![]() |
haydiii biz de bitki türevi düşünüyoruz.
|
1 Eklenti(ler)
|
çakma kudret narımı
|
Değildir. :)
|
1 Eklenti(ler)
|
Buydu?
"Buy" ya da "buydu" diye bir şeyi ilk kez duyuyor/görüyor olsam da, Müjgan'ın sorusunu görür görmez benim aklıma yalancı portakal ağacı (maclura pomifera)'nın meyvesi geldi, ancak hemen altında zaten büyük resmi de göstermiş ki bildiğim ortaya çıkmasın) :).
E, iş işten geçtikten sonra bilmiş olsan ne yazar, niye yazdın bu yazıyı derseniz, ki diyebilirsiniz, Müjgan'ın yanıtının bu bitkiyi ve meyvesini hiç görmemiş biri için yanıt sayılamayacağını zannettiğimden diyeceğimdir, 5 yıl önce bana soruyu değil, yanıtını gösterip sorsanız, bilemezdim; görmemiştim/hiç dikkat etmemiştim. gece bilmesi ile bilememiş olması aynı kapıya çıkan, bile bile zaten yanıtlanmış soruları bilebilen forum kişisi! |
ben yine de ne olduğunu anlamadım. yalancı portakal mı nedir?
|
Doğru yanıt "buydu" demek yerine, yalancı portakal ağacı, maclura pomifera diye yazsaydım, hemen pes etmiş olacaktım:)
Pek bilinen bir ağaç olmadığı için, yanıtın orijinalini koymak bile işe yaramadı. :p Yanıtı bilemeyenleri günlerce süründürüp, merak ettirmeyi çok etik bulmuyorum, o yüzden orijinal fotoğrafı hemencecik koydumm.;) |
Hmmm ben inanmam bu portakala ne de olsa adı yalancı :D Çok değişik bir meyveymiş ama ilk kez görüyorum böyle bir şeyi :)
|
1 Eklenti(ler)
Bilin bakalım bu ne?
|
Bir tür duta benziyor. Noni dutu sanırım.
|
evet noni meyvesi.
*Noni meyvesi: Güneydoğu Asya'ya özgü olan meyvede bol miktarda antioksidan bulunuyor. Yüksek kan basıncını düşürmeye ve mafsal ağrısnı hafifletmeye yardımcı oluyor. |
Ne kadar ilginç. Albino çam kozalağı sanki
|
1 Eklenti(ler)
bu nedirr :cool:
|
Romanescu
|
evet :p
|
Romanescu, ismi budur ama kendisi nedir acaba?
|
Brokoli gibi
|
Bence gibisi fazla. Brokoli.
|
Anladım teşekkürler :) Çok ilginç bir sebze
|
Alıntı:
|
Daha önce cevap verilmişti bu soruya sanırım pırasa değildi yanlız pek hatırlamıyorum.
|
başka fotoğraf ekleyen yok mu :D
|
1 Eklenti(ler)
|
Tomurcuk gül olmasın.
|
Bence bu donmuş bir şey külahların üst kısmı buzu andırıyor
|
Bir meyve tatlısının donmuş hali gibi.
|
Hadiii, biraz daha yaratıcı olunnn...:p
|
Ananas mıdır acaba?
|
Bir meyvenin dış yüzeyinin mikroskopik çekilmiş hali gibi. Ama hangi meyve :) çilek olabilir mi?
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:11. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025