![]() |
Alıntı:
|
Sn.reguler.
Kök budaması konusunda bu mesajımda yapmanız gerekeni açıklamıştım. Saçak köklerin gelişimiyle ağacınızda çok güzel bir nebari oluşturabilirsiniz. http://www.agaclar.net/forum/1362277-post21.htm Renkli çubuklar? Ağacınızı paintte çapını ölçtüm ve çapa göre boyunu oranlama yapmak istemiştim. Renkli olmasıda göze daha ayırt edicilik sağlaması içindi...ağacınızın boyu çapın yaklaşık 3 katı olarak çıktı. |
1 Eklenti(ler)
Gözeler patladı her yerinden Tü Tü Tü Tü maşallahEklenti 547262
|
3 Eklenti(ler)
|
Bu ağacı dik tarz düşünüyorum. İlk dalı düşündüğüm yeri bıçakla çizdim oradan bir göze patladı. Fotoğrafta çizdiğim yer belli oluyor.
|
5 Eklenti(ler)
GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
|
Bu ağacın toprağın altındaki kısmı daha konik ve güzel. Yani ağacın boyu daha da uzayacak dolayısı ile çıkan dallar çok yukarıda kalıyor. kökleri kuvvetlensin diye derine ekmiştim. Yavaş yavaş toprağın üstüne çıkartmayı düşünüyorum. Nasıl bir yol izleyeyim gödeyi acımadan çıkan dallara bakmadan direk kesmem mi gerekecek. (Bu sezonda kesmicem sadece beni neler bekliyor yavaş yavas aklımda şekillensin istiyorum)
|
Bu ağaca ne yapmam gerektiği hakkında aklıma hiç birsey gelimiyor
|
2 Eklenti(ler)
İyileşme hızını arttırmak için biraz oyma işlemi yaptım.
|
1 Eklenti(ler)
|
Dallar ölmezse nasıl olacak acaba? Merak ettim.
|
Devamı gelecek son halinin fotoğrafını çekmemişim görünce amacımı anlayacaksınız
|
5 Eklenti(ler)
Şimdi ki hali
GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Evet anladım. Başarılar dilerim.
|
Aşı mi yaptiniz üstten ?
|
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Sn.reguler
Yine ilginç bir çalışma yapıyorsunuz. Fakat bunun amacı nedir? |
Ağacın kesik yarası çok açıktı. Ve fazla idi. Tek dal birakip o dalin 3 de 1 i kadar kalinlasmasini bekleyecegime yarayi bu şekilde küçültmüş oldum. Ağacın kabuğunu birbirine yaklaştırdım.
Fakat köklerini çok oynattim umarim ölmez. GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
|
Çalışmalarımın kaynağı burası göz atmanızı tavsiye ederim.
https://www.facebook.com/photo.php?f...type=3&theater |
Dallar kurumayaydı iyiydi. Çok cüretkar davranmamak lazımmış :D. oyuk kısmı kurumuş alttaki dallarla devam edecez anlaşılan.
Ağacın saksısını daha doğrusu temizlik kovasına :D her yerinden hava alması için delikler açtım. Sonra saksısıyla beraber yine delikli olan 2. bir saksıya ektim. Köklerin daha düzgün gelişmesini umuyorum. |
Siz akasyaya ficus muamelesi yapmişsiniz. Yine de sayenizde birsey daha öğrenmiş olduk
|
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Akasyanın güncel hali.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 06:33. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025