![]() |
Mine Hanım,
Clematislerimin diplerini kökleri fazla güneşten korumak için dekoratif ponza taşı ile kaplayıp onun üstüne de kuru yaprak koymuştum.Farkettim ki ponza taşı zamanla toz halinde toprağın üst tabakasına dökülüyor.Bu ponza taşı tozları bir süre sonra toprağın alkalileşmesine sebep olarak (veya başka bir sebepten) clematislerime zarar verir mi? Bazen saksıların en altına elimde çakıl taşı vs yoksa gene ponza taşı koyuyorum.Bunun bir zararı olur mu? |
Seleginella
Merhaba Mine Hanım,
Seleginella bakımı hakkında ilgili başlıkta sorduğum sorularım vardı, cevaplayabilirseniz sevinirim : http://www.agaclar.net/forum/showpos...9&postcount=24 Teşekkürler |
Alıntı:
|
Alıntı:
EM kullanarak süreyi kısaltabilirsiniz. |
Alıntı:
|
merhabalar mine hnm .ev yapımı ilaçlar bölümünde bir sorum olmuştu sanırım görmediniz .hergün merakla açıp yanıt bekliyorum .bu gün burda olduğunuzu görünce birde burdan denemek istedim .umarım yanlış bir şey yapmıyorum.sorunum leylak saksımdaki karıncalar sirke ve acı biberli reçeteyi saksımın toprağına uygulayabilirmiyim çiçeğim zarar görürmü sevgiler .
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Sera örtüleri firmasına göre değişmekle birlikte uv katkılı oluyor, bunları tercih edin. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Ben B5A yı bu konularda denemediğim için sonuçlarını bilmiyorum. 3 yaşında bir bitki gençtir, 10 yaşında bir bitkiye göre daha az çiçek açması da son derece normaldir. Bazı bitkiler gençlik kısırlığı yaşar ve belli bir yaşa, olgunluğa gelmeden çiçek açmaz, meyve vermez, ya da tek tük çiçeklenir meyvelenirler. Yerini sevmesi, yönü, hakim rüzgar, ışıklanma, toprak vs. koşullar çiçeklenmeyi etkiler. Marka vermeye gerek yok, bitkilerinize çiçeklenmeyi teşvik için fosfor ağırlıklı bir gübre veriniz. Sorularınızı burada cevaplamayı sürdüreceğim, çünkü özelden sorulan soruları da cevaplamıyorum. |
Alıntı:
|
Mine Hanım benim sorum gözünüzden kaçtı sanırım ya da aynı soruyu her sene yeniden soruyorum diye usandınız benden :D
Alıntı:
|
mine hanım teşekkürler iyiki varsınız.
arap sabunu sarımsak biraz zeytin yagı iyice karıştırdım . her gün sabah ve akşam fısfıslıyorum son cıkan tomurcuklar iyi kuru dal kalan fulüm 4 göz vererek beni cok mutlu etti sanırım sık sık fısfıslamak daha etkili saygılarımla |
Alıntı:
Hem yapraktan hem topraktan 20cc/ lt dozunda uygulayabilirsiniz. Düzenli kullanmanıza gerek yok, belirti gördüğünüz anda kullanın. |
Çok teşekkür ederim Mine Hanım :)
|
Alıntı:
Mine Hanım, özür dileyerek tekrar sormak istedim, pazar günü yazmıştım ilgili konu altında. Oradan okuduklarımı uyguladım, gölge bir yere aldım, günde 1-2 defa su ile fısfıs yapıyorum, tabağındaki suyu eksik etmiyorum, kuru olan kısımları da temizledim, sanki daha da bi küçüldü kayboldu, biraz olsun toparlansın istiyordum ama olmayacak sanırım, bir de emanet çiçek benim elimde ölürse kötü olacak. Konuda yazdıklarınızdan başka bir öneriniz var mı acaba? Teşekkürler |
Merhaba Mine hanım bende gözünüzden kaçıp merakla cevap bekleyenlerdenim .sevgiler
|
Mine Hnm. kolay gelsin, soyle bi sorum olucakti cevaplarsaniz sevinirim
http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=352 |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Teşekkür ederim Mine hanım.
Özür dilemenize gerek yok ,okadar çok soru varki bize yetişmeye çalışmanız büyük incelik. Helede çok çok acemi olan benim soracaklarım öyle çokki.Sizi bunaltmadan sormaya çalışacağım,balkonumda çiçek yetiştirmeye başlarken toprak konusunda çok zorlandım her bitkiye uygun toprak bulmak imkansız İstanbul Şirinevler de,en yakın koçtaş var ondada torftan başka bişey yok ,ordan burdan temin etmeye çalıştım.Soruma gelince ,bitkilerim fena büyümüyorlar ama nerdeyse hepsininde yapraklarında sararıklık var .balkonum aşırı güneş alıyor genelde güneş seven bitkiler seçiyorum .Sorun sadece güneş olabilirmi yoksa topraktanmı kaynaklanıyor en çok sararanın resmini yükledim |
Çok ilgisiz olacak sanırım ama, bir arkadaşım yana yana Türkiye'de Euonymus Alatus alabileceği bir yer arıyor. Tavsiyeniz olabilir mi acaba?
|
Sevgili Mine Pakkaner,
İlk sorum;Güllerimdeki kara leke ilerledi,tüm yaprakları döküldü ve güllerim çıplak kaldı:(Tavsiyeniz üzerine ben de Fumazin M-45 isimli fungusiti aldım ve içeriğinde;%80 mancozep,%62 Ethlene hisditocarbanote,%16 manganez ve %2 çinko var.Üzerinde sebze ve meyvelerde kullanıldığı yazıyor ama güldeki kara leke hastalığında kullanılabileceğine dair bir bilgi yok.Satan kişi gülde de kullanılır dedi.Sizce kullanayım mı ve hastalığın mücadelesinde geç kalmış olabilir miyim?Çünkü tüm yapraklar döküldü. Son sorum ise;Bahçemdeki bitkiler oldukça geç ve az çiçek verdiğinden Eminönü'nden tavsiye üzerine ithal, Agrofill marka,Fill 20-20-20 Hu complex toz şeklinde gübre aldım.Ancak üzerinde sadece yapraktan püskürtme şeklinde haftada bir uygulanacağı yazıyor.Benim de bitkilerim epey yüksekte ve yapraktan uygulamam çok zor olacak o yüzden kökten su ile karıştırarak versem olur mu? |
Merhaba Mine Hanım
Küpe çiçeklerime bulaşan zararlı hakkında yardımcı olabilir misiniz? Sorumu aşağıdaki linkte sormuştum çok teşekkür ederim. http://www.agaclar.net/forum/showpos...postcount=1789 |
Mine hanım merhaba;
Menekşelerimin yaprakları günden güne artarak sararmakta. Bunun bir zararlı tarafından olduğunu düşünmüyorum. Çünkü iç içe duran diğer bütün anaç menekşelerimi de etkilerdi bu durum. Sanırım toprakta ki ismini bilmediğim bazı element eksikliklerinden kaynaklanıyor inancındayım. Mine hanım bu durumdan kurtulmak ve bol, ergin, sağlıklı yeşil yapraklara sahip olmak için menekşelerin topraklarına ne takviyesi yapmalıyım? Yardım edip bilgilendirirseniz çok sevinirim... |
2 Eklenti(ler)
Mine hanim iyi günler. Lavantalarimin yerini degistirip güllerin tam dibine ekmek istiyorum. Gidecekleri yer simdi olduklari yerin neredeyse yarim metre üst tarafi. Simdi degistirmek icin uygun zaman midir? Lavantalar iki yillik. Tesekkürler.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
2. Yapraktan alınmasını tavsiye ediyorsa öyle vermeniz gerek. Kökten de kısmen alınır ama aynı etkiyi görmezsiniz. Sırt tulumbası gibi bir alet kullanırsanız yukarıya püskürtürsünüz. Bir de 20-20-20 formülasyonu çiçeklenmeyi teşvik edecek bir terkip değildir. Bu benim ilkbaharda kullanacağım bir gübre olurdu. Amaç sadece çiçeklenme değilse kullanın elbette, dengeli bir gübre. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:17. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025