![]() |
kubi5897 / Ladin
arkadaşlar bonsai için bir ladin fidesi aldım fakat ön taraf seçimi ve hangi dalları keseceğim konusunda pek bilgim yok fidemin 360 derece resmini çeksem bana yardımcı olurmusunuz
|
Adayınızın resmini yükleyebilirseniz yardımcı olmaya çalışırız elbette :)
|
ladin
4 Eklenti(ler)
Sakai fidanın türü orman işletmenin soyledigi kadariyla ladin hangi tarafini ön kabul ediyim ve hangi dallari kesiyim paint **** baska bi programla isaretlersen sevinirim
|
Bayağı küçük ve yabani, umarım bir şeye benzeyebilir, olmadı arka bahçeme dikerim.
|
Alıntı:
Sn kubi5897, İğnelilerde şekil verme, uç/mum alma, budama, gübreleme vs. gibi teknikler yaprak dökenlere göre farklılık gösteriyor ve uygulama dönemleri de farklı oluyor, dolayısıyla bolca okumanız ve öğrenmeniz gerekiyor bu konuları. Adayınıza gelince, üzerinde henüz çoğu çalışmayı yapmak için henüz çok ama çok genç bir aday. Önerim bunu olabildiğince büyük bir saksıya veya mümkünse bahçeye ekmeniz ve en az birkaç sene boyunca iğnelerin gövdeden çok uzaklaşmamasına dikkat ederek gelişmesini sağlamanız. Bu arada bulacağınız daha uygun gövdeli adaylarda çalışmaya başlayabilirsiniz. |
Daha yaşlı bi aday buