![]() |
|
|
|||||||
![]() |
|
|
|
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
|
|
|
#1 | |
|
agaclar.net
|
Alıntı:
Çok can sıkıcı boyutta olmadıktan sonra solucanlar zararsız hatta yararlıdır. Diğer böt böcekse daha önce yazmış olduğum acı biberli veya tarçınlı preparatlarla, tesbih ağacı tohumu solüsyonu ile muamele edilebilir. Çok çok ciddi sorununuz varsa kimyasal ilaç kullanabilirsiniz, tabii ki mutlaka ve mutlaka uzman tavsiyesi almak şartıyla. İşinin ehli olmayan hiç kimseden kulak dolgunluğuyla verilmiş ilaç reçetesi almayın ve kimyasal ilaç kullanırken mutlaka etiket talimatlarına % 100 uyun.Çünkü ilaçlama suyunun pH sı dahil çok önemli. elinizde minicik çizik bile varsa ilaçlama yapmayın. İlacı solumayın. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
agaclar.net
|
Sabunlu ya da deterjanlı suyu yapraklardaki bazı bitki zararlılarını yoketmek için kullandıklarını okumuştum ben de... |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
agaclar.net
|
Bitkisel böcek ilaçları tarifleri
Alıntı:
)Sıvı yağ özellikle bitin solunum yapmasını önlüyor. Böcekler trake solunumu yaptıkları için yüzeyi kaplıyor ve hava almayı önlüyor. Unlu veya pamuklu bit dediğimiz böceklerde eğer çok fazla değillerse başlangıçta uygulama iyi sonuç veriyor. Zaten siz siz olun mücadelede hiç geç kalmayın. Geç kalırsanız ev ilaçlarıyla yapacağınız müdahalede başarı şansınız düşer. Unlu ,pamuklu bitler vücutlarını o pamuksu doku ile kapladılar mı zırh giymiş gibi korunurlar, ilaçlama sonuç vermez. Tarif 1 1 lt suya 2 çorba kaşığı arap sabunu eritin içine 2 kaşık sıvı yağ koyun, 3 diş sarımsağı da ezin,karışıma ekleyin (sarımsak kokusu size kötü geliyorsa koymayabilirsiniz ancak böcekler üzerinde kaçırıcı etkisi var.) Bu solüsyonu çalkalayarak kullanın. Yoksa yağ yukarı çıkar, püskürtücünün hortumu dipte olduğu için sadece sabunlu su atmış olursunuz. Tarif 2 1ölçü taze adaçayı veya kekik yaprağını 2 ölçü sıcak suya katın ve blendırdan geçirip karışımı bir gece bekletin süzün.İçin 1/ 4 ölçü sıvı sabun katın, çalkayın , püskürtün. Bütün yapacağınız ilaçlamalarda en önemli kural iyi bir kaplama yapmak ve ince püskürten bir başlık kullanmaktır. İlaç yapraklara sis gibi gelmelidir. Yoksa siz su damlası gibi fıs fıs ilaç atarsanız bitkiye , yaprak altları da ıslanmazsa ilacı hazırlamak için harcayacağınız emeğe değmez , sonuç alamaz, bir de işe yaramadı dersiniz. ![]() Düzenleyen Mine Pakkaner : 29-04-2006 saat 23:10 |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-11-2005
|
These seeds are not actually dormant, but will germinate faster if given a moist chilling (or pre-chilling) at 0-2°C for up to 10 weeks. Pre soak seed for 24-48 hours drain and place in polythene bag or container and tie while still moist place in fridge, keep mixed regularly during cold storage, store for the time indicated on label or minimum 4 weeks. Then sow seed at 18° C + ...Mine hanım bu tarif internetten verdiğim tohum siparişinin içinden çıkan ve internettede olan çimlendirme tarifi. Normalde tohum çimlendirmeden önce 24-48 saat suda bekeltiliyo sonra soğuk uygulama yapılıyo. Yukardaki tarifte 10 hafta 0-2 derecede nemli soğuk uygulamada **** ön soğuk vermede daha hızlı çimlendirme olacağını yazıyor. Devamında 24-48 saat suya konarak soğuk uygulama en az 4 hafta için yapılacağını söylüyor. Ben bu tariflerde iki farklı uygulama seçeneği var gibi anladım...Acaba bu ikisi birbiri ardına uygulanacak bir tarif olamaz deilmi ? |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-05-2006
|
mine hanım ben sedir ve ladin türlerinin çoğaltım teknikleri hakkında bilgi topluyorum eğer bildiklerinizi paylaşırsanız çok sevinirim,teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
agaclar.net
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
agaclar.net
|
Evet ön soğuklatmayı seçenek olarak sunmuş gibi.Tohumunuzun miktarını bilmiyorum ama daha hızlı çimlenir dediğine göre mümkünse bence her iki şekilde de üretim deneyin. Çok seneler önce tohum teknolojisi bu kadar gelişkin değilken bazı çok yıllık çiçeklerin tohumlarını dormansi kırmak için dolaba koyar 1-2 hafta bekletir sonra ekerdik.Sonra dormansisi kırık tohumlar çıktı. İnanın ben de çok merak ediyorum sizin şu tohumdan akçaağaç yetiştirme serüveninizin sonunu. Lutfen gelişmeleri bildirir misiniz? |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
... Akçaağaçlar zaten şu an dolapta sürelerini dolduruyorlar.Yeni gelenler yani size sorduğum soruya göre uygulamayı yapacaklarım bir ladin türü bir çam türü ve bir sekoya. ...Acerlere bu kadar takmamın sebebi hem bonsaide çok popüler bir tür olması hemde bazı alttürlerinin fiyatlarının fidancılarda metresinin 150 ytl ye varması. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
ağaç dostu
|
Aloe ile ilgili olarak yazdıklarınızdan torfta olmasının olumlu olmadığını çıkardım. Saksısını değiştirirken farklı toprağa mı koymalıyım? Aynı konudaki mesajınızdan anladığım kadarıyla torf kurursa kolay kolay tekrar nemini almıyor. Daha önce kuruyan bir Juncus Spiralis'im vardı ve sanırım bu nedenle kurudu. Bu durumda ne yapmak gerekli? |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
agaclar.net
|
Alıntı:
Şimdi bu durumda tek yapacağınız iş var. Bir kovaya su dolduracaksınız saksınızı içerisine oturtacaksınız.Saksı neredeyse yüzer gibi olacaktır.Biraz dibe batmasını sağlayın bırakın gidin. Yarım- bir saat sonra saksıyı sudan çıkarın bırakın süzülsün. Suyun fazlası iyice süzülünce saksınızı alın, tabağına koyun ve bir daha suyu bu kadar kaybetmemesine dikkat edin. Ancak işte dediğim gibi, az su- hafif nem isteyen bitkilerde torfla bunu ayarlamak zor, dengeyi tutturana kadar bitkiniz elden çıkmasın. Torf çok çok güzel ve kıymetli bir malzeme ancak profesyonel yetiştiricilik dışında harçlarda yalnız kullanılmamalı. Profesyonel yetiştiricilikte kontrollü koşullarda çok iyi sonuç alıyorsunuz ama bitki eve gelince perişan oluyor. Sadece torfta oluşları yüzünden pek çok salon bitkisi susuzluk ve açlıktan ölmekte. Hele bitki cüsseli büyük birşeyse, zaten o minicik saksı da kökü desteklemediğinden, devrilir durur. Artık çubuklar takarsınız, bir yere dayarsınız, uğraşırsınız. Sizin juncus unuzun hikayesini de forumda okumuştum. Üzüldüm.Umarım bundan sonra bütün bitkileriniz sağlıkla büyür ve size keyif vermeye devam eder. ![]() Düzenleyen Mine Pakkaner : 29-04-2006 saat 23:11 |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
mine hanım sedir çeliklerinin tutması ne kadar zaman alıyor.sediri çelikle üretirken özel olarak dikkat eilmesi gereken şeyler varmı.? |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
agaclar.net
|
Çelikten sedir üretimi
Alıntı:
![]() Çelikleri hormonla muamele ettikten sonra bir de fungusit uygulayın. Köklendirme ortamı olarak perlit kullanmanızı öneririm. Şeffaf bir kaba dikim yapın ki, köklendi mi köklenmedi mi diye izleyebilin Ancak ışıktan yeşermemesi için kabı kaplayın, 4 -5 ay kadar sonra kökleri görme şansınız olur. Bir de ara sıra oksijenli su ile verdiğim tarifi uygulayarak sulayın ki hastalık gelişmesine engel olun. Çeliği perlite batırarak dikmeyin. Bir çubukla perlite delik açın,sonra çeliği dikin ve sıkıştırıp sulayın. Düzenleyen Mine Pakkaner : 08-05-2006 saat 21:18 |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-04-2008
