agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > Biçim verme teknikleri
(https)




Beğeni Düzeni1104Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 22-02-2017, 22:09   #11
Ağaç Dostu
 
sagol's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-02-2011
Şehir: -
Mesajlar: 3,144
Yorumunuz için teşekkürler Sayın Parlak yıldızlar,

Bonsai Çinde başladığında ve hatta bin yıldan fazla bir süre böyle keskin kurallar yoktu, doğa taklit edilerek ağaçların minikleri yapılıyordu. Son 1-2 yüzyılda Japonlar kendi yaşam biçimlerinde olduğu gibi bonsaide de çok sıkı kurallar getirdiler. Öyle kurallar ki batıl inançları bile kesin kural olarak yansıdı(örnek 4 rakamını okunuşu ile ölüm aynı olduğundan 4 gövdeli çalışma yapılmaz,...).
Yani bonsaide genelde Japon akımı benimsenmiş ve çoğunluk o yolu takip etmektedir. Bu tür akımlar başka sanat dallarında da oluşagelmiştir. Son yıllarda Avrupa ve Amerikada Japon bonsai akım ve kurallarını benimsemeyen oldukca büyük bir grup oluşmuştur ve her geçen gün sayıısı artmaktadır.

Yaprak döken ağaçlar konusunda haklısınız, hem 4 mevsimi yaşarsınız hem de hangi akıma uygun olarak yapılırsa yapılsın ağacın gerçek durumunu görmek mümkün olur. Yapraklar kar gibi güzellikleri de hataları da örttüğünden ağacın yalın hali ancak kışın görülür o nedenle bazı Bonsai showları ağaçların yaprak döktüğü mevsime denk getirilerek ağaçların yalın güzelliklerinin görülmesine çalışılır.

İyi çalışmalar dilerim...

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ParlakYıldızlar Mesajı Göster
"Siz olsanız ne yapmazdiniz "başlığından aldigim hak ile yazmak istedim,yukaridaki örnekler çok güzel çok emek ve zaman ile ortaya çıktığı kesindir ama aşırı geliyor bana,doğal olani bu kadar keskin ve net çizgilere hapsetmek gibi birazcık bir dal eğri dursun veya dışarı taşsin ne var ki demek istiyorum.O yüzden bonsailerin yaprak siz hallerini çok beğeniyorum,işte o zaman bana çok doğal geliyor çünkü zamanin,mevsimin etkilerini kimse manipule edemiyor.Bu kendi görüşüm hiçbir kimseye veya yaptığı işe karşı bir söylem değil.Herkese çalışmalarında başarılar dilerim.

sagol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:20.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025