agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Bir bilene soralım
(https)

Beğeni Düzeni18Beğeniler

Sadece okunabilir konu

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 23-03-2008, 22:47   #1
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Giriş Tarihi: 06-01-2006
Galeri: 99
Endişe etmeyin, bu kadar kolay kaybetmezsiniz, yalnız önümüzdeki hafta bir soğuk hava dalgası daha yaşayacağız, siz iyisi mi yasemini yeniden içeri alın ki hırpalanmasın. Nisan ortasında çıkarırsınız. Nisan başından başlayarak gübre de verin.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 23-03-2008, 23:26   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 17-02-2008
Mine hn. limoni selvi hakkında birkaç soru sormak istiyorum.Yaklaşık 20 gün kadar önce bahçemin etrafına 70 adet limoni servi diktim. boyları 1.5-2 mt arası

1- Sulama miktarı,sulama periyodu ve sulama şekli nasıl olmalıdır.
2- Herhangi bir ilaç vermem gerekiyor mu?
3- Budama zamanı ve şekli nasıl olmalıdır?
4- Şekil vermek için nasıl bir yöntem uygulanıyor bunun için farklı bir makas veya alet varmı dır?
5- Gübre olarak yanmış koyun gübresi kullandım.başka bir şey kullanmam gerekir mi?
6-Bazı ağaçlarım kurumaya başladı bunun için yapabileceğim bir şey varmı?

kızılhisar Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 27-03-2008, 21:04   #3
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kızılhisar Mesajı Göster
Mine hn. limoni selvi hakkında birkaç soru sormak istiyorum.Yaklaşık 20 gün kadar önce bahçemin etrafına 70 adet limoni servi diktim. boyları 1.5-2 mt arası

1- Sulama miktarı,sulama periyodu ve sulama şekli nasıl olmalıdır.
2- Herhangi bir ilaç vermem gerekiyor mu?
3- Budama zamanı ve şekli nasıl olmalıdır?
4- Şekil vermek için nasıl bir yöntem uygulanıyor bunun için farklı bir makas veya alet varmı dır?
5- Gübre olarak yanmış koyun gübresi kullandım.başka bir şey kullanmam gerekir mi?
6-Bazı ağaçlarım kurumaya başladı bunun için yapabileceğim bir şey varmı?
1- Limoni serviler suyu çok sever ancak toprak yapınızı bilmediğim için miktarı konusunda onerim olamaz.
2-En buyuk problemlerinden biri pamuklu bittir. Dallarında beyaz pamuksu bir yapı görürseniz ilaçlamalısınız.
3-Yılın serin aylarında zevkinize göre şekil budaması yapabilirsiniz.
4-Budama makası ile spiral veye top şekil verebilirsiz. Çit biçme aletleri ile de doğal şekli olan piramit halinde düzeltme budaması yapabilirsiniz.
5-Limoni servilerin dengeli kimyasal gübrelemeye tepkileri çok iyidir. Mart ve ekim aylarında toprağına karıstırılacak kimyasal gübre büyümeyi hızlandırır.
6- Susuzluk etken olabilir, gölge etken olabilir, ince yapraklı çeşidi hassatır, en önemlisi limon servilerde ölüme sebep olan bir hastalık var ona tutulmuş olabilir, nematot olabilir. Sebebe göre uygulama yapmanız sonuç almanızı sağlar.

Eski 28-03-2008, 15:46   #4
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 17-02-2008
mine hn. öncelikle ilginize teşekkür ederim

1-pamuklu bit için önerebileceğiniz bir ilaç varmı

2- kimyasal gübreleme nasıl yapılıyor ve neler kullanılıyor
teşekkürler

kızılhisar Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 31-03-2008, 21:47   #5
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kızılhisar Mesajı Göster
mine hn. öncelikle ilginize teşekkür ederim

1-pamuklu bit için önerebileceğiniz bir ilaç varmı

2- kimyasal gübreleme nasıl yapılıyor ve neler kullanılıyor
teşekkürler
1-Pamuklu bit ilacları hengi bitkide kullanacağınıza göre değişir. Bu konuda sitede yeterli bilgi var. Okumanızı öneririm.

2-Yaprağa püskürterek sulama suyuna veya toprakğa karıştırarak yapılıyor. Ticari gübreler kullanılıyor.

Alıntı:
TİCARET GÜBRELERİ:
Gübreler içerisinde ilacını en sıklıkla kullanılan tür, ticaret gübreleridir. Gübre bayilerinde satılan ticaret gübreleri, bileşimlerinde bir veya birden fazla bitki besin maddesini bir arada bulundurur. İşletme gübrelerinden farklı olarak yüksek miktarda bitki besin maddesi içerir ve suda kolayca çözünürler.

ÇEŞİTLERİ
Ticaret gübreleri içerdikleri besin maddelerine göre;
Azotlu,Fosforlu,Potasyumlu ve kompoze Gübreler olmak üzere 4 ana gruba ayrılırlar.

AZOTLU GÜBRELER : Amonyum sülfat, Amonyum nitrat ve Üredir. Amonyum Sülfat: Amonyum sülfat, beyaz renklidir. Ve toz şekere benzediği için halk arasında şeker gübre olarak da bilinir. Kimi zaman açık yeşil, açık mavi veya grimsi yeşil renkli de olabilir. Terkibinde % 21 azot bulunan amonyum sülfat, asit reaksiyonlu topraklarda uzun süre kullanılırsa asitleşme yapabilir. Bu nedenle amonyum sülfat yerine amonyum nitrat kullanılmalıdır.
Amonyum Nitrat: Amonyum nitrat, kireç ihtiva eder ve 100 kilosunda 20 ile 26 kg arasında saf azot vardır.
Üre: Azotlu gübrelerden üre, içerisinde en fazla azot bulunduran gübredir. 100 kilogramında 45-46 kilo saf azot bulunur. Suda tamamen erir, beyaz renkli ve yuvarlak tanelidir. Üre bütün bitkilere rahatlıkla uygulanır. Sonbahar ve İlkbahar gübrelemelerinde, bitkinin gelişme dönemlerinde de kullanılabilir. Ürenin fazlaca verilmesi gerektiği durumlarda, verilecek miktar birkaç kısma bölünerek uygulanmalıdır. Azotlu gübreler ise toprakta hareketlidirler, toprağa tutunmazlar.Erken atıldıklarında genellikle toprağın alt tabanlarına kadar ilerlerler dolayısıyla bitkiye faydalı olmazlar.Bir bölümü ekimle beraber diğer bölümü bir veya ikiye bölünerek bitki gelişimi sırasında bitkinin ihtiyacı olduğu zaman verilmelidir

FOSFORLU GÜBRELER : Süper fosfat, Triple süper fosfat olmak üzere iki çeşittir
Süper fosfat: Süper fosfat danecikler halinde yani granül görünümdedir. Açık gri veya boz renkli olan süper fosfat içerisinde % 16-18 oranında suda eriyebilen fosfor asidi vardır.
Triple süper fosfat: Fosforlu gübrenin diğer bir çeşidi de triple süper fosfattır. 100 kilogramında 43-46 kilo arasında fosfor asidi vardır. Kirli beyaz veya gri danecikler halindedir. Uzun süre rutubetli yerlerde saklandığında su çekerek topaklaşır. Eğer topaklaşmış ise bu kesekler kırılarak kullanılabilir.
Yurdumuzda en çok kullanılan Fosforlu gübreler Triple Süper Fosfat ve DAP’tır.
Fosforlu gübreler toprakta sıkı şekilde tutunurlar ve fazla hareket etmezler.Onun için bu gübrelerin Sonbahar ve Kış aylarında toprağa verilmeleri uygundur.Bu gübreler toprak yapısına göre belirli derinliğe atılmalıdır.

POTASYUMLU GÜBRELER :Ticaret gübrelerinin potasyum içerenleri de iki tanedir. Bunlar; Potasyum sülfat, Potasyum nitrattır. Yurdumuz toprakları genelde potasyum bakımından yeterli durumda olduğundan, potasyumlu gübre tüketimi de sınırlıdır. Potasyum sülfat % 48-52 oranında potasyum bitki besin maddesi içerir. Potasyum nitrat ise % 46 oranında potasyum bitki besin maddesi içermektedir. Potasyumlu gübreler ancak, toprak analizi yaptırıldıktan sonra verilen tahlil sonuçlarına göre ihtiyacı olan yerlerde, uygun miktarda kullanılmalıdır.

KOMPOZE GÜBRELER : Kompoze gübreler birden fazla bitki besin maddesini bir arada bulundururlar. Kompoze gübrenin içerisindeki bitki besin maddeleri azot, fosfor, potasyumdur. Bunlar sırasına göre % olarak ifade edilir.Örneğin 15-15-15 terkibindeki bir kompoze gübrenin 100 kilogramında 15 kilo saf azot, 15 kilo fosfor, 15 kilo da potasyum oksit var demektir. Diamonyum fosfat: Diamonyum fosfat 20-20-0, 26-13-0 ve 15-15-15 terkibindedir. Diamonyum fosfat fosfor ve azot gibi iki önemli bitki besin maddesini içerir. Koyu gri veya kirli beyaz renkli danecikler halindedir. içerisinde her bir kilo azota karşılık, yaklaşık 3 kg fosfor bulunur. Bütün bitkilerde kullanılabilir.
20-20-0 terkibindeki kompoze gübrenin 100 kilosunda, 20 kilo saf azot, 20 kilo saf fosfor var; potasyum ise yok demektir. Gri-kahverengi granüller halindedir. Uygun şartlarda uzun süre saklanabilir ve her türlü toprakta kullanılabilir. 15-15-15 şeklindeki kompoze gübrede azot, fosfor ve potasyum gibi temel bitki besin maddeleri vardır. Bu gübrenin 100 kilogramında 15 kilo saf azot, 15 kilo fosfor, 15 kilo potasyum vardır.

Gübreleme şekilleri: Gübre toprağa, banda verme, serpme, üstten veya yandan gübreleme, püskürtme, damla sulama şekillerinden hangisi uygunsa o şekilde verilir. Gübreyi yukarda belirtilen şekillerden biri ile uyguluyorsak uygulamaya geçmeden önce, ne miktarda verileceğinin belirlenmesi önemli bir konudur.Gübrenin az veya fazla verilmesinin pek yararı olmayacağının da bilinmesi gerekir. En uygun gübre türüne ve miktarına karar verebilmek için, mutlaka ekilecek tarladan toprak örneği alınmalı ve tahlil yaptırılmalıdır.
Hububat ekimde DAP gübresi kullanırız. Böylelikle Fosforun tamamını,azotun bir kısmını ekimle birlikte veririz.Gelişme döneminde de Azotlu gübreler kullanarak kalan azot ihtiyacını gideririz.
Bitkinin ihtiyacı olan besin maddelerinden azotu toprağa baklagiller aracılığı ile de verebiliriz.Baklagiller havadaki serbest azotu toprağa verirler.

Eski 25-03-2008, 07:55   #6
Ağaç Dostu

syıldıran's Avatar

Giriş Tarihi: 12-03-2008
Sn. Mine Hanım ,
Size ve şahsınızda foruma katkısı bulunan herkese teşekkürlerimi ve saygılarımı arz ederim. Forumdaki yazışmaların ilgili olabileceğini düşündüğüm büyük bir kısmını okudum , fakat cavabını bulamadığım bir konuda beni aydınlatmanızı , eğer bu konuda bilgi var da ben bulamadıysam affınızı ve beni oraya yönlendirmenizi istirham edeceğim. Sodyumun bitkilerdeki işlevleri ve eksikliğinde oluşacak arazlar , topraktaki sodyum oranının çok düşük olmasının bitkilere etkisinin ne olacağı (Özellikle portakal ve zeytin yetiştiriciliğinde) , eğer önemli ise giderilmesi hususunda neler yapılabileceği konusunda bilgi verebilirmisiniz . Saygı ve selamlarımla . .

syıldıran Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 25-03-2008, 12:48   #7
Ağaç Dostu

crocus_07's Avatar

Giriş Tarihi: 18-03-2008
Mine Hnm. Merhaba,

Pazar günü Antalya -Çakırlar Köy pazarından yoğurt kabına ekilmiş Frezya çiçeği satın aldım (satan teyze arpa çiçeği dedi )saksını değiştirdim şu anda yeşilliği bol ve açmış durumda mis gibide kokuyorlar satıcı " çiçeği bitince bu kapta kalsın, yeşilleri kurur Eylül' de sulamaya başlarsın dedi" bu uygulama doğru olur mu, soğanları ayırmak gerekir mi ,şu an sulamayı ne zamanlar yapmalıyım,canlansın daha çok çiçek versin diye toprağına ilave ne koyabilirim ,birde çiçeğe soda dökmek çiçeği coştururmuş hiç denemedim bu doğru mu Frezyalar'a uygulanabilir mi ? Frezyalarımı seneye 'de görmek istiyorum ve ne kadar süre çiçek açacaklar merak ediyorum.Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

Not: Unutmadan şunuda eklemek istiyorum Antalya'da sularımız çok kireçli terastaki bütün bitkilerimi çeşme suyuyla suluyorum ileride kireçten zarar görmemeleri için ne yapabilirim kolay uygulayabileceğim bir yol var mı?

Saygılar,
Çiğdem

crocus_07 Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 25-03-2008, 16:23   #8
Doğasever

turkiss's Avatar

Giriş Tarihi: 24-05-2007
Hanımeli gerçekten hoş bir seçim oldu Mine hanım, teşekkürler.

Eklediğim resimde görünen çiti tamamen hanımeli ile kapatmaya karar verdik.

Fakaat....

Eşim bunun iyi bir fikir olmadığını, deniz görüntüsünün önüne bir duvar gelmiş gibi olabileceğini düşünüyor. Ama kararsız.

Kadın haklarına çok önem veren biri olarak, bu durum kafamı karıştırdı ve aklıma siz geldiniz

Bir peyzajcı olarak sizin fikriniz nedir? (Yaklaşık 70 metrelik bir çit. )

Sevgiler, saygılar..

Not: Linkini verdiğim sayfada 586 no.lu mesajıma yanıt alamadım, kontrol edebilir misiniz? http://www.agaclar.net/forum/showthr...t=1684&page=20

Eklenen Resimler

Düzenleyen turkiss : 26-03-2008 saat 19:59
turkiss Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 27-03-2008, 22:04   #9
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Lightbulb

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi turkiss Mesajı Göster
Hanımeli gerçekten hoş bir seçim oldu Mine hanım, teşekkürler.

Eklediğim resimde görünen çiti tamamen hanımeli ile kapatmaya karar verdik.

Fakaat....

Eşim bunun iyi bir fikir olmadığını, deniz görüntüsünün önüne bir duvar gelmiş gibi olabileceğini düşünüyor. Ama kararsız.

Kadın haklarına çok önem veren biri olarak, bu durum kafamı karıştırdı ve aklıma siz geldiniz

Bir peyzajcı olarak sizin fikriniz nedir? (Yaklaşık 70 metrelik bir çit. )

Sevgiler, saygılar..

Not: Linkini verdiğim sayfada 586 no.lu mesajıma yanıt alamadım, kontrol edebilir misiniz? http://www.agaclar.net/forum/showthr...t=1684&page=20

Bu durumda karar tamamen sizin, bahçenizde deniz manzarası mı önemli yoksa çit mi, karar sizin. Ben olsam ara ara mutlaka çiti yeşillendiririm, nasıl olsa makas sizin elinizde, budayıp açmak mümkün. Deniz manzarası çirkin bir tel örgüyle çerçevelenmemeli

Sevgi ve saygı bizden efendim.

Eski 28-03-2008, 10:46   #10
Ağaç Dostu.

MSaygin's Avatar

Giriş Tarihi: 25-01-2006
Galeri: 36
merhaba Mine Hanım,

Bir süre önce aldığım kamelya, eve geldikten sonra yavaş yavaş güçten düştü, sıkıntılar başladı.Yerine alışacak, bugünler soğuk falan derken uzunca bir zaman geçti ama bir türlü toparlanamadı.

Doğrudan güneş almayan ama bol ışıklı, yarı gölge , güzel bir konumda.

Yapraklarında kıvrılmalar, kararmalar oluyor, fotoğraf ekliyorum.

Name:  kamelya.jpg
Views: 3990
Size:  58.3 KB

Ne yapabilirim acaba?

Teşekkürler.

MSaygin Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 31-03-2008, 21:27   #11
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MSaygin Mesajı Göster
merhaba Mine Hanım,

Bir süre önce aldığım kamelya, eve geldikten sonra yavaş yavaş güçten düştü, sıkıntılar başladı.Yerine alışacak, bugünler soğuk falan derken uzunca bir zaman geçti ama bir türlü toparlanamadı.

Eklenti 33296

Ne yapabilirim acaba?

Teşekkürler.
Şu halinden ne olduğunu çok belirgin değil. Genel bir koruyucu tedbir olarak ISR2000 uygulamanızı öneririm. Bu bağışıklığı arttıracaktır. Sonra genel bir fungusit de uygulayın. Bu arada bitkinin zorlanmaması için yeşil aksamı küçültün yani budayın. Daha sonra da (15 gün sonra) bir dengeli gübre verin.

kamelyavadisi beğendi.
Eski 31-03-2008, 21:47   #12
Ağaç Dostu

Buket Aknar's Avatar

Giriş Tarihi: 30-03-2007
Galeri: 53
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MSaygin Mesajı Göster
merhaba Mine Hanım,

Eklenti 33296

Ne yapabilirim acaba?

Teşekkürler.
Sayın msaygın, buradaki Kamelya, bir süre önce ayni zamanlarda aldığımız kamelya mı?

Buket Aknar Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 01-04-2008, 09:08   #13
Ağaç Dostu.

MSaygin's Avatar

Giriş Tarihi: 25-01-2006
Galeri: 36
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner Mesajı Göster
Şu halinden ne olduğunu çok belirgin değil. Genel bir koruyucu tedbir olarak ISR2000 uygulamanızı öneririm. Bu bağışıklığı arttıracaktır. Sonra genel bir fungusit de uygulayın. Bu arada bitkinin zorlanmaması için yeşil aksamı küçültün yani budayın. Daha sonra da (15 gün sonra) bir dengeli gübre verin.
Teşekkür ederim Mine Hanım, söylediklerinizi yapacağım.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Buket Aknar Mesajı Göster
Sayın msaygın, buradaki Kamelya, bir süre önce ayni zamanlarda aldığımız kamelya mı?
Ta kendisi Buket Hanım, malesef çok perişan oldu

MSaygin Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 25-03-2008, 19:13   #14
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 28-11-2007
Sayın Mine Pakkaner
Toprak analiz değerleri
İşba 54 killitınlı
E.C değeri 34 tuzsuz
Ph 7,31 nötr
Or. madde % 1,14 çok düşük
Fosfor (ppm) 38 yeterli
Potasyum (ppm) 136 düşük
Kalsiyum (ppm) 1157 düşük
Magnezyum (ppm) 290 yüksek
Sodyum (ppm) 118 orta
Demir (ppm) 8,74 yeterli
Mangan (ppm) 7,37 kritik
Çinko (ppm) 0,36 düşük
Bakır (ppm) 0,83 yeterli
Bor (ppm) 0,72 h.düşük

Bitki türü zeytin 2 yaş

Gübreleme önerileri
Amanyum sülfat %21 30 gr/ağaç
Potasyum sülfat 25 gr/ ağaç
Çinko sülfat 10gr/ağaç
Organik madde 2kg/ ağaç

Mine hanım bu gübreleme önerileri 2 yaşındaki zeytin fidanı için az değilmi ve siz ne kadar gübre önerirsiniz? Son olarakta azot değerleri yazmıyor, azot toprakta hiç yokmu ?

Düzenleyen Özcan2007 : 28-03-2008 saat 16:50
Özcan2007 Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 28-03-2008, 16:50   #15
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Özcan2007 Mesajı Göster
Sayın Mine Pakkaner
Toprak analiz değerleri
İşba 54 killitınlı
E.C değeri 34 tuzsuz
Ph 7,31 nötr
Or. madde % 1,14 çok düşük
Fosfor (ppm) 38 yeterli
Potasyum (ppm) 136 düşük
Kalsiyum (ppm) 1157 düşük
Magnezyum (ppm) 290 yüksek
Sodyum (ppm) 118 orta
Demir (ppm) 8,74 yeterli
Mangan (ppm) 7,37 kritik
Çinko (ppm) 0,36 düşük
Bakır (ppm) 0,83 yeterli
Bor (ppm) 0,72 h.düşük

Bitki türü zeytin 2 yaş

Gübreleme önerileri
Amanyum sülfat %21 30 gr/ağaç
Potasyum sülfat 25 gr/ ağaç
Çinko sülfat 10gr/ağaç
Organik madde 2kg/ ağaç

Mine hanım bu gübreleme önerileri 2 yaşındaki zeytin fidanı için az değilmi ve siz ne kadar gübre önerirsiniz? Son olarakta azot değerleri yazmıyor, azot toprakta hiç yokmu ?
Mine Pakkaner bu soruyu cevaplarmısınız?

Eski 31-03-2008, 21:17   #16
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Özcan2007 Mesajı Göster
Mine Pakkaner bu soruyu cevaplar mısınız?
Uzmanlık alanım bitki besleme ve toprak değil. Ancak size faydalandığım şu tabloyu verebilirim.

Name:  zeytin gubreleme.jpg
Views: 2382
Size:  34.0 KB

Eski 26-03-2008, 17:22   #17
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 26-03-2008
mine hanım benim 100 ağaç gibi bir elma bahçem var bana bunların bakımıyla ilgili yarmcı olurmusunuz, ağaçlar büyük ve ben bir senedir bakmaya başladım, nasıl gübre atmam gerekir, hangi zamanda ne ilaçları kullanmam gerekir mesela kunduz diyorlar sattıgım adam öyle dedi, bide ağaçların bazı dalları yaprakları büyümüyor elmalarıda küçük kalıyor yani o dallar hastalıklı gibi eğer yardımcı olursanız sevinirim teşekkrler.

vet_teknikeri Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 31-03-2008, 15:04   #18
Ağaç Dostu

Süha Şendoğan's Avatar

Giriş Tarihi: 01-06-2007
Galeri: 38
Saksıda çilek

Mine hn.merhaba
Saksıya dikilmiş çilek fidesine kuvvetlendirici olarak ne tavsiye edersiniz ?

Süha Şendoğan Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 31-03-2008, 20:46   #19
Ağaç Dostu

COYOTE's Avatar

Giriş Tarihi: 11-01-2007
Galeri: 1
12-6-9 NPK vitamin çubukları geldi yurtdışından ama maalesef açıklamalar ispanyolca Balkon çiçeklerine kullanıldığını anlayabildim. Ne sıklıkta ve ne miktarda kullanmak gerekiyor acaba?
Teşekkür ederim.

COYOTE Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 31-03-2008, 21:49   #20
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi COYOTE Mesajı Göster
12-6-9 NPK vitamin çubukları geldi yurtdışından ama maalesef açıklamalar ispanyolca Balkon çiçeklerine kullanıldığını anlayabildim. Ne sıklıkta ve ne miktarda kullanmak gerekiyor acaba?
Teşekkür ederim.
Çubuk gübreler yavaş salınımlı gübrelerdir. Genelde 2 ay yeterler. Saksı büyüklüğüne göre 1-5 adet kök derinliğine gömün ve sulayın. Çözüldükçe bitki alacaktır.

Eski 31-03-2008, 21:57   #21
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi turco Mesajı Göster
Mine hn.merhaba
Saksıya dikilmiş çilek fidesine kuvvetlendirici olarak ne tavsiye edersiniz ?
Humik asit ve aminoasit içeren bir ürün kullananabilirsiniz.

Eski 01-04-2008, 12:50   #22
Doğasever

turkiss's Avatar

Giriş Tarihi: 24-05-2007
Mine hanım, ilgili forumda sordum ama tam cevap alamadım, resimlerdeki ağaç "Acer palmatum atropurpureum" mu? Yoksa Acer negundo "flamingo" mu?
Selamlar..

