![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
![]() |
#1 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-10-2007
|
Mine hanım iyi akşamlar, Geçen hafta hediye almış olduğum Atatür çiçeğim yapraklarını döküyor ![]() ![]() ![]() Saygılarımla |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
agaclar.net
|
Atatürk çiçeğinde yaprak dökme sorunu
Alıntı:
Bu çiçekte yaprak dökümünün başlıca sebepleri;
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Mine hanım iyi günler.Bizim Adapazarın da bahçemiz de bir kaç çeşit cevizimiz var, fazla da değiller 6-7 tane yaklalışk 10-15 senlik yükseklikleri 10 metre civarın da. Biz bu cevizlere ilaçlama **** bir bakım yapmadık sadece sulama ile idare ettik ancak bahara girerken bakım yapmayı düşünüyorum. Gövdesinin etrafını acıp hayvan gübresi doldurmayı düşünüyorum. Birincisi bu yeterli olurmu ? ikincisi ilaçlama konusun da ne yapmalıyım ? Toprak ise dere yatağı olduğu için biraz milli ve fazla verimli olmayan bakım isteyen bir toprağı var. İlgilenen arkadaşlara teşekkürler. Not:Cinslerini bilmiyorum |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-11-2007
|
Çok teşekkürler Mine Hanım, içimi rahatlattınız. Saygılar. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-11-2007
|
Bu arada hafızanıza hayran olduğumu da belirtmek isterim. Saygılar. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-11-2006
|
![]() Mine Hanım bahçemizde bu şekilde bir bitki oluşturmak çokmu zor. Kurtbağrı ve Berberis ile böyle bir şey yapılabilirmi? Bitkilerin gelişimini ve yapraklanmasını artırıcı ilave destek besinlere ihtiyaç olurmu acaba? Teşekkürler. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
agaclar.net
|
Hayır çok zor değil, ancak zaman alıcı. Önce telden kedinin karkasını oluşturun. Sonra karkası yere sabitleyin. Bu örnekte 3 ayrı bitki kullanılmış. Gri yeşil, yeşil ve bordo yapraklar renk ve doku farkını oluşturmuş. Bitkileri hayvanın ayaklarının olduğu noktalara dikin. Bunu saksıya dikerek de yapmak mümkün. Sonra dallar büyüdükçe karkas üzerine sabitleyin, karkası tamamen kapatacak şekilde form verin. Budama ile taşan filiz ve yaprakları kontrol altında tutun. İhtiyacınız olan şey sabır ve kusursuz bakım. İİlkbahardan kışa kadar düzenli gübreleme, arada deniz yosunu, humik asit vs. uygulamalar yapmak. Siz niyetlenin, biz yönlendiririz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-11-2006
|
Bunun için düşündüğüm bitkiler uygunmu yoksa burda kullanılması gereken bitkiler farklımı acaba? |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-10-2007
|
Mine hanım, vermiş olduğunuz bilgiler için çok teşşekkür ederim. Anlaşılan o ki sorun oldukça büyük çünkü o günden sonra yaprak dökümü devam etti ve iki üç tane kaldı ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
agaclar.net
|
Bu plastik çelikleri köklendirmek için kullanılan bir sepetçiktir. İçine torf konulur ve çelik dikilir. Çelik köklenince sepetiyle beraber saksıya geçirilir. Kökler rahatça içinden çıkar ve saksıyı sarar. Bitkiye hiçbir zararı yoktur. Ancak kurcalamaya ve çıkarmaya kalkarsanız kökleri parçalayarak siz zarar verebilirsiniz. Bu arada ben daha önce dergiye bir yazı yazmıştım Atatürk çiçeği ile ilgili onu okudunuz mu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Mine Hanım, http://www.agaclar.net/forum/showthr...?t=1965&page=2 sayfasında 48. mesajda sorduğum yukkadaki hastalık nedir, bilginiz var mı? Ve de kurtarmak için ne yapabilirim? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Oksijenli su solüsyonunu uyguladım yukkama. Umarım kurumalar dediğiniz gibi mekanik hasardır, bir süre artıyor mu diye gözlemleyeceğim. Çok teşekkürler ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Mine Hanım, Acil olarak görüşünüze ihtiyacım olduğu için, belki "Zeytin" başlığın da sormam gereken soruyu burada soruyorum. Ama "Bir Bilen " olarak da hemen size sarılıyoruz. Umarım sorumu bugün görüp yardımcı olabilirsiniz.Mine Hanım bu yıl malum zeytinlerden pek verim alamadık.Gerçi kuraklıktan olduğunu biliyoruz.Babamın Çandarlı'da(Dikili) 90 ağaç (6 dek.)zetini var.Bu yıla daha hazırlıklı girmek için toprak ve yaprak analizi yaptırdık ki yetersiz ya da gereksiz bir şey yapmayalım diye. Toprak analizi: pH 7,33 nötr, Tuz %,039 Tuzsuz, Kireç %1,09 Kireçsiz, Bünye Milli-Tın, Kil %20 Kum %20 Azot %,063 Çok fakir, Fosfor(ppm)0,4 Fakir, Potasyum (ppm)230 Old. iyi. Yaprak analizi: N %1,61 Yeterli, P %0,15 Yeterli , K %0,64 düşük, Ca %1,54 yeterli, MG %0,19 düşük, Fe(ppm) 746 Çok yüksek, Cu (ppm) 7 yeterli, Zn (ppm) 23,5 " Mn(ppm) 44,7 " Şimdi bu durumda önerileriniz ne olur.Yardımcı olursanız çok sevinirim.Toprak analizi ile yaprak analizi farklı görülüyor.Anladığım kadarı ile toprakta olsa bile bitki alamıyor.Ne yapmamız gerekiyor. Analiz raporunda verilen öneri toprak değil de daha çok yaprak analizine göre verilmiş gibi geldi bana. Bitki alamıyorsa zaten fazla olan elementleri vermeye gerek varmı acaba.Lütfen cahilliğimi ukalalık olarak değerlendirmeyin.Yanlızca kafam karıştı. Rapordaki öneriyi de özel postanıza gönderebilirim. Teşekkürler. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
agaclar.net
|
Fatma Hanım, toprak ve yaprak analizinin farklı olması normal. Ağaçlarınız da besin alamıyor değiller. Toprağınızın tuzsuz, nötr milli tınlı yapıda olması güzel. Bu arada aklınızda olsun bitki besin alamıyorsa bir sorun var demektir ve bunu düzelmek için toprağa yine elementler verir, alımı dengeleriz. Toprağınızda azot, fosfor gibi en önemli ana elementler şu anda yetersiz, bu da önümüzdeki baharda filiz, çiçek, meyve döneminde ağacı besleyemeyecek ve meyve tutumunuz da az olacak demektir. Her vejetasyon döneminde bitkiler topraktan azot fosfor potasyum ve diğer elementleri kaldırırlar. Sizin ağaçlar topraktan alacağını almış doymuş, ama ya önümüzdeki yıl ne olacak, bu şekilde düşünün. Rapora da baktım, ben sizin yerinizde olsam tereddütsüz uygularım. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-10-2007
|
Kirazin tepe budamasina sürülen sutut boyanin ev yapımı varmidir? Kirazin diplerinden cıkan piçleri su an kesebilirmiyim ve ev yapımı ilaci bunda kullanabilirimiyim?Amonyum Nitrat,demir sülfat ve Amonyum Sülfat ne zaman verilir? Simdiden tesekkürler |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
agaclar.net
|
Şu anda 12-13 derecede seyreden bir sıcaklık var. 5 biraz daha düşmesini tercih ederim. Bir de mutlaka dallarını da budayın yeni yerine dikmeden önce. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar aramızda ziraat fakültesi mezunları vardır sanırım.Benim bu aldığım menekşelerimin yaprakları canlı ufak tefekler kocaman çiçek açmışlar. Ben eylülde ektim. Halen minikler yavaş büyüyorlar. Çiçekçiler bir şeyler veriyorlar ama söylemiyorlar.Bilen varsa ilaç **** hormon ne veriliyorsa lütfen söylesin yardımcı olsunlar.Eğer üretip satanlar bizim gibi bekleseler halleri nice olur.Gelen menekşelerimin bir dahaki sefere çiçekleri küçülüyor.İlaç veriyorum ama fayda etmiyor nedense... Konuyla ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekür ederim... Mine hanım sorumu yanıtlarsanız sevinirim.Afrika menekşesi bölümünde de sorunumu dile getirdim.Bilenlerden yardım bekliyorum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
Bu arada her soruyu sadece tek başlıkta sormanızı rica ederim. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-01-2008
|
*** mine hanım benim bir limon agacım var aldıgım zaman üzerinde bir limon vardı ancak sonra kurudu ve bu limon düştü şuanda ise üzerinde oldukça çiçek var yalnız çiçekler açılıyor ve dökülüyorr acaba aşı gerekir mi bilmiyorum aydınlatırsanız sevirinirim şimdiden tesekkurler |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
Bu arada yeni gelen arkadaşlar başlığında kendinizi bize tanıtmanızı rica ederim. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-11-2007
|
Merhaba Mine Pakkaner İlk iki yıl dometeslerim kuruyor? Bahçeme her türlü sebze dikiyorum ve dometeslerim ağustosun ilk haftası sararıyor, ağustos sonlara doğru kuruyor. İkinci sorum bahçemde çok hayvan gübresinde kurt olur ya, o kurtlardan var, hayvan gübresi kullanmıyorum **** ağustos böceği olabilirmi, toprakta yaşıyormuş |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
agaclar.net
|
Ozcan Bey her ikisine de görmeden fikir yürütmem imkansız. Bu sorunlarla karşılaşınca fotoğraflayıp gönderiniz. Bu arada, derginin temmuz sayısında Zir. Y. Mühendisi Ayşenur Tokaç Hanım bize domates hastalıklarını anlatmıştı, belki ilginizi çeker ve size yardımcı olur. http://www.agaclar.net/dergi/temmuz07.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-10-2007
|
Mİne Hanım 10 dönümlük okul bahçesi için peyzaj projesi hazırlıyorum.Bahçenin tamamında fıstıkçamları dikili sanırım yaşları10-15-20 arası, boyları 2-2,5 m yi buluyor.Araştırmalarımda sahipli arazilerin fıstık çamı dikili olanlar da dahil olmak üzere orman hukukuna göre orman sayılmadığını buldum.Yine de birşey atlamak istemiyorum.Bu ağaçları sökersem ya da taşırsam bir sorunla karşılaşırmıyım?Gövdeleri 25-30 cm çevre yapıyor.Söküm ve kesim işleri için belediyeden izin alınması gerekiyormuş aydınlatırsanız sevinirim. İyi çalışmalar... |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |