![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
![]() ben 1 ay önce küstüm çiçeği aldım.çok güzel bir çiçek.Biraz büyüdü.yaklaşık bir haftadır yaprakları önce kıvrılıyor,daha sonra düşüyor.yerini değiştirdim. fakat bir değişiklik olmadı,bir yaprak daha gitti,2 yaprağı kaldı,bitkiyi kaybetmekten korkuyorum.acil yardım |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
agaclar.net
|
Sulama şeklini değiştirdiniz mi veya gübre verdiniz mi? Dal veya yapraklarda renk değişimi var mı? Işık durumu nasıl? Dal veya yapraklarda herhangi bir zararlı var mı? Kök boğazı sağlam mı? Saksıdan çıkarıp köküne baktınız mı(kökleri dağıtmadan tabii)? Toprağı nasıl? Tabakta su birikiyor mu? Pek çok ama pek çok sebep olabilir. Hemen genel bakım yapın. Yine bu başlıkta daha önce benzer sorunlar için yazdığım yöntemleri acil uygulayın. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-06-2006
|
fmt29 çok teşekkür ederim.saygılar. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
![]() Bunun dışında hepimiz her soruyu cevaplayarak dayanışma da gösteriyoruz. Çok teşekkür ederim ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-07-2006
|
Leucaena leucocephala
Mine hanım, Leucaena leucocephala adlı bitki hakkında biraz bilgiye ihtiyacım var. Türkçe kaynak var mı acaba? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
agaclar.net
|
Kagan besin vermemeye devam edin.Suyun da mümkün olduğu kadar kireçsiz olmasına dikkat ederek bakımı sürdürün.Bir oksijenli su uygulamasını yapraktan ve topraktan yapın. Formülü daha önceki mesajlarda bulacaksınız. Selamlar. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Mine hanım lime sulphur'ü Türkiyede temin edebileceğimiz bir marka var mı? |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-07-2006
|
mine pakkaner,e soralım .
merhabalar...aranıza yeni katıldım.Mine hanım, üyelere verdiğiniz cevapları ilgiyle izliyorum.Tebrikler size ...Benim 3-4 yıl süregelen bir sorunum var; ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
İyi de bunu herkesin soru sorduğu konuda değil de burada sorma nedeniniz nedir? ![]() Yani Burada: http://www.agaclar.net/forum/showthr...?t=905&page=11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
Muhammed Bey hoşgeldiniz. Turunçgiller tam güneş ister.Balkonunuzda bunu iyi sağlıyabiliyor musunuz acaba? Bir de gençlik kısırlığı dönemi vardır. Bunu geçirince meyve vermeye başlarlar. Cılız kaldıklarına göre beslemede bir sorun var demektir. İlk gübreyi Kasım-Aralık aylarında fosforlu ve potaslı gübreler olarak verin. Azotlu gübreler Şubat sonu-Mart başında verin. Azotlu gübre, ağaçların taç çevresinde serpilerek verilir. 2. azotlu gübre uygulaması ise Mayıs ayı ortalarından, Haziran ayının ilk haftasına kadar olan devrede, sulama suyuyla birlikte yapılır. Bir de kışın zayıf olan dalları budayın. Bu arada yeni gelen arkadaşlar başlığında kendinizi tanıtırsanız seviniriz. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-07-2006
|
Çok sağolun.yeni bilgilerde alıyorum.güneşi yeterli derecede alıyor.,yalnız gübrelemeyi düzensiz verdim sanırım,**** çok..yeni sürgünlerin çıkmasını önledi,birde naylon örtü yapmayı düşünüyorum (havalandırarak),nem ortamı sağlamak için.bu arda biraz acemiliğim var,iletişimimde sorunlar oluyor.kusura bakmayın. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
agaclar.net
|
Birleştirdim ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Mine Hanım merhaba ağaçlar.net in yeni üyelerindenim. Kendimi daha önce tanıttım. Bursa/Nilüfer hobi bahçelerinden bir bahçe kiraladım ve bu bahçeyi bahara yetiştirmeğe çalışıyorum.Toprak analizleri için YSE(eski) numune verdim.Bu arada leonardit ve humik asitlerin fiatlarını internette bulamadım.Bahçeme bunlardan kullanmak istiyorum. Bunların fiatları konusunda (siz daha önce mutlaka kullanmışsınızdır) ve kullanım teknikleri (leonardit mi-Humikasitmi?) konusunda kısa bilgi verirseniz memnun olurum. Selamlar |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-11-2005
|
...Sanıyorum aspirinin içindeki salisilik asit ismide hammaddesini söğütten aldığı için söğütün latince ismi salix den türemiş...Bunun içinde söğütleri köklendirirken çıkan söğüt suyuda aynı görevi görüyor ve köklendirmeye yardımcı oluyor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Ben mecburen öğrendim. Bahçede mantar hastalıklarının envai çeşidiyle uğraşıyorum yıllardır. Akşam sulamaları cidden hastalığa davetiye çıkarıyor. Gece boyunca toprak ıslak, yapraklar ıslak, mantar hastalıkları için bulunmaz bir ortam meydana geliyor. Ben sabah güneş doğmadan kalkıp bahçemi suluyorum. Aslında iyi bir şey, sulama işi olmayınca akşamları bahçenin tadına doyulmuyor ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Mine Hanım çok teşekkür ederim. Bu bilgileri derhal kaydettim. İhtiyaç oldukça deneyeceğim. Bitkilerle ilgili resmi bir eğitimim yok ama iflah olmaz bir çevreciyim. O yüzden bu bilgiler ilaç gibi geldi. Mesela bahçemde şimdiye kadar hiç kimyasal gübre kullanmadım. Çok gerekmedikçe böcek ilacı kullanmıyorum. Suda erittiğim mayi sabun veya tütün suyu ile idare etmeye çalışıyorum. Salyangozlar için meşe odunu külünü keşfettim. Fakat fungisitleri kullanmak zorundayım. Mantar hastalıkları çok yıkıcı oluyor. Dediğiniz gibi birkaç farklı ilaç kullanıyorum. Böcek ilacı tarifleri de verebilirseniz çok sevinirim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
http://www.humeyraozdamar.net/haftaninyazisiorkide.htm SULAMA:Toprak ıslak değil, nemli olmalıdır. Yaprak ve çiçekler ıslatılmadan sulanır. NEM: Yüksek nem oranı şarttır. Bir püskürtücü ile yapraklarına her sabah ılık su püskürtülmeli,çiçekler ıslanmamalıdır. Hümeyra hanım hiç orkidem olmamasına rağmen çok sevdiğim bu çiçek hakkında sitenizde bu bilgiyi buldum. Suyun yapraklara püskürtülmesi sakıncalı mı değil mi anlayamadım. Bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çiçek petalleri hassas bir dokuda olduğu için püskürtme sırasında lekelenip yıpranabilir. Bu tarz bir nemlendirmenin çiçeklere pek bir faydası olmaz.Neticede belirli bir ömürleri var. O zaman zarfında görünüşlerini korumaları istenir. Ama çok daha uzun yaşaması gereken yaprakların fazlaca neme ihtiyacı vardır. Bu işlem yaprakların kenarlarının kahverengi ve kuru bir görünüş almalarını önler. Ömürlerini uzatır. Kısacık yazdım ama yeterli olmazsa daha çok ayrıntı verebilirim. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Hümeyra hanım sizi bu sitede görmek güzel, sizin siteniz daha öncedende sık kullandıklarımın arasında bulunuyor. ben karanfil üretimi konusunda bilgi edinemedim, nerede bir karanfil demeti görsem tamurcuksuz bir dalını çelikleme ile dikiyorum ama tutmuyor, bir tanesi hariç,iki yıl cılız fide olarak sabırla beklediğim karanfilim şimdi bol ve mis kokulu çiçekler veriyor. ve dikim mevsimi hakkındada bilgi alabilirmiyim? |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
evde karanfil yetiştirme
Eskimo merhaba, Karanfil yetiştirmede epey tecrübeli olmama rağmen websitemde henüz bu konuyu işleyemedim. İyi ki sormuşsunuz, bir başlangıç yapmama vesile olacak. Karanfil kolay üreyen bir bitkidir. Bunun bir kaç yolu vardır. Tohumla, kök sürgünlerini ayırma ile, daldırma ve çelikleme metodlarıyla üretilebilir. Sizin ilgilendiğiniz çelikleme şu şekilde olur: Karanfil bitkisinin ana dallarından fışkıran yarı olgun filizlerden veya ana dalın tam tepesinden keskin bir çakı ile çelik alınır. Alınan dal 8-10 cm uzunluğunda, mümkünse tomurcuksuz olmalıdır.Kesim dümdüz değil, verev, yani bir açı meydana getirecek şekilde ve bir gözün biraz altından yapılır. Dalın alt tarafındaki yapraklar çok dipten olmamak kaydı ile (gözler bozulmasın diye) kesilerek temizlenir. Tepede 3-4 yaprak bırakılır. Tomurcuk varsa onlar da kesilir. (Ana dalların kartlaşmış bölümlerinden iyi çelik olmaz.) Hazırlanmış çelikler biraz ince kum karıştırılmış hazır toprakla dolu saksılara dikilir. Bulabilirseniz dal uçlarını köklendirme hormonu (şart değil)denen toza batırarak 2-3 göz toprak altına gömülecek şekilde toprağa dikin. Saksıları ılık ve aydınlık bir yere yerleştirin.Yalnız direkt günışığından sakınmalısınız. Aşırıya kaçmadan, toprak sürekli nemli kalacak şekilde sulamayı ihmal etmeyin. Usulüne uygun dikilen çeliklerin çoğu tutacaktır. Bu işlem dışarıda yapılacaksa havanın yeteri kadar ısınması açısından ilkbahar sonları daha uygundur. Kapalı ve aydınlık bir mekanda daha erken yapılabilir. Tutan çeliklere sonbahara kadar dokunulmaz. Sonbaharda dikkatlice sökülerek istenilen yerlere fidelenebilir veya yerinde bırakılır. Bu fideler ilk mevsim bir iki çiçek açsalar bile çok iyi gelişemeyebilirler. Asıl ertesi yıl verimli olacaklardır. Çelikleme kalıcı karanfillerde netice verir. Yıllık ve iki yıllık cinslerde kullanılmaz. Bu cinsler tohumdan yetiştirilir. İyi çelik bulmak pek kolay değildir. Zira çiçekçiler üretilmemesi için sattıkları karanfillerin fışkınlarını çoğu zaman keserler. Başarıyla büyüttüğünüz fidenizi belki de farkında olmadan en doğru şekilde dikmişsinizdir. O da bunun karşılığını vermiş. Elinize sağlık. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|