buna da bakabilirsiniz.

sedatkso 01-03-2014 17:27

agmur traktör hakkında bılgı verecek olan yok mu

sedatkso 01-03-2014 17:28

yagmur traktor

desingby 20-03-2014 18:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi s.serdar (Mesaj 1207542)
Sayın SAHİRE.

Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın / Türkiye ve Dünyada Gündem / Köylünün yoksullaşması başlığı altında bilgi ve fikir paylaşımında bulunurken;

40-50 dönüm tarlası olanın salt kendisi için traktör ve ekipmanı edinmesi yolunda hiç de ekonomik olmayan davranışlarınını gündeme getirmişken, sizin 10 dönüm ve çok sınırlı uygulama için traktör edinmeyi düşünmenizi oldukça dikkate değer gördüm.

40 yıllık bir makinaya değil 10.000.- TL, 1.000.- TL vermenizin sizin açınızdan o makinanın kullanım, bakım, onarım, muhafaza vs. masrafları yönünden hiç ekonomik olmadığını düşünüyorum.

Eğer böyle olsaydı her çiftçi kendine bir baraj kurup suyunu ve elektiriğini, rafineri kurup mazotunu, ilaç, gübre ve tohumluk tesisleri oluşturup girdi maliyetlerini azaltabilirdi diye düşünüyorum. Bilmiyorum çok mu abarttım bu örnekleri.

Saygılarımla.

sayın s.serdar bahsettiğiniz şekilde olmuyor işler bende önceleri sizin gibi düşünüyordum lakin sonradan baktımki zarardayım 40 dekar zeytin bahcem var gecen sene 1 dekar çifti 30 tl idi buralarda 30x40=1200, 1 kat çapa **** kaz ayağı çekmek 20 tl 40x20=800 tl 1 kat çapa ve sürmenin maaliyeti 2 bin tl senede bunu 2 defa yaptığımızı düşünürsek 4 bin tl daha extraları hesaba katmıyorum ben bir motor tamircisi arkadaşımın ısrarlarına dayanamayarak 4 sene öncesi international 444 aldım 4 bin tl ye 1,250 tlyede buna çapa + pulluk aldım yine usta arkadaşımın yardımıyla, toplamda maaliyeti bana 5,250 tl oldu aldığımdan beri frenleri değiştirdim 300 tl akü değişti 150 tl yani şu ana kadar ortalama maaliyeti 6 bin tl oldu toplam ben bu makinayı 4 senedir kullanıyorum ve her sene tarlalarımı 1 kat sürüp 3-4 kat çapa çekiyorum geçen sene bin liralık mazot harcamışım bunu bin liranın içinde hasat zamanı kullanmamda dahil komşuların ufak tefek işlerinde yardımcı olmam ve gübre çekmemde dahil olaya bu cihetten bakınca aslında hiçte bahsettiğiniz gibi olmadığını yaşayarak öğrendim

tugrulbaba 15-07-2014 00:45

kioti, ls, lg, kubota bunlar fiyatına göre iş gören tipte traktörler. Ls ve lg aynı zaten. Kubota japon, kioti kore, ls kore.
Hepsi az yakan makineler. Kubota biraz pahalı. Kimse kusura bakmasın 1960 model traktöre 15-20 bin vermeyi akıl kârı görmüyorum. 20- 25 bin aralığında canavar gibi bir dolu makine var.
Ayrıca çiftçi belgesi çıkartabilenler için sıfır traktörlerde inanılmaz çekici kampanyalar var. Adamı zorla traktör sahibi yaparlar yani.

Gelelim traktör neden alınıra. El elin eşeğini türkü çığıra çığıra ararmış. Ker kötü bir traktör edindim onunla ne işler gördüm. Şimdi yenisine bakıyorum ben de. Önce komşuya sürdürdük bahçeyi adam bir güzel kapata kapata sürmüş. Yani bahçenin yarısı sürülü yarısı yok. Pulluğu batırmamış toprağa ne ararsan var. Traktör bunun için alınır.

Alıken ucuz pahalı aramayın. Parçası var mı yok mu onabakın. Bölgenizde ekseri ne tutuluyor ona bakın.

uzun bir aradan sonra düzenleme: Ben ramazan ayı içinde lg r50 traktör aldım. 2010 model 4 çeker. Traktöre yarım bidon mazot koydum aşağı yukarı 10-12 litre eder. 7 dekar elmanın arsına kazayağı çektim hem de çamurda. Bunu motorun kuvvetini anlatmak adına söylüyorum. Bir de o kadar işe mazot koklamış resmen. bilgi olsun diye ekleme traktör 25 e falan vardı. Alım satım nakliye falan 25..

tugrulbaba 14-11-2014 20:48

ilkk sayfayı tekrar okudum tecrübem ve uzun araştırmalarım sonucunda

lg r50- r 60 tavsiye ederim.
Fiyat performans, düşük yakıt uzun ömürlü motor ve en önemlisi 4 çeker olması emsallerinden bir tık öne alıyor bu aletleri. Piyasada mf, nh çekişmesi var evet. Lakin aynı özellikteki traktörlerini daha pahalıya satıyorlar. Sırf markası mf olduğu için o para verilmez. Dikkatli olun.

parcakapimda 05-02-2015 13:28

Merhaba arkadaşlar,

"Parça Kapımda" olarak traktör yedek parça imalat sektöründe 40 yıla yakın bir sanayicilik geçmişinden aldığımız gücü ve ürün tedarik kabiliyet ve elastikiyetini "online" platforma aktararak son kullanıcı ve son kullanıcıya hizmet veren servis ekiplerinin ihtiyaçlarına çözüm üretmeyi amaçlıyoruz.

Fiyat, kalite ve zaman kavramlarının önemini ciddi ölçüde yükselttiği bir dönem içerisinde bulunduğumuz bilinciyle imalattan nihai tüketim aşamasına kadar geçen tüm süreç ve maliyetleri minimize etmek ve müşteri deneyim ve memnuniyetini maksimum seviyede tutmak için yılın 365 günü 7/24 açık bir platformda sizlerin karşısındayız.

"Parça Kapımda” bir hizmet markası olup her biri konusunda uzmanlaşmış yerli ve yabancı dünya markalarının ürünlerini en uygun fiyat ve teslimat koşullarıyla müşterilerine sunmayı amaçlamaktadır.

"Parça Kapımda”, e-ticaretin olmazsa olmazları olan güvenlik, fiyat, ödeme seçenekleri, ürün çeşitliliği, kalite ve satış sonrası destek konularının her birine en yüksek düzeyde özen göstererek konularında sektör lideri olan çözüm ortaklarıyla yoluna devam etmektedir.

karadas32 07-02-2015 14:09

eğer traktörünüzü yük taşımak için kullanacaksanız tavsiyem budur Mercedes Traktöre 60 Ton Yük Atmışlar Banamısın Demiyor - traktorsevenler.com

karadas32 07-02-2015 14:11

tarla sürmek için tavsiyem budur Derin Sürme Diye Ben Buna Derim (110 cm) Fendt 936 Vario - traktorsevenler.com

U:ğur 26-02-2016 10:22

Arkadaslar bizde 2 traktor arasindackaldik msy 135 mi yoksa fiat 480 mi hem tarim hem hayvancilik yapiyoruz. Sizce hangisini almaliyiz.

selim_50 26-02-2016 14:25

mf 135 den ziyade fiat 480 ama miktarı biraz daha artırabilirsen fiat 54c

Baykoca 01-03-2016 15:34

Erkunt 80 beygirlik servet 80.3 m diye modelleri var,bunlar nasıl

triode 06-04-2016 19:12

Fiat 480 ve 55 serisi kullandım.

55 serisi denge ve vites seçenekleri konusunda daha iyidir. :)
temiz 55 serisi araç bulabilirseniz neden olmasın? eğer engebeli araziniz var ise ve büyük aparatlarla kullanacaksanız küçük traktör almayınız. 50bg ortalama işler için yeterli olacaktır.

yeni traktörler 40.000TL'den başlıyor. yeni alacak olsaydım John Deere veya New Holland / Fiatagri tercih ederdim.

devirsiz 07-04-2016 10:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi karadas32 (Mesaj 1354224)

Türkiye'de nereden bulabiliriz bunu?

triode 07-04-2016 20:44

Fendt Türkiye'de yok bildiğim kadarıyla.

muhammetunlu 03-11-2016 10:35

Deutz fahr rezilliği

Aldığımızdan günden beri sorunları hiç bitmiyor servis geliyor bi sorunu yapıyor ertesi gün yeni bi arızası çıkıyor biz bıktık gerçekten daha garantisi var lütfen benimle iletişime geçermisiniz tarlaya gözümüz kapalı gidemiyoruz 1 gün tarlaya gitse 3 gün garajdan çıkamıyor mazot kacırıyor yağ kacırıyor ön kaldırıyor daha nice sorunları var lütfen benimle iletişime geçin yetkili servis bile sadece sizin traktörünüzde sıkıntı var diyor o zaman değişimin iistiyoruz biz aldık alalı gönül rahatlığıyla binemedik biz çevremize tanıtalım diye ilk aldığımız zamanlar reklam yapıyoduk ama şimdi insanlar gülüp geçiyor bu çevreye ilk getiren biziz bizden görende almama kararı alıyo sorunlarından dolayı 2 kere ortadan ikiye bölündü tarlaya gitmeye korkuyoruz bimerede şikayet ettim sorunum çözülmediği sürece şikayet etmeye devam edeceğim

Kamber1295 03-11-2016 13:06

Ortadan ikiye mi bölündü?

pria 04-08-2017 17:24

Büyük olasılıkla bu yıl 5 dekar zeytinliğim için mini bir traktör alacağım..dost, akraba da olsa ihtiyacım olduğunda eyvallah etmekten bıktım..elimin altında bir traktör olursa yıllardan beri toprak işlemesi yapamadığım zeytinliği daha iyi tımar edeceğim en azından toprağın tavını kaçırmamasını sağlamam bile büyük kazanç olur benim için..zaten böyle zeytin aralarını sürebilecek mini traktör de yok köyde..

Araştırmalarımda bulduklarım şunlar..

B 1820 Traktor - Kubota Traktör Sakarya Bayisi Platin Otomotiv
https://www.makinaturkiye.com/kaan-a...ktoru-p-133682
https://www.facebook.com/haketraktor/

Kubota 25, Kaan 15, Hake yerli imalat 12 bin civarında..Goldoni falan var ama pahalı..

Önerilerinizi deneyimlerinizi bekliyorum.. traktöre tiller ve rotavatör almam yeterli..ince bir toprak işlemesi yapacağım çünkü..

MeyveliTepe 04-08-2017 18:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi pria (Mesaj 1514885)
Büyük olasılıkla bu yıl 5 dekar zeytinliğim için mini bir traktör alacağım..dost, akraba da olsa ihtiyacım olduğunda eyvallah etmekten bıktım..elimin altında bir traktör olursa yıllardan beri toprak işlemesi yapamadığım zeytinliği daha iyi tımar edeceğim en azından toprağın tavını kaçırmamasını sağlamam bile büyük kazanç olur benim için..zaten böyle zeytin aralarını sürebilecek mini traktör de yok köyde..

Kubota 25, Kaan 15, Hake yerli imalat 12 bin civarında..Goldoni falan var ama pahalı..

Önerilerinizi deneyimlerinizi bekliyorum.. traktöre tiller ve rotavatör almam yeterli..ince bir toprak işlemesi yapacağım çünkü..

Kubota tabii ki :)

pria 04-08-2017 21:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe (Mesaj 1514887)
Kubota tabii ki :)

Valla aynen benim de gönlümden geçen Kubota :)

Köyde ileride hayvancılığa başlayacak bi genç dost var..Bana ''Adnan abi, Kubota alırsan ve çiftçiliği bırakırsan ben satın alırım'' diyor..saman, hayvan gübresi, ot, yem taşımak için lazım çünkü, diyor..
Kubota bayisi Çanakkale'de evin yolu üstünde..yanından geçerken gözüm kalıyor :)

Musa Gündoğan 05-08-2017 08:27

kubota on numara beş yıldız. çok beğendim bende nüyükçe bir bahçem olursa kesinlikle bir tane bundan alacağım.

birnefestoprak 07-08-2017 15:09

1 sn bile düşünmedim. Bence de Kubota. John Deere mı Kubota mı deseydiniz, yine Kubota derdim.

Alıntı:

MeyveliTepe 07-08-2017 17:47

Yeni projemde listede yazılı :)

birnefestoprak 07-08-2017 20:29

1. el alınacaksa ve Deutz mu Kubota mı diye sorsalar düşünürdüm yalnız :)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe (Mesaj 1515050)
Yeni projemde listede yazılı :)

MeyveliTepe 07-08-2017 23:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak (Mesaj 1515058)
1. el alınacaksa ve Deutz mu Kubota mı diye sorsalar düşünürdüm yalnız :)

Burada Deutz'un en küçük modeli 50 beygir, bahçe traktörü yok.

birnefestoprak 08-08-2017 15:34

Küçük bahçeler için bir de bu var: Cleber, LLC | Oggún Tractor. Yurtdışına sipariş alıyor olmalılar.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe (Mesaj 1515066)
Burada Deutz'un en küçük modeli 50 beygir, bahçe traktörü yok.

tarku 08-08-2017 21:49

Ben 2015 te uzun düşünme süreci sonunda Ls R60 aldım, ancak aldığım bayinin tam karşısında bir traktör gördüm ve resmen traktöre aşık oldum. Adı Antonio Carraro Bir gün çok param olursa mutlaka bir tane alacağım. ;)

pria 08-08-2017 23:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak (Mesaj 1515124)
Küçük bahçeler için bir de bu var: Cleber, LLC | Oggún Tractor. Yurtdışına sipariş alıyor olmalılar.

12500 dolar..bir de gümrük şu bu masraflarını koyun üstüne, baya bi pahalı..

Yok yok ben kararlıyım Kubota'da :) 1820 modeli zeytinlerin en dibine kadar yanaşır gibime geliyor..

desingby 12-09-2017 15:54

Alıntı:

Sahibindende 2. El olarak daha hesaplı makinalar bulabilirsiniz mesela gövdesi eski massey gövdesi olan ama üzerine mazotlu süper star konmuş traktörler gibi **** illa ufak motor olsun istiyorsanız başak 12 lere bakabilirsiniz ama uğraştırır kullanirken herseyi manueldir
http://www.sahibinden.com/ilan/is-ma...71802911/detay inceleyebirsiniz 3.500 tl buna 2.el temiz ufak ekipman ayarlamakta1-2 bin liraya maal olsa5 binliraya isinizi halledersiniz ama bu makinaları ve motorları isten anlsyan birisi ile bakın bence eski oldukları icin çok sorunlu olabiliyorlar

poyraz4111 08-10-2018 14:00

her traktörün bir artısı eksisi var. bence yerli markalara yönelmek ekonomi açısından faydalı olcaktır. E tabi birde cebinizde 5 kuruş yokken 300 bin liralık traktöre bakarsanız, sonra çok sıkıntı çekersiniz. iyi bir hesaplama yapmak lazım https://www.devletdestekli.com/ziraa...faiz-oranlari/ adresinde adam hesaplamış, bence bir bakın derim.

cengizkirilmazz 04-02-2019 15:39

https://kirilmazmakina.com/ buraya da bakabilirsiniz aradığınızı bulamadıysanız

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:35.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025