agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > Biçim verme teknikleri
(https)




Beğeni Düzeni8Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 18-07-2008, 15:00   #11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Galeri: 232
Sali aksami yapilan toplantida, bircogunuzun belkide resimlerden bildigi ve bonsaide oldukca kullanilan bir asi yapma teknigini, Japonyada 2 yil hem calisip hemde bonsai ogrenen ve bir uyemizin tanidigi olan, Joe Morgan Paylor ogrendiklerini bizimle paylasmak icin sali toplantimizdaydi.

Tem. sali toplantisi 005.jpg

Joe, uzerinde calisacagi akcaagaci uzerinde bilgi veriyor. Akcaagacini uzerindeki 3 govdeyi de kullanip 3govdeli bir agac yapmayi palnliyor. Akcaagacin 3 govdesi de ayni hizada oldugu icin bunu degistirmek istedigini ama govdelerin oldukca yasli oldugundan onlari telleyip istedigi yere bukemeyceginden, govdelerin uzerine matkapla delikler acip yukardaki genc surgunleri kivirip matkapla acilmis deliklerden gecirecek ve bu teknikle yaptigi asinin tutmasindan sonra asi uzerininde kalan govdeleri kesip ,yeni asilaridan yuselecek surgunleri yeni govdeler olarak kullanip o govdeleri, istedigi yerlere kolayca dizebilecek.

Bunu yapmadan once de agacin istenmiyen kazik koklerini budayip agacin kok olmiyan yanlarina da ayni yontemle kok asisi yapacak.

Tem. sali toplantisi 006.jpg

Kok budamasi yapmadan once agacinin kolerini iyice inceliyor, bir cok sacak kok olmasinin yani sira istenmiyen kazik kokler ve agac govdesinde sacak kok olmiyan bolgeler de var.

Tem. sali toplantisi 007.jpg

Dikatlice kazik kokleri budayip agacinin uzerinde sadece sacak koleri birakiyor.
(Agaci bonsai saksisina dikebilmek icin kazik kokler budanir ve sacak koklerin her yonde, iyice gelismesi saglanir ki agac saglikli yasayabilsin)

Tem. sali toplantisi 009.jpg

Joe getirdigi bircok 1 yillik akcaagac fidanlarindan bir tanesini alip bakiyor. bu fidani yeni sacak kokler olusturmak icin, uzerinde calistigi agac uzerine asilaycak. Asi tutana kadar da sacak kokleri olusturacak asida kullanilan fidan uzerinde baska bir islem yapmiyacak.

Tem. sali toplantisi 010.jpg

Agac uzerinde kok asisi yapacagi yerleri belirledikten sonra calismaya koyuluyor.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:12.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025