![]() |
Orkide çiçeği değil:)
|
Alıntı:
|
Passiflora olabilir mi?
|
2 Eklenti(ler)
Tebrikler Sevgili A_NOMAD bildiniz:cool:
Doğru cevap Vapurdumanı (Ageratum houstonianum) Eklenti 594498 Eklenti 594499 Kesitte vermiş olduğum mavi püskül ayrıntısı, Vapurdumanı Çiçeğinin dişi organıdır. Küme halinde bulunan dipteki minik çiçeklerden çıkan bu mavi püsküller sayesinde çiçeğimiz daha bir göz alıcı oluyor;) |
Hiç vapurcuğum olmadı...
Güzel soruydu bakmakla yetindim.. :) |
1 Eklenti(ler)
arkadaşlar bu nedir?bir az kolay soru ama:D
Eklenti 594528 |
3 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
Bu cevabın teyidini mi bekliyoruz biz? Sn spices girl nerelerdesiniz. Yok sa sizde mi unuttunuz soru sorduğunuzu? |
Alıntı:
************************** Bu arada sizin sorunun cevabını aradım polenimsi bir şey gibiydi. :) kosmoz çiçeğimiydi acaba? |
Yaa zor bi soru bulamadım ben.siz daha zor sorular buluyorsunuz.:)
ama onların cevaplarını da ben bulamıyorum:) arkadaşlar bitkilerden başka bi şeylerden de sorun arada bir.bitkileri bulmak çok zor oluyor:) ama bulanlara da helal olsun |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Haydi bilin bakalım... :D Eklenti 594537 |
A a a a az kala unutmuşdum.
Sn Sinbas tebrik ediyorum.soruyu kolaylıkla çözdünüz.resimin de tıpatıp aynısını bulmuşsunuz.benim koymama gerek kalmamış:):):)teşekkürler evet çok doğru söylüyorsunuz sn Mücevher Çalısı siz bitkiler alemini çok seviyorsunuz,ben de hayvanlar aleminin delisiyim |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
Mercan gibi duruyor.
|
Mercan değil.
|
Atlas
|
Atlas değil
|
İpucu veriyorum.
Bu soru bir önce sorduğum soru ile bağlantılı. En azından ben bağlayacağım:D |
1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar çok mu zor oldu soru, yoksa bıktınız mı bulmacadan:(
Her ne sebeple olursa olsun ben devam ediyorum:p Fotoğrafı güncelleyip biraz daha ayrıntı veriyorum:) Eklenti 594664 |
çiçek :)
|
Çiçek bilgim çok zayıf,o yüzden yorum yapamıyorum Sevgili Mücevher Çalısı.
|
Telgraf çiçeğinin üreme organları.
|
Geyik göbeği :D
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
|
hanımeli
|
hanımeli de değil:)
|
Şimdi, bu sefer gerçekten de çok zor bir soru sormuşum. Bunu bu zamana kadar gelen gelmeyen cevaplardan anlıyorum:(
İpin uçlarını çoğaltıyorum:) Ayrıntısını verdiğim fotoğraf bitkinin çiçeği. Bu gördüklerimiz çiçeğin kendisi olmasa da biz gördüğümüze çiçek diyoruz. Çiçeği için yetiştirilen bir bitki değil... |
Kayısı şeftali elma armut Kel Mahmut :)
|
Alıntı:
Bitkimiz gıda bitkisi değil... Fotoğraf ayrıntı bile olsa açıkça görülüyor sanırım, kel değil:D |
Bakınca bi an adını tam bilemediğim dikenli ota benzettim.. Hani şu dağda bayırda yetişen, kocaman püsküllü mor çiçekleri olan? Annem ve babam ona 'kangal' diyorlar, hatta köyde o dikenli bitkinin dış yüzeyini bıçakla soyarak içindeki sulu gövdeyi yiyorlarmış :) Annem dolma yaparken ben beyaz lahananın kök diye adlandırdıgım orta kısmını soyup yemeye bayılırdım. Onun gibi bişey sanırım :o
|
Alıntı:
Lahana ve Karnabaharın ortasındaki gövdeye denk gelen kısmını ben hâlâ yiyorum:p Biz ona "Koçan" diyoruz. Sahi, Lahana ve Karnabaharın Koçanını atan var mı? |
Lavanta
Değill |
Centaurea cyanus
|
Cevaplarınızın ikisi de değil Sn. sinbas...
