![]() |
Tahminler çok acayip... Ama hiçbiri değil... :D :D
Haydi ama... Size vereceğim fotoğraflar gerçekten çok güzel. Arkaplana biraz daha dikkat edin. :D |
Mantar vardı, mantar tabancası ile kullanılan.
Bir de çatapat vardı...Onlar mı? |
Bunu kalebodurlara atıyorsun çat pat ses birde kıvılcım çıkırtıyor. Çatlıcam bulamazsam. :)
|
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
Alıntı:
|
Ateş dansı yapan Ateş böcekleri
|
Müjgan cevap veriyorum: Kırmızı biber çekirdekleri?
|
Karpuz çekirdekleri :)
|
Alıntı:
http://www.sxc.hu/photo/717958 Üye olursanız belki benim gördüğüm büyüklüktekini görebilirsiniz. |
Sanki düzensiz çıkmış bebe dişi gibi bi'şiymişşşş..korkunç ;)
|
Alıntı:
|
Allah Allah ödülü mü beğenmediniz yoksa çok zor bir soru mu sordum...
Bana tahmin yok mu? :D :D |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Işık aldatmacası gibi birşey..
|
ekleme
Fotoğraflarım bana kalacak... :D :D :D
Kesinlikle Güneş veya yan ürünleri değil... Dikkat ettiğiniz zaman biraz su olduğunu göreceksiniz arka planda... Acaba bu ışıklı şeyin oluşmasına su mu sebep oldu? |
Yukarıdaki ampül ışığı suya yansıyarak **** su ampül ışiğinı yansıtarak ışık parlaması olmuş.
Benden bu kadar artık tahmin etmicem. :) |
Sanki buz kütlesi üzerinde yanan bir ateş gibi !!!
|
Haydi son bir şans... Artık benden de bu kadar...
Bu şey bir elementin suyla tepkimesi sonucu oluşuyor. Arkaplanda hatta bizim okulumuzun labaratuvar fayansları var... :D Bu elemntin adını bilen kazanan olacak.. |
Potasyum nitrat !
:D |
KNO3
Malesef.... |
Kar üzerinde mi o.
Ben kar üzerinde maytap veya kız kovalayan diyecektim ama demedimdi... |
Alıntı:
Bizler sizin laboratuarda yaptıklarınızı bilemeyeceğimiz için kendimizi garip hissediyoruz. **** ben kendi adıma konuşayım. Hiç görmediğim, duymadığım birşeyi bilmem doğal olarak pek mümkün değil. Sorunun yanıtları böyle garip, hiç duymadığım şeyler olunca kendimi çok kötü hissediyorum. Genelin (benim değil) bilebileceği şeyler sorsak diyorum. Şu KNO3 nedir? Bize açıklayabilir misin? En azından yeni birşey öğrenmiş oluruz. |
Sadece potasyum.
Su ile karşılaştığında yanan tek element. Ama bu soru bu siteye uymadi, şahsi kanaatim tabii.:p |
Kısacası, potasyum sorusu, hepimizi iyot gibi dışarıda bıraktı :D:D
|
Doğru cevabın Sodyum metali olması gerekiyordu.
Yani çoğu kişi üniversite okumuş olduğu için bilebilir diye düşünmüştüm.:o :o Tamam bundan sonra sorularımı daha dikkatli seçerim. Hiç değilse sodyum metalinin suyla tepkimesinin nasıl bir şeye benzediğini göstermiş oldum... ;) |
İyi sodyum metali öğrenmiş olduk. Çok da zorladım kendimi ama aklıma gelmedi. Bizim laboratuvarımız olmadığı için lisede bunları sadece okumuştuk.
|
Alıntı:
Bana kalırsa kesinlikle tanık olunması gereken bir olay bu... Çünkü alıyorsun birazcık sodyum metalini, üzerine suyu döker dökmez fışır fışır yanmaya başlıyor. Çok eğlenceli... :D :D :D Bundan sonraki soruyu başkası sorsun lütfen... Ben artık yoruldum. Dinlendikten sonra tekrar başlarım sorularıma... /benden kaçamazsınız:dilli: :dilli: ) |
1 Eklenti(ler)
Basit bir soru?
Bakalım kim bilecek? Kim bilirse ona 3 tane kendi çekimim fotolardan gönderecem. Belki 4 tane de olabilir. :o Eklenti 8571 |
Aşureye benziyor... :D
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:17. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025