![]() |
|
Alıntı:
|
Saksı değişimi sırasına bu büyüklükte saksıya alışmışken daha büyük saksıya geçirmek doğrumudur. çünkü ilerde yine bonsai saksılarına koyabilmek için ufak saksılara alacağız gerçi baya zaman sonra :) (Büyük saksıya alırsam kumunu muhafaza ederim bozmam o zaman)
benim değiştirmedeki amacım saksı deliklerinden çıkan kökler eziliyor zaten toprakla temasları da yok kururlar sanırım bir süre sonra |
Alıntı:
|
Tam Belirttiğiniz gibi düşünüyorum gövde kalınlığı ..vs için Sn Dusunenadam
|
Dediğim gibi o zaman aynı saksı maksadı karşılar. Köklere hiç müdahale edilmemiş olsa daha büyük saksı faydalı olabilirdi. Ayrıca ağaç da buna alışık. Saksıyı derinleştirmenin bir anlamı yok bence şu aşamada.
|
genelde baktığımda çamlar aynı yerden bir çok dal veriyo biz kurallar gereği bunları buduyoruz ama budanmayıpta çok güzel bonsailer yapılıyor çamlarda örnek bi video
https://www.youtube.com/watch?v=XtIarXyzGGA |
Evet görmüştüm bunu. Çok başarılı...
|
üstad biz kesip duruyoruz ama adam kesmiyor daha dolgun formlu oluyor sanırım çamlar için bu kuralı biraz esnetmeliyiz :)
|
birde leylandi nasıl olur acaba bonsai için aklıma girdi şuan :)
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
telledim ama hayırlısı bakalım 3. dalı baya yıprattım çatladı azcık yaşarmı bakacaz.
|
fotoğrafta bazı dallar birbirine girmiş gibi ama o benim çekme açımdan kaynaklı ilk telleme deneyiminide gerçekleştirdik bakalım vatana millete hayırlı olsun :P
|
uçlarda biraz daha iğne bıraksaydın keşke sigorta niyetine.Çamda sürgünü veya dalı kesmeden (bilhassa içerde kalanları ) çok iyi düşünmek lazım.yaprak dökenden çok daha zor geriden sürgün veriyormuş.
Videolara baktığımda adamlar en dolgun ve hareketli ağacı seçip mümkün mertebe çok sürgün bırakıp tele ağırlık veriyorlar.Sanıyorum çamın en güzel özelliği telle dost olması .. Bu sene bakıcaz artık senin ve benim çamlara,,sistemi çözersek çok iyi olacak:) |
Sn tourkana'dan fikir aldım uçlarda 4-5 çift iğne bırak güçsüz yerlerde daha çok bırak demişti öyle yapmaya çalıştım ama bakalım artık yaptık bişeyler :) ama çam ağacını ben sevdim açıkçası görsel olarakta güzel oluyorlar. beraber tecrübe edip sistemi öğrenirsek başka ağaç düşünmem belki tek bir şeyde uzman olunabilir diye düşünüyorum daha başarılı çalışmalar için.
|
Çağlar Üstad bir konuda yanlış hatırlamıyorsam clonex diye bir köklendirme hormonu tavsiyen vardı ben acer i köklendiricem ya gövdeyi daha derine gömüp ne dersin kullanmak iyi olurmu yoksa olmasa da olurmu :)
|
Yarın karşıyakadaki peyzajcılardan çam bakabilirim mugo almıştın sen sanırım ordan 2 tane sarıçam ve leylandi nasıl olur acaba ( çok soru soruyorum farkındayım :))
|
o konuda son durum karışık sanıyorum..Yukardan havai köklendirme mi yapcaksın (yeni başka bi aday olsun diye) ,yoksa toprak seviyesini yükselt alttan yeni kökler çıksın düşüncesi ilemi?
Altta toprak seviyesini yükseltmekse amaç hormona gerek yok,yukardan yapacaksan kabuğu soyup olsa iyi olur.Ben veririm almana gerek yok bir köklendirme için. |
Yarın saat 12 gibi telefonlaşırsak beraber gidebiliriz yüksek ihtimal.Teli yolladım .
|
toprak seviyesini yükselticem veya yükseltmeden aynı seviyeden havai yapacam üstad sonuçta köklenince yine köklendiği yerin altından kesmicemmi ağacın orada ufak bir dal var alttarafıda ordan devam ettireyim yine 2 ağaç olsun diyorum ama olmayacak sanırım :)
|
Nedense taktım o ufak dala sanırım tecrübeyi dinlemek lazım budayıp toprak seviyesini yükseltmeli çok uğraşmadan :)
|
Ya ben tel bulamıyorum siz nerden kaç tl ye alıyorsunuz?
|
üstad koçtaştan aldım metresi yaklaşık 1,6 tl civarı bir şeydi çıplak tel değil ama kalınlık seçenekleri var elektrik bölümünde buldum .
|
Mugo sağlıklı gidiyor şimdilik mumlarda oluşmaya başladı
Şimdi anlamadığım birşey sormak istiyorum Mum çimdikleme ağaçta güç dengesini sağlamak için yapılıyor,mum uzaklaştırma ise geriden sürgün almak için... iyide dalın ucundaki mumu çimdikledim o zaman orda başka mum yoksa dönemi geldiğinde mum uzaklaştırma yapamıcam sanırım komik bir soru oldu :))) Bu mantıkla bakarsam ben istediğim dalda yeterli dallanma olması için önce çimdikleme yapmam mum keserim ondan sonraki sene çimdikleme yaparım yanlışmıyım benim kafam mı karışık :)) |
3 Eklenti(ler)
Mugo çamında son durum bir yerde geriden sürgün var, uçta bir tomurcuğun olduğu yerde de 4-5 tomurcuk daha çıkacak gibi
|
merhaba, konu eskiymiş ama pinus mugo budama sonrası macun şart mı diye ararken karşıma çıktı. güzel çalışma olmuş, bu kadar zaman sonra nasıl görünüyor acaba merak ettim :)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:37. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025