![]() |
|
![]() |
#3481 |
Ağaç Dostu
|
Bu beyni kalıplara soktuğumuzun bir delili. Kalıpların dışına çıkmadığımız içinde beyni tam anlamıyla kullanamıyoruz. Hatta bir örnek vereyim aşağıda yazdığım yazıyı çok rahat okucaksınız. Açağlr.net Frumou İiçn Dneme Yzaısıdr. Yukarıdaki yazıda sadece kelimenin baş ve son karakterleri doğru yerinde, orta karakterler ise hepsi farklı yerde ama yinede beynimiz çok zorlanmadan yazıyı okuyor. Peki nasıl oluyor bu? Beynimiz okumayı öğrendiğimiz günden beri her öğrendiğimiz kelimeyi bir resim gibi ezberliyor resmin içindekiler tam ise, yanlış yerlerde bile dursalar resmi düzeltip anlamı çıkartıyor. Ama ya kelimenin aslı "Açağlr.net Frumou İiçn Dneme Yzaısıdr" böyle ise ve bu, yeni bir kelime ise! İşte bu durumda kalıplardan çıkmakta zorlanan beyin yeni bir şey öğrenmemizide zorlaştırıyor. Sarı kelimesi muhakkak sarı ile yazılmalı kırmızı ise kırmızı ile yazılmalı beyin bu kalıba alışmış. **** hepsi tek renk ile yazılmalı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3482 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-06-2008
|
Karanfilin dişi organı bence |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3483 |
mavi-yeşil
Giriş Tarihi: 20-03-2007
|
Arkadaşlar, yarışmaca.com sitesinde bitkilerle ilgili bir soru soruldu ve cavbını arıyorum. Karadeniz bölgesi için verilen bitkilere baktım, latince isimlerinden de araştırdım ancak bulamadım. Bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim. Ben bu soru ile karşılaştım, peki siz bilin bakalım bu nedir? ![]() 0-1480 metreleri arasında yetişen çok yıllık otsu bir bitkidir. Nisan-Haziran arasında açan 18-50 santimetre, morumsu boru biçimli, tüylü, iki dudaklı çiçekleri vardır. Ülkemizin kuzey bölümünde yetişen bu bitkinin adı nedir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3484 | |
mavi-yeşil
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3485 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-08-2006
|
Ben hala insan kafasını bulamadım. ![]() Şimdi, sağ tarafa yatıp, daldırma yöntemi ile köklendirme yapabileceğim; beyninin sağı göçmüş, acınacak durumdaki kullara hizmet veren bir yer arıyorum.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3486 |
Ağaç Dostu
|
Türk melisası (calamintha nepeta): Ballıbabagillerden çiçekleri iki dudaklı, çok yıllık bir otsu bitki. 20 santimden 75 santime kadar uzayabiliyor. Ormanlarda, otlak ve nehir göl kıyılarında 2000 metreye kadar görülebiliyor. Bursa-Bolu arasında, Mersin-Adana ve Kars-Ağrı arasında görülebiliyor. Bu olabilir mi ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3487 |
mavi-yeşil
|
Arkadaşlar çok teşekkür ederim ilginiz için. Ama cevap her ikisi de değil. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3489 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-06-2008
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |