agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Biçim verme teknikleri (https://www.agaclar.net/forum/bicim-verme-teknikleri/)
-   -   Kök Budama (https://www.agaclar.net/forum/bicim-verme-teknikleri/820.htm)

by_asi 01-09-2013 19:43

İlginize cok tesekkur ederim. Bu gun NPK degerleri 8/8/8 olan sivi besin aldim 10 gun arayla bunu kullanmayi planliyorum. Birde dayanamayip simsir aldim. Sabah bonsaimi kontrol ettigimde yapraklarinda yapiskan bir doku oldugunu fark ettim bu bir sorunmudur acaba.

badrobot 01-09-2013 20:12

Sn.by_asi.
NPK oranı 8-8-8 gayet uygun bir gübre olduğunu söyleyebilirim. Kutu üzerindeki değerleri iyice okuyun ve dozajı çok dikkatli bir şekilde ayarlayın.

murat doğan 31-10-2013 21:06

merhaba arkadaşlar. Merak ettiğim bir şey var. Doğadan toplanan doğal taşların saksı olarak kullanımı oldukça ilgimi çekiyor, özellikle gözenekli yapıda olanlar. Ama bu konuda kafama takılan şey köklerin zamanla gözeneklere yayılması durumunda nasıl kök budaması yapılacağı. Ağacı taştan almak problem yaratmıyor mu. **** şunu sorayım, kökler taşın dokusuna yayılıyor mu. Böyle bir durum ile nasıl başediyorsunuz.

GT-N8005 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sakaki 01-11-2013 11:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi murat doğan (Mesaj 1213397)
merhaba arkadaşlar. Merak ettiğim bir şey var. Doğadan toplanan doğal taşların saksı olarak kullanımı oldukça ilgimi çekiyor, özellikle gözenekli yapıda olanlar. Ama bu konuda kafama takılan şey köklerin zamanla gözeneklere yayılması durumunda nasıl kök budaması yapılacağı. Ağacı taştan almak problem yaratmıyor mu. **** şunu sorayım, kökler taşın dokusuna yayılıyor mu. Böyle bir durum ile nasıl başediyorsunuz.

O kadar ince gözeneklere tutunacak kökler olsa olsa kılcal kökler olacaktır ki onları da tazyikli suyla veya elinizle almanız çok zor olmayacaktır.
Ama içinde büyük yarıklar olan büyük kayalardan bahsediyorsanız, işiniz elbette çok zor :)

murat doğan 01-11-2013 17:09

Demek ki doğadan taş toplanır iken buna dikkat edeceğiz. Teşekkür ederim

dt.duygu 29-05-2017 15:47

Merhaba,
Bir sorum olacak yapraksızlaştormayla kök budamayı aynı anda yapabilirmiyiz **** ne kadar vakit gecmeli aralarindan?

badrobot 29-05-2017 20:25

dt.duygu
Bu dediğiniz ağacın türüne göre değişir. Bazı türler çok dayanıklıdır ve kaldırır ama bazı türlerse daha hassas olduklarından risk büyüktür. O yüzden bir sezon arada olmalıdır diye düşünüyorum.

nicholai hel 30-05-2017 15:26

Yapraksızlaştırma, topraksızlaştırma, kök budaması, sert geri budama gibi ağacı zorlayan işlemlerin aynı anda yapılmaması, arada en azından birkaç ay zaman bırakılması ve hepsinin de doğru dönemlerde yapılması ağacın sağlığı açısından en doğrusudur.

Aynı anda bu işlemlerin hepsini yapıp sorun yaşamamış olmak da bunun her türde her zaman yapılabileceği sonucunu çıkarmaz.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:08.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025