![]() |
herkese selam
Ben de bonzai hakkinda cok yeni ve acemiyim...gerci 13 tane fidanim var simdilik saksilarinda gelisiyorlar...ihlamur agacim 2 yasinda ve ben de onu bir kayanin ustunde sekillendirmek istiyorum ve bu uygulamayi ne zaman yapsam uygun olur ve bu uygulamada gene normal toprak karisimi mi kullanmak gerekir. Her kese iy
i calismalar. |
Kışa kadar beklemekte yarar var. Ağacın kökü üzerinde çalışma yapılacağı için uyuklama döneminde uygulamayı yapmak en iyisi. İzmir'de sık sık toplanırız. Mevsim geldiğinde birlikte çalışmayı yapabiliriz.
Ağaçların türlerine göre toprak karışımları farkedebiliyor ama, genel olarak aynı toprak karışımı uygun. |
çok teşekkürler cevabınız için ... Tabi ki beraber çalışabiliriz...görüşmek üzere
05353911875 telefonum haberdar ederseniz sevinirim |
Öncelikle Merhaba... Yeni bir üyeyim... Bonsai merakı başladı bendede... 3 ya da 4 yaşında saksıda yetiştirmiş olduğum yaklaşık olarak 1,5 metre boyunda bir limon ağacım var. acaba onu bonsai yapabilirmiyim, yapılabilirse mevimi olarak hangisi uygudur.
|
Bence limonunuz dursun ilgili bölümdeki bilgileri okuduktan sonra daha uygun türlerle başlayın mesela (ligustrum-kurtbağrı) olabilir.
|
Sizlerin çalışmalarını okuduktan sonra buyuk bir hevesle bende başlıyorum... :)
3 Eklenti(ler)
Öncelikle herkezi bu tutkusundan dolayı kutluyorum harikasınız..
Daha ilk bonsaim oldugu için neler yapıp yapamayacagımı bu agac hakkında düşünmekteyim. Öncelikle birçok acemi gibi cinsini bilmiyorum . Ve bir beyin bonsai sini numaralandırarak yardım talep etmesinden etkilenerek bende aynı şeyi yaptım. Govde kıvrımlı oldugu için sarı olarak gosterdigim kısımları tellendirebilirmiyim ve numara verdigim kısımları budamak govdeyi kalınlastırırmı? ayrıca bu aksam bonsaimi minik dar saksısından kurtarıp geniş bir saksıya aldım . Torf adlı bir toprak kulandım yeni saksısı için. ( sizlerin saksı değişimini tamamen okuyarak işlemi gerceklestirdim) şimdiden tesekur ediyorum :) |
sayın Qzkanboss
hoş geldiniz ilk heyecan ve sabırsılık ile saksı değişimi yapmışsınız aslında bir kaç ay daha beklemeniz daha iyi olurdu. İlk başlıyan biri olarak eğer ağaçın köklerinde saksı ile ilgili bir problemi olmadığı sürece ani saksı değişimlerine gerek yoktur. Forum içerisinde saksı değişimi konusun bir çok bilgi ve bu bilgilerin içinde ise en doğru zamanı yazan başlıklar yer almaktadır. Bir diğer konu ise toprak karışımıdır.Torf kulanmışsınız yine forum içerisinde doğru toprak karışımları konusunda bilgi vardır.Tek başına torf i değildir. BUdama zamanı ile ilgii bir çok bilgide aynı şekilde forum içinde yer almaktadır ve kısaca yazmak gerekir ise saksı değişimi gibi bir işlemlden sonra telleme ve budama için ağaçınızın biraz güçlenmesi yani 2 ya da 3 ay ağaçınıza dokunmamaız gerekir. Şİmdilik ağaçınız için uygun ve doğru yeri bulmalı sulama konusunu okumalısınız. Ağaçınızın türü:Ulmus parviflolia yani Çİnkaraağaçıdır. Saygılar |
bende yeni bonsaı meraklılarındanım kalın olarak yani hazır olarak aldığım bonsainin yapraklarından koparıp cillendirdim kışın şimdi ise 25 cm boyunda oldular ve yapraklı üzerindede 5 farlı dallar var bu bunu nasıl şekillendirecem bilmiyorum neler yapmam gerekir yardımıc olursanız sevinirim fotorafını göndercem
|
Merhabalar. Sitenize yeni üye oldum. Bonsaiye heves ediyorum. Birkaç bir şeyler okudum hakkında. Zeytin ve nar ağacından bonsai yapmayı istiyorum. Ama nasıl fidan seçmeliyim? Dışarıya dikme şansım var bir yıllığına ama bu süre içerisinde na yapmalıyım? İlk yapmam gereken şey nedir? Normal bırakıp büyümesini mi beklemeliyim?
|
Alıntı:
Öncelikle forumda "Bonsai" bölümündeki başlıkları ve konuları iyice incelemenizi öneririm, bu şekilde kafanızdaki sorular hakkında daha iyi bir fikir sahibi olursunuz, en azından temel konularda. Daha sonra adayınızın fotoğrafını çekerek Başlangıç Aşamasındaki Çalışmalar - agaclar.net bölümünde bir başlık açıp yüklerseniz, bonsaiyle ilgilenen tüm arkadaşlar size daha iyi bir fikir verebilir ve yorum yapabilir. Kolay gelsin. |
Ceviz içi hangi yöntemleri kullanabilirim acaba?
|
Ceviz çok yavaş büyüyen bir türdür. Eğer adayınız yeterli kalınlıkta değilse size çok zaman ve sabır gerekiyor demektir.
|
Akça ağaç
3 Eklenti(ler)
tüm üye arkadaşlara merhaba ,
uzun suredir forumu takip ediyorum. notlar aldım. büyük bir hevesle adım atacağım günü yaratmaya çalışıyorum ama bir türlü olmadı. bende sabırsızlıktan internetden Yalova'daki bir fidanlıktan aşağıdaki fidanları sipariş ettim. ama istediğim gibi olmadı. çok inceler. en azından bunları nasıl kurtarabiliriz. bahçe olarak kullanabileceğim yerim resimlerini de ilave ettim. sadece oglene kadar güneş alıyor. kırmızı ile işaretlediğim yerlere diksem en azından gövde kalınlıklarını büyütebilirmiyim. ya da derin saksılara koysam. yorumlarınızı yardımlarınız alabilirmiyim teşekkür ederim. ACER monspessulanum,Fransız akçaağacı fidanı ACER opalus İtalyan akçaağaç fidanı ACER buergerianum, Üç Dişli Akçaağaç Fidanı ACER palmatum,Japon Akçaağaç Fidanı ACER saccharinum, Gümüşi Akçaağaç Fidanı ACER palmatum Atropurpureum, Kırmızı Yapraklı Japon Akçaağaç Fidanı |
Sn.aykutansin.
Ükemizde Bonsai henüz çok çok yeni bir uğraş, dolayısıyla ağaç dahil bir çok malzemeyi bulmak ya çok zor veyahut imkansız. Ağaçların beklediğinizden ince gelmesi can sıkıcı olmuş ama yaptığınız plan çok hoşuma gitti. Onları işaretlediğinz yerlere ekmeniz ve kendi ağaçlarınızı yetiştirmeniz çok doğru olacaktır. Bende kendi bahçemde ileride Bonsai yapmayı düşündüğüm bir çok ağacım var. Saksıdaki gelişim hızının yanında yerde inanılmaz bir gelişim hızı göstermekteler. Ağaçlar gelişirken dönem dönem belirli yerlerinden budayarak koniklik ve harekette katıyorum. Yani ağaçlarımı tam Bonsai'lik yetiştirme şansına sahibim. Sizin imkanınızda çok iyi, bence bu düşündüğünüzü uygulayın; pişman olmayacaksınız. |
Bu arada siz yine istediğiniz türlerden beden çapı sizi tatmin edecek aday/adaylar bulun ve onlarla Bonsai çalışmaya başlamayı da ihmal etmeyin.
|
Cok teşekkür ederim.
Bunları artık toprağa gömüp bir süre unutacağım. Fidanlıkları bizzat gezmek gerektiğini öğrenmiş oldum. |
4 Eklenti(ler)
Youtube da bonsai videolarına bakarken gövde kalınlaştırma ile ilgili olduğunu düşündüğüm bir tekniğe rastladım. Linkide paylaşıyorum. Konuyla ilgili olabilir mi?
https://youtu.be/PD2_ZEC53aI |
Merhaba değerli forum üyeleri,
Bonsaimi büyütürken oldukça fazla dalı çıktı ve nasıl budayacağımı bilmediğim için herhangi bir işlem yapmadım. Bu konuda sizden yorum almayı çok isterim, aşağıda fotoğrafların linklerini ekledim. Sizce hangi dalları kesmem en doğru olur? https://imgyukle.com/i/EWKzpb https://imgyukle.com/i/EWK1Zs Çok teşekkürler, |
Bonsai
Selam kaya parçasına ağacın köklerini nasıl satıyorsunuz
|
ben de zeytin bonsai min gövdesini kalınlaştırmak istiyorum
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:35. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025