Eklenen Resimler

turkiss Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 01-04-2008, 22:43   #23
Ağaçsever

ahsencemre's Avatar

Giriş Tarihi: 13-02-2008
Galeri: 18
Mine hanım bu çiçeğin adı nedir yeni aldım bakımı hakkında da hiç bir şey bilmiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim

Eklenen Resimler

ahsencemre Çevrimdışı   Başa Dön
Eski 01-04-2008, 23:00   #24
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Flamingonun taze yaprakları pembe beyaz alacalı olur, yaşlandıkça yeşile döner. Fotoğraftaki Acer ise atropurpureum olmak için fazla yeşil yapraklı. Bu resimlerden yaprak lobları da tam ayrılmıyor. Yalnız atropurpureum bodur bir varyetedir, sizin fidan epey boylu.

Ben size sürgün ve yaprak resimleri vereyim tanımanız için bir bakın. Tek detay yaprak resmi vermediğiniz için bu açı benim için bilgilendirici değil.

Acer palmatum sürgünü;

Acer negundo sürgünü,

Acer negundo yaprağı ( üç yaprakçıktan oluşmuş bir bileşik yaprak);

Acer palmatum yaprağı (5-11 loblu palmet (yelpaze dizilişli) yaprak);

Şİmdi bir yaprak ve sürgün alıp bakarsanız akçaağacınızın negundo mu, yoksa palmatum mu olduğunu daha iyi anlayacaksınız. Ancak negundoysa ( ki galiba öyle) flamingo değil, palmatumsa atropurpureum değil diye düşünüyorum.

Şu sayfalara da bakın ;

Negundo
Palmatum

Eski 02-04-2008, 21:58   #25
Ağaç Dostu

Merhaba Mine Hanım
Ege sera'nın net sayfasında çok güzel bilgilere ulaştım. Bir sorum olacak '' Yabancı ot ilacı kullanmak yerine otları propan gazı ile yakabilirsiniz. Bunun için prümüs alevi kullanılabilirsiniz.'' propan gazı nasıl nerden bulacağız ve prümüs alevi nasıl kullanılır ve ege sera kendinizin mi ?

Eski 03-04-2008, 10:20   #26
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Propan gazı tüp gazdır. Tüpe bağlı prümüs aleti ile otların üzerine ( henüz yeni çıkarken) alev tutarsanız ölürler. Böylece kontrol altına alırsınız. Basit bir askı vasıtasıyla omuzunuza asacağınız küçük boy mutfak tüpüne bağlı bir prümüs ile koca bir bahçenin otunu sürüm sonrası yeni çıkarken önleyebilirsiniz.
Ege Sera' ya gelince, evet benim kendi şirketim.

Eski 03-04-2008, 11:37   #27
Ağaçsever

ahsencemre's Avatar

Mine hanım benim soruma cevap vermediniz bir hata mı yaptım?

Eski 03-04-2008, 14:14   #28
agaclar.net

Mine Pakkaner's Avatar

Rica ederim Ahsenemre, hata yapmak ne kelime. Sadece sorunuzu atlamışım, yoksa elimden geldiğince ve bilgim dahilindeyse soru cevaplama gayretindeyim.

Bitkinizin adı Calathea triostar. Alacalı kalatya.Yazın hafif gölgeli kışın güneşsiz ama çok aydınlık bir yere koyun. En düşük sıcaklık isteği 16 derece. Kireçsiz su ile sulayın. İlkbahardan son bahara kadar haftada birkez çiçekli, bitkiler için olan bir besini etiketinin yarı dozunda sulama ile verin. Özellikle kışın tabağında su kalmasın. Kuru ortamlarda yapraklarına kireçsiz su püskürtün.

Eski 03-04-2008, 22:37   #29
Ağaçsever

ahsencemre's Avatar

Çok teşekkür ederim Mine hanım doğrusu üzülmüştüm,acaba bilmeden bir hata mı yaptım diye mesajınızı görünce çok sevindim. Aynen uygulamaya çalışıcam ilk olarak saksısını değiştirmeyi düşünüyorum alttan kökler çıkıyor da sevgiler

Eski 04-04-2008, 22:20   #30
Ağaç Dostu

COYOTE's Avatar

Giriş Tarihi: 11-01-2007
Galeri: 1
Çok teşekkür ederim Mine Hanım... Biraz geç bir teşekkür oldu, afedersiniz.

COYOTE Çevrimdışı   Başa Dön
Sadece okunabilir konu

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:03.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025