![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
simdi sira ekecegimiz agacta, bonsai thuja occidentalis 001.jpg Thuja occidentalis Bati mazisi cok dalli tahminen 6-7 yaslarinda bir agac, bonsai thuja occidentalis 002.jpg bonsai thuja occidentalis 004.jpg Saksidan cikardiktan ,ve fazla topragini aldiktan sonra |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
bonsai thuja occidentalis 005.jpg bonsai thuja occidentalis 006.jpg Kok budamasindan sonra bonsai thuja occidentalis 007.jpg bonsai thuja occidentalis 008.jpg Agacin on tarafini seciyorum. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
bonsai thuja occidentalis 010.jpg Agacin onunu sectikten sonra kokler kurmasin nemli kalsin diye islak bir bezle kokleri sariyorum bonsai thuja occidentalis 011.jpg bonsai thuja occidentalis 012.jpg sonrada govdeleri telle sarmiya basliyorum |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
bonsai thuja occidentalis 026.jpg Duztasin uzerine ordugum duvarcigin icerisine biraz toprak koyup dikecegim agaci yerlestiriyor ve uzunca bir cuvaldiz ile telleri koklerin icinden cekip arka tarafa geciriyorum. bonsai thuja occidentalis 027.jpg bonsai thuja occidentalis 028.jpg bonsai thuja occidentalis 029.jpg Telleri agacin arkasindan cekiyor guzelce kivirip, fazlasini kestikten sonra topragin icine gomuyorum ve agacin etrafini toprakla doldurup cuvaldizin tersi ile her tarafini iyice bastiriyorum. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
bonsai thuja occidentalis 030.jpg bonsai thuja occidentalis 031.jpg Agaclarin altindan nemli yerlerden topladigim yosunlari butun topragi ortecek sekilde kucuk, kucuk parcalari iyice bastirip yerlestiriyorum. bonsai thuja occidentalis 033.jpg Yosunlari koyduktan sonra yakindan bir gorunus. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Agaci fazla dallarini budayip telledikten sonra . bonsai thuja occidentalis 036.jpg Agaci soldan gorunusu. bonsai thuja occidentalis 037.jpg agacin arkadan gorunusu. bonsai thuja occidentalis 038.jpg agacin sagdan gorunusu |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
ve cift govde tarzinda[gelin kaynana] bir bonsai adayi, cift govde tarzindaki kurallara uymaya calistim ilk dal daha ince olan govdeden cikiyor, govdelerin biri azacik onde , govdelerin ikiside ayni boyda deyil , kalin govde ince govdeye kanat germis korururmus gibi duruyor ve one dogru azacik eyilmis gibi duruyorlar. Umarim sizlere birseyler verebildim ,mutlaka ogrendiklerinizi pratikte uygulayin.En guzel en yesil gunler sizlerin olsun. bonsai thuja occidentalis 034.jpg bonsai thuja occidentalis 039.jpg |
|
|
|
![]() |
|
|