![]() |
|
![]() |
#2791 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-05-2007
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2797 |
Ağaç Dostu
|
Kesinlikle doğru hatta biz daha o üniteyi işlemedik. Yapma Sebahattin. Acı bize birazcık ip ucu. Elinde bir fotoğraf makinası botanik parktan çekiyor soruyor. Ömrümde bir kez gittiğim bir yerden sorulan soruyu nasıl bilirim. Sen tenefüse çıkarsın o zaman görüşürüz seninle. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2801 |
Ağaç Dostu
|
Evet sevelimciğim bildin, toplantılarımızın boş geçmediğinin kanıtı ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2811 |
Ağaç Dostu
|
Yokmu soru soran? Bitkileri isimlerini öğreniyordum ne güzel. Saygıyla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2812 |
Ağaç Dostu
|
Hatmiye benziyor ama, çiçekleri büyükmü?Ben hatmide ısrar ediyorum::: Hatmi o hatmi..Ebegümeci yere yakın ve küçük çiçekleri olan bir bitki bu uzun ve büyük çiçekleri olan bir bitkiye benziyor...... ![]() Düzenleyen GLCN : 08-08-2007 saat 14:55 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2814 |
Ağaç Dostu
|
Ebe Gömeci
Biz Kıbrıs'ta bu çiçeğe "Ebe gömeci" diyoruz. Bu aralar tohumları da oluşmaya başladı. İsteyenlere de verebilirim . "Ebe Gömeci" uzun boylu, genişçe ve tüylü yaprakları olan renkli çeçekler açan, katmeri türleri de mevcut olan bir bitki. Yalın kat olanları Kıbrıs'ta yol kenarlarında bile açar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2815 |
Ağaç Dostu
|
Demekki farklı tanıyoruz özür diliyorum ozaman burdada biz hatmi diyoruz buralardada heryerde bulunur....Aynı çiçeğe farklı isimler kondurmuşuz.... bizim ebegümeci dediğimz ise bu: http://www.agaclar.net/forum/showthr...ht=ebeg%FCmeci |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2816 |
Ağaç Dostu
|
Kıbrıs'ta kış mevsiminde yabani de bulunan , gerek yemeği gerekse haşlaması yapılan Gömeç otu var. Ebe gömecinin yaprakları aynen gömeç'in yapraklarına benziyor. Eklediğiniz fotoğrafa baktım, hiç te birbirlerine benzemiyorlar. Ama sizin de dediğiniz gibi galiba bölgesel olarak farklı isimleri yakıştırmışız. Daha iyi bilen birileri varsa bizlere bilgi verir umarım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2817 |
Ağaç Dostu
|
![]() Buket henım, Ebegömeci, fotoğrafını yüklediğim çiçeğe deniliyor. Sizin sorduğunuz resimde ki çiçek ise, Alcea pallida,Hatmi çiçeği, Devegülü (ÇÇ) İkisi arasında, boy farkı ve yaprak farkı açık bir şekilde görülebilir. ![]() Bu fotoğrafta ki ise bir hatmi. Bu iki çiçek de Türkiye florası başlığında işlendi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2818 |
Ağaç Dostu
|
Derya hanım, aynen sizin eklediğiniz fotoğraftaki çiçeğe biz Kıbrıs'ta Ebe Gömeci diyoruz.Önümüzdeki yıl ekmek üzere katmeri türlerini de aldım , bakalım başarılı olabilecekmiyim. Bu arada bahçemde Suriye Hatmisi denilen bir tür var ancak henüz daha çiçek açmadığı için bir yorum yapamayacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|