![]() |
Teşekkür ederim arkadaşlar.
Sayın Selahattin Yılmaz, saçı kıbrıs ve şeker gübresi, ikisi de mevcut. Dönüşümlü olarak vermem uygun olur mu? |
merhaba;
foruma yeni üye oldum. Şu ana kadar bahçeyle hiç uğraşmadım fakat yeni bahçem sayesinde aranıza katıldım :) Aşağıda fotoğrafı olan ağacın adını sormak istiyorum. Teşekkürler... http://imageshack.us/photo/my-images/233/s6000312.jpg/ |
Ben oya ağacının çiçeğine benzettim.
Fotoğrafları forumdan yükleseniz iyi olur. İmagesshack'dan yüklenen fotoğraflar bir müddet sonra silinebiliniyor. Ben de yeni üye olduğum zaman imagesshack kullanıyordum ama bir müddet sonra baktım benim fotoğrafım yerine kocaman bir kurbağa fotoğrafı görünüyor, hemen hepsini yeniden forumdan yükledim. |
çok çabuk cevap verdiğiniz için teşekkür ederim...
bundan sonraki fotoğrafları dediğiniz gibi forumdan yüklerim. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Mine Hanım,
Müsait vaktinizde bizlere yardımcı olabilirseniz minnettar olacağız. http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=25074 İyi çalışmalar, |
selamlar minehanım, geçen yıl ceviz bahçesi kurdum. sulama için damlama sistemi yaptım .ıslanan topragın 4 günde kurudugunu farketim, bende iki kat kagıdı kök bölgesine gerdim nemli kalsın diye 1 haftadan beri hala nemli sizce bir sakıncası varmı agacın köklerine. yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.
|
Sayın ceviz59, Damlama sistemi kurduysanız, nemli kağıtla daha fazla nemli tutmaya neden gerek gördünüz anlayamadım, gerek yok, daha fazla nemli tutarak fidanların oksijen almasını engellersiniz, bu da fidanın mantari hastalıklara yakalanmasına ya da ölmesine davetiye çıkarmış olursunuz.
Zaman zaman bırakın biraz kurusun, oksijen alsınlar, yeni ektiyseniz suladıktan sonra çapa yapınız hem oksijen almaya devam ederler hem yeri çatlatmamış olursunuz. Üç dört senelikse fidanlarınız toprağın az çatlaması zararlı değil aksine faydalı, Sürekli ıslak nemli toprak, hastalık demektir. Bazı su sıkıntısı çekenlere suyu az olanlara şunu öneriyoruz. Suladıktan sonra sulanan yeri otla samanla örtünüz ki, daha fazla nemini koruyabilsin. Ama bu kağıt ya da benzeri şeylerle malçlama gibi değil, bu tür şeyler fidanın oksijenini keser, iyi yapayım derken daha kötü yapmış olursunuz. |
Alıntı:
|
Alıntı:
4 gün sonra toprağın yüzeyinin kuruması normaldir. Ceviziniz su istiyor mu buna bakmalısınız. Neden toprak yüzeyinin hep nemli _ yaş_ kalmasını istiyorsunuz? Devamlı ıslak_ yaş_ toprak Sn. Lilium' un dediği gibi, iyi değildir. Sizin yaptığınız ve Selahattin hocanın dediği gibi malç yapılır, ama malç yapsanız bile 4 gün toprak yaş kalmaz, kalmamalı. |
Yardımcı olabilirseniz sevinirim, yanlış zaman budaması mıdır bilmiyorum ama çok da sık budamıyorum.
Aşağıda eklediğim abelyanın durumu, filbahride de aynı. Dalların çoğu 130 cm civarındayken, yeni dallar 200 cm'e yaklaştı, eski dallar kahverengi ve normal kalınlıktayken, yeni dallar yeşil, daha kalın, yapraklar daha büyük. http://www.agaclar.net/forum/showpos...2&postcount=31 Bu dallara müdahale edeyim mi, sonbaharı mı bekleyeyim? |
Sevgili Kiraz, güncel bir resim olsaydı daha net yardımcı olabilirdim ama budamada genel olarak şunu söyleyebilirim ki bitki, gelişme döneminde budandığında gelişme devam edeceğinden kesilen yerin öncesinden besleyebileceği kadar sürgün sürer, sürgün istemediğiniz zaman budamayı bitkinin gelişme olmadığı eylül-mart ayları aralığında yaparsanız sürgün gelişimi rahatsız edecek düzeyde olmayacaktır, üstelik şekil budamanızı bu dönemde yapabilirsinizde.
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eski ve yeni dal bir arada. Eklenti 239489 Budama konusunda haklısınız, geçen seneden çıkan bazı (bu tür) dallarını çiçeklenmenin hemen arkasından budamıştım. Eklenti 239490 Bu tür dallara hiç ellemeyip sonbaharı mı beklemem gerekir? |
Elbette, özellkle de yeniden sürmesini istemiyorsanız.
|
Bildiğim kadarıyla Abelya budamaya az ihtiyaç duyan bir bitki. Eğer budanacaksa, budanacak dal ana daldan çıkış noktasından ya da en dipden budanıyor.
Budama kışları sert geçen yerlerde baharda uyanmadan hemen önce yapılırken kışları yumuşak geçen yerlerde geç sonbaharda da yapılabilir. |
Merhaba Mine Hanım,
Kroton bitkisiyle ilgili sorum şu sayfada: http://www.agaclar.net/forum/showthr...=kroton&page=4 Cevabınızı rica ediyorum, şimdiden teşekkürler. |
merhaba bu sayfayı yeni gördüm, bonsaimin toprağında karşılaştığım küçük böceklerle ilgili sorum şu sayfada... http://www.agaclar.net/forum/showthr...t=3062&page=20 ilginiz için teşekkür ederim.
|
Sevgili brahmbal ve narhanımcık cevaplarınızı ilgili linklerde verdim.
|
Merhabalar,ben foruma yeni üye oldum,iyi ki varsınız,lütfen bana da cevap verir misiniz!
Ağaçlara çok meraklıyım,her ağacı evimde-balkonda yetiştirmeya kalkıyorum,en son Rize den mimoza,kivi,kumkuat,mandalina,manolya fidesi aldım..kışa kadar dayanırlar mı bilmiyorum,bencillik ediyorum ama ne yapayım çok seviyorum ağaçları.. Şimdi mimozam bir hayli büyüdü,Erzincan da oturduğum için kışın çok soğuk olacak acaba eve alsam birşey olur mu(donmaması için)? |
|
maki01 çok teşekkür ederim,hoş buldum.Biraz tembellik biraz da buradan daha hızlı olur diye yazmıştım..bu arada ne kadar çok çiçek yetiştrdim ama bir türlü afrika menekşesini yaşatamadım,bunun başka bir el-dil gerektirdiğini düşünmeye başladım,ne dersiniz?
|
Başka bir el, dil gerektirmediğini söyleyerek yine başlığımıza davet ederim sizi sevgili saradogan :)
Afrika Menekşesi |
Merhaba filizin sağlıklı olması için bir soru sordum.Umarım yanıtlarsınız,iyi bayramlar.
http://agaclar.net/forum/showthread....247#post854247 |
Merhaba Mine Hanım. Ben 2.5 aydır meyve yaprağından çimlendirdiğim ananasımı yetiştirmekteyim. Bu gün toprağının yüzeyini karıştırınca ince yarım santim uzunluğunda beyaz kurtçuklara rastladım birden fazlalardı. Çok endişeliyim. Saksının tabağına biriken suda da bir tane aynı kurttan rastladım. Ananasıma bir zararı olur diye çok tedirginim ve ne yapacağımı bilmiyorum. Özenle yetiştirdiğim ananasımın başına böyle bir şeyin gelmesi beni çok üzüyor. Bilgisi olan arkadaşlarım yardım ederseniz çok sevinirim. Acaba çok mu abartıyorum yoksa zararı olmaz mı bilmiyorum ama bu kurtçuklar bana hiç de normalmiş gibi gelmedi. Ne yapacağımı bilmiyorum. Yardımlarınız için tekrar teşekkürler sağlıcakla kalın Saygılarımla... (not kurtlar hafif şeffafımsı ve saç telinden çok az kalınlardır.)
Samet. |
Sevgili Maliyeci-38, toprağınızda kurtcuklar olabilir bunlar solucan ise endişe etmeyiniz ancak solucandan farklı bir mahlukat ise ve bunlardan endişeleriniz varsa saksının dip kısmındaki delikleri tıkayın ve saksıyı su taşana kadar doldurun, havasız kalan kurtcuklar ya da canlılar su üstüne çıkacaktır bunları uzaklaştırdığınızda mekanik olarak onlardan kurtulmuş olacaksınız.
|
Merhaba Mine hanım;
Öncelikle kendimi tanıtayım.Ben Onur ŞAHİN Sivas lıyım.Üniversite öğrencisiyim.Ben ve bir arkadaşım topraksız tarım konusunda çalışmalar yapmak istiyoruz.Düşüncemiz 'A' profilde çilek yetiştirmek fakat bir uzman yardımına ihtiyacımız var.Öncelikle sera tipi tünel olarak düşünüyoruz çünkü Sivas kar yağışlı bir memleket ve sıyırma konusunda felan bize avantaj sağlayacağını düşünüyoruz sizce seçimimiz doğrumudur? Diğer bir konu ise bitki seçimimiz... Çilek sizce iklimimize uygunmudur?Sivas sert karasal iklim görülen bir il ve -40 derecelere varabilen sıcaklıklar meydana gelmektedir.Ve 'A' profil durgun su üretiminde uygun bir seçimmidir?Kullanılacak alan 1000metrekare şimdiden teşekkürler.İyi çalışmalar.... |
Alıntı:
|
Bahsettiğiniz böceklere ait buraya resim çekip koymanız yeterli olacaktır diye düşünüorum.
|
Sayın Selahattin Bey yardımlarınız için teşekkür ederim. daha önce de buraya resim koymaya çalıştım ama hata verdi ve yüklenmedi bir den fazla denedim ama yine olmadı. sizin dediğiniz gibi saksının alt deliklerini kapattım ve su doldurarak 18 saat beklettim kurtçuklar net görülmüyordu ama suyun biraz altında varlardı bende tamamen kökü suya daldırarak kurtlu topraktan arındırdım tabi öncesinde kurtlu yüzeyi aldım ama emin olmak için iyice kökleri temizlemeye çalıştım. ve şimdi yeni torf toprak aldım ve içine perlit karıştırarak ananası diktim şimdilik bir sorun yok gibi inşaallah olmaz tabi bir daha çatıdan güvercin gübresi toplayım atmayacağım bu bana ders oldu :D sağlıcakla kalın saygılarımla ...
|
Mine Hn. merhaba,
Bermuda çimimin senenin 6-7 ayında kahverengi görünmesinden bıkmış biri olarak, bu sene sonbaharda üst ekim yapmak için Lolium Perenne (çok yıllık) veya Lolium Multiflorum (tek yıllık) satın almak istiyorum. Bu konuyla ilgili bazı sorularım var: 1. Lolium Perenne veya Multiflorum'dan hangisini tavsiye edersiniz? Perenne olursa sanıyorum Bermuda'yı zayıflatma şansı varmış ancak İzmir şartlarında yeterince sulama ile eğer yaz ayında bile birincil çim türüm Lolium Perenne olabilecekse benim için sorun değil. (Tamam Bermuda çimi yazın sık ve güzel oluyor ama senenin çoğunda kahverengi olması beni bezdirdi). Bu türlerden birini tavsiye ederken, alt tür tavsiyesi de yapabilirseniz çok sevinirim. 2. Bu üst ekimi yapmam için en uygun zaman ne zaman? Bermuda'nın uykuya geçmesini mi beklemem gerekiyor? 3. Sanıyorum "kış çimi" olarak düşündüğüm için karışımdan ziyade bu türlerden birini saf olarak satın almam gerekiyor. İzmir'de bu çimlerin tohumlarını nereden bulabilirim? Teşekkürler & iyi çalışmalar. |
Bermuda'nın uykuya geçiş dönemini beklemeniz gerek. Çünkü bermuda uzun gün bitkisidir. Siz üsten tohumlama için derin biçip tohum ve kapak atacaksınız, o zaman da ışık almak üzere gövdesini kaldıracak. İyi bir sonuç almazsınız.
Ben bermudaya üstten tohumlamada Lolium perenne veya Festuca tercih ediyorum. İzmir' de tohumu Kemeraltı' nda Doğa Tohumculuk' tan tedarik ediyorum. Mete Bey' le görüşün, selamlarımı iletin, size varyete konusunda da yardımcı olurlar. |
Çok teşekkür ederim.
|
Aşağıdaki bitkinin adını bilen var mı?
Bu bitkiyi ege bölgesinde gördüm adının porselen gülü olduğu söylendi ama internette hiç bir bilgi bulamadım. Lütfen yardımcı olun
http://imageshack.us/photo/my-images...0p1013322.jpg/ |
Resimden çok bir şey anlayamadım eğer daha büyük ve çeşitli resimlere yönlendirirseniz net bir şeyler söylenir ama ben daha çok bir sukkulente benzettim.
|
3 Eklenti(ler)
Benim Mine Hanım'a bir sorum olacak. Mine Hanım, bazı bahcelerde tek gövde üzerinde değişik renkte çiçekler görüyorum. Örneğin aşağıdaki fotoğrafta bir gül ağacı gövdesinde aynı anda hem sarı hem kırmızı hem de karışık renkli güller var. Acaba kökleri farklı mı diye baktım ama aynı gövdedeler ve aşı maşı yok. Bu mümkün değil.
Aynı şekilde begonvil çiçeğinde de aynı dalın üzerinde hem beyaz hem kırmızı çiçek var. Bunlar genetik bozukluk mudur? Diğer çiçekte ise aynı çiçeğin sol tarafı beyaz sağı karışık renkte ??? |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:56. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025