Son bir ipucu daha veriyorum ve bu sefer bulacağınıza eminim:) Bitkiciğimiz çok alıngan, hisli bir canlı. Dokunmaya gelmiyor hemen küsüyor:p |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Küstümmm :D :D |
Küstüm otu :)
|
Küstüm Otu (Mimosa pudica)
1 Eklenti(ler)
Tebrikler Sevgili -Doğadan- ve Sevgili NMel her ikiniz de aynı zamanda cevapladığınız için ikiniz de bildiniz:cool::cool: Bitkiciğimiz "Küstüm Otu (Mimosa pudica)", Eklenti 594729 [youtube]4iM6SQLJcxg[/youtube] Utangaç Bitki: Mimosa Pudica Mimosa Pudica adı verilen bitki türü yabancı cisim temaslarında yapraklarını kapatarak tepki verebiliyor. Bunu ise basınç dengesini değiştirerek yapıyor. Halk arasında "Küstüm Otu" ya da "Mimoza Çiçeği" olarak isimlendirilen bu bitki sadece yabancı cisim teması nedeniyle kapanmıyor. Sert bir rüzgar da yaprakların kapanması için yeterli olabiliyor. Bitki bu kapanma hareketini savunma mekanizması olarak kullanıyor. İlk alınan temasta bitki yapraklarını kapatıyor, ikinci bir temasta gövdesine kadar olan kısmın suyunu geri çekerek bitkinin dikenlerinin açığa çıkmasını sağlıyor, bu sayede böceklere karşı avantaj elde ediyor. Bitkinin bu davranışının bilimsel ismi Nasti başlığı altında Sismonasti'dir. Sismonasti nin kelime anlamı "sarsıntı tepkisi" olarak isimlendirilebilir. Bitkinin yapraklarında bazı kaynaklarda belirtildiği gibi sinirsel bir alıcı yoktur. Elektriksel iletim gibi durumlar bu bitkilerde görülmez. Bitki sabit olduğu konumda sarsılması durumunda bitki hücreleri sahip olduğu suyu bırakarak büzüşür ve tüm hücreler aynı davranışı gösterdiği için bitkinin yaprakları sanki sulanmaya unutulmuş gibi bir yumuşaklık alır. Bitki hücreleri tekrar sarsılmadığı durumda yavaş bir şekilde su almya başlar ve bitki tekrar eski görünümünü alır. Bitkinin hücre başıncı sık sık düşürülürse, yani sık sık rahatsız edilirse bitki ölmekedir. Bu nedenle bitki rüzgarın çok sert olduğu yerlerde çoğalamamaktadır, genellikle nemli ve sık orman içlerinde yaşayabilmektedir. Bilim – Teknoloji Şimdi, son iki sorumun ortak noktasına geleyim. Küstüm Otu için ilk ipucuydu bu (ne ipucu ama);) Vapur Dumanı (Ageratum houstonianum) bitkimiz ile Küstüm Otu (Mimosa pudica) bitkimizin çiçekleri gerçekte dip kısımlarda küçük ve gösterişsiz. Bizim gördüğümüz püsküller çiçeğin üreme organları:eek: Vapurdumanı; mavi renkte olmasına karşılık dişi, Küstüm Otu; pembe renkte olmasına karşılık erkek. Yani onların bizim gibi pembeymiş-maviymiş takıntıları yok. Her renk takılabiliyorlar:D |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:39. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025