|
Merhaba Mine Hanım.Benim bu sene aldığım selluka da pamuklu bit buldum.İlaçlama yapmak istiyorum fakat kararsız kaldım.Sizin reçetelerinden birini mi uygulasam (bit çok az sayıda gördüğüm an hemen alıp öldürüyorum)yoksa elimde limon ağaci(kabuklu ve pamuklu bit) için aldığım ilaci mi kullanıyım.İlacin ismi Koruma V-92.Dediğim gibi hem çok az şimdi hemde başka bitkide yok.Şimdiden teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-09-2007
|
Alıntı:
Bu pamuk bitiyle elle toplayarak mücadele bence etkili olmuyor. Öyle zannediyoruz ama olmuyor...Siz ellerinizle gördüklerinizi toplarken, gözlerinizle göremedikleriniz büyümeye ve yayılmaya devam ediyorlar. Siz en iyisi Mine hanım tavsiyesi Bayer Confidor u alın elinizin altında bulunsun. Pişman olmazsınız! Bu bit yüzünden bende dahil birçok bitkilerini kaybedenler var... |
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-05-2008
|
dogal dusman
Merhaba Mine Hanım.Benim bu sene aldığım selluka da pamuklu bit buldum.İlaçlama yapmak istiyorum fakat kararsız kaldım.Sizin reçetelerinden birini mi uygulasam (bit çok az sayıda gördüğüm an hemen alıp öldürüyorum) yazmısınız eger pamutlu bitler yaprak basına az ıse orda bır dogal denge vardır eger artma goruyorsanız sıze tavsıyem pamukbitin dogal dusmanı bulmanız dogal dusman zaten pamutlu biti yok edecektır |
|
|
|
|
|
#18 |
|
agaclar.net
|
Aşağıdaki link sizi TÜRKİYE BİTKİLERİ VERİ SERVİSİ ana sayfasına götürecek.Kullanabilmeniz için üye olmanız gerekiyor. Arama butonunun altında taksonlara göre arama, illere göre arama,endemik türlere göre arama gibi seçenekler var. Müthiş bir çalışma. Aklınızda olsun.Belki birgün yararlanırsınız. (Carpnus, adresi göndermekte geciktim kusura bakmayın )http://www.tubitak.gov.tr/tubives/index.php |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
çelikle sedir üretimi
Sedirin çelikle üretimi hakkında bir kaç sözde ben söyliyeyim. Himalaya sedirini (Cedrus libani ) yumuşak çelikler üretmek mümkün. Bu aylarda alınan yumuşak çeliklerle %30 oranında köklendirme yapmak mümkün. ****** horman kullanımı köklendirmeyi artırmakta. Geçsene mart aylarında almış olduğum 30 adet himalaya sediri çeliklerinin 10'nu köklendirmeyi başardım. Diğer sedir türlerinde aynı başarıyı sağlayamadım. Düzenleyen Mine Pakkaner : 08-05-2006 saat 21:18 |
|
|
|
|
|
#20 |
|
ağaç dostu
|
Mine hanım, bir arkadaşımız "nar'dan bonsai" topiği açmış. Konu süs narı. Bunu ben de denedim. Rica etsem o topiği okuduktan sonra bizi bilgilendirir misiniz? Merak ettiğim birkaç konu daha var. Süs narı dış mekan bitkisi mi? Evimdekinin yapraklı, yaş dalları var ama sanki kuru gibi duruyor. Bir de çelikle üretilebilir mi? |
|
|
|
|
|
#21 |
|
agaclar.net
|
Topiği henüz okumadım, ama merak ettiklerinizi hemen yazayım. Süs narı dış mekan bitkisi.Sadece bodur bir form. Evinizdeki narınız uyanma mevsimine yeni giriyor. Yazın balkona alın. Azotlu bir gübre uygulayın, tam sürgün verme mevsimi, biraz destekleyin.Bir de bu tür bitkiler evde içeride, ışık ihtiyacını karşılayamayabiliyor,bu yüzden az yapraklı, zayıf gelişimli olabiliyor. Süs narı 1 yaşlı dallardan alınacak çeliklerle gayet kolay üretilir. Ancak çelikleri kışın almanız gerekir. Topiği okuyunca tekrar konuya döneceğim. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
agaclar.net
|
[QUOTE=arsakay]Mine hanım, bir arkadaşımız "nar'dan bonsai" topiği açmış. Konu süs narı. Bunu ben de denedim. Rica etsem o topiği okuduktan sonra bizi bilgilendirir misiniz? QUOTE] Arsakay, topiği okudum, nar tohumdan da yetişir çelikten de.Tohumlarında dormansi var. kırmak için 1-5 derecede 30-60 gün tutmak gerekiyor. Ondan sonra ekilip sıcakta çimlendiriliyor. soğuklama ihtiyacının karşılanmış olmasına göre bir kaç ayda çimlenme oluyor. Bütün tohumlar gibi nar tohumu da en fazla kendi kadar derine dikilir. Önce üzerindeki meyve etini temizleyin, yıkayın sonra kurutun. Soğuklatmadan önce 2 gün oda sıcaklığında suda bırakın sonra bilinen usulde katlama yaparak dolaba koyun. Aslında narda yapılmış bir deneme var, hazırlanmış tohumları 3 hafta derin dondurucuya atıyorsunuz sonra çıkarıp buzdolabına alıyorsunuz bir hafta sonra ekiyorsunuz 25-30 dercede bir ayda çimleniyormuş tohumlar. Çimlenen tohumlar fide haline gelince kotiledon dediğimiz ilk iki yapraktan sonra iki tane daha vermesini bekleyip öyle şaşırtın (küçük bir plastik bardaktaysa örneğin). Kökler eğer çok fazla büyür ve dolanırsa sorun yaratır. ![]() Çelikleri de böyle mini ev tipi seralara alın. şişe kapağını gece kapayın gündüz sıkça açıp havalandırın.Çelikle üretme kolay olduğu için tercih ediliyor.Ancak köklenme ortamı olarak suyu tercih etmeyin.ışıkta su yosunlanıp sorun çıkarabilir. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
mine hanım köklendirme için hormon, fungusit ve perlit nerelerde bulunur? |
|
|
|
|
|
#25 |
|
agaclar.net
|
İzmit'te nereden bulacağınız konusunda bilgim yok ancak tarım ilacı satan bayilerden, zirai malzeme, tohum gübre satan yerlerden bulabilirsiniz. Genel amaçlı bir fungusit olarak ( sanırım köklendirmede hastalık önlemek için kullanacaksınız) size CAPTAN öneririm. Hormon ve perliti de buralardan alabilirsiniz. Bir de yumuşak çeliklerin köklendirilmesinde tonikleri veya deniz yosunlarını kullanabilirsiniz. ATONİK ve MaxiCrop benim önereceklerim. Bunlarla hazırladığınız solüsyona çeliğin ucunu batırın çıkarın sonra fungusite batırıp çıkarın (Toz haldeyken değdirin, pudra gibi kaplasın sonra dikin.)Yosunu özellikle ve toniği de bitkilerinizin bakımında da mutlaka kullanın, öneririm. Perliti alırken de "ince perlit, köklendirme için" diye belirtin. Düzenleyen Mine Pakkaner : 27-05-2006 saat 10:28 |
|
|
|
|
|
#27 |
|
agaclar.net
|
Sakıncası yok. Dengeli bir gübre veriyorsunuz. Size şimdilik N -P -K için Dal- bal -döl diyeyim faydalarını söylemek için. Bu soruya bir iki satırla cevap versem olmaz. İyisi mi ben daha sonra kısa bir besleme yazısı hazırlayayım, yalnız biraz izin isteyeceğim.Bu ara sadece mesajlara göz atmak için sitede kalabiliyorum, yoğunluğum hafifler hafiflemez yazıyı eklerim. ![]() |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-03-2006
|
Selam Mine Hanım ,vermiş olduğunuz doku kültürü çalışmasını kiraz ağacı üzerinde yapmak istiyorum.Bir kaç gündür kemeraltı civarında ms besin ortamı agar ve diğer malzemeleri aramama rağmen menfi bir sonuca ulaşamadım eğer bana bunların satıldığı kesin bir adres verebilirseniz çok sevinirim .şimdiden teşekkür ederim,başarılar. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
agaclar.net
|
Yalçın Bey, bu malzemeleri Kemeraltı'ndaki zirai malzeme satıcılarında bulamazsınız. Beyler sokağı civarındaki laboratuvar malzemesi satıcılarına, medikallere bakmanız gerekir. Denemenizde başarılar,ancak ev şartlarında kontrollü koşullar sağlayamayabileceğiniz için, bu işin çok kolay olmayabileceğini yine de hatırlatmak isterim. Lütfen gelişmeleri bildirir misiniz? Hatta fotoğraflayıp bizimle paylaşır mısınız? Selamlar. |
|
|
|
![]() |
|
|