![]() |
Merhaba arkadaşlar,
Ben Cumalıkızık'tan su kabağı denilen kabağı almıştım 8 ay önce.Şekli de çok hoş,tam abajurluk ancak ben hala bunu nasıl abajurlaştıracağımı bilemiyorum. Kurutmak isteyenlere not;evin içinde bekledi,önce yüzeyi yapışkanlaştı sonra da kurudu. |
2 Eklenti(ler)
Bu sene yetiştirdiğim bir kaç kabağı, bir kaç gün kaloriferin önünde, sonrasında da kapalı balkonda beklettim.
Üzerleri başta pamuklandı. Bende pek elleyip temizlemedim. Biraz unuttum ya da ihmal ettim. 1,5 sonra tıkır tıkır oldular. Eklenti 267782 Ancak pamukçukları sildiğimde, altından kanser lekesi gibi izlerin çıktığını gördüm. Eklenti 267783 Yaklaşık 3,5-4 kiloluk bir kabağın kuruyunca 100 grama inmesi çok şaşırtıcı. |
Biz daha önce kurutmak için kafalarını kesmiştik ancak o zaman kabaklar büzüşüyor :) siz olduğu gibi asarsanız sanıyorum iyi bir şekilde kuruyacaktır..
|
Alıntı:
Sanırım |
Evet bende simetriye katılıyorum. Sanırım pamukçuklanması kaloriferin üstünde beklemesinden kaynaklandı, ama pamuklanma bir şekilde durdurulmalıydı diye hatırlıyorum. Babaannem yapardı bir zamanlar.. Hatta içlerini oyup zebra kuşlarının kafeslerine asardı.. Kuşlar bir süre sonra kabağı ev olarak benimseyip içine yuva yaparlardı.. :)))
|
Kurutmak için hiç içeriye, soba yanına vs.. almaya gerek yok. Dışarıda hava akımının olduğu üzerine fazla yağmur gelemeyecek bir yere sapından asmak ve tüm kışı böyle geçirmesine izin vermek gerek. Kış sonunda üzeri lekelense de tahta gibi bir kabağınız oluyor, hafif zımparalayıp ister boya, ister cilalayıp kullanabilirsiniz.
Yapmamanız gereken; içini yeşilken oyup kuruması için uğraşmak. Yapmanız gereken; bitkinin yeşili kuruyana kadar dalında bırakmak ve bütün haliyle kurumasını sağlamak. Not: Tavsiyeler tecrübeyle sabittir. :) |
Merhabalar.. Üzerine vernik sürerek kurutmayı denesek küflenme sorunu ortadan kalkar mı deneyen bilen var mıdır acaba?
|
Ben bir yerde çamaşır suyulu su ile üzeri silinip kurutmak iyidir diye duydum. Bilmiyorum aslı astarı nedir. Birde koparma zamanı da sanki önemli. Bir arkadaş kabak dayansın diye sapı bahçede kuruyunca topluyorlarmış dediydi. (Tatlısı yapılan kabak)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 11:50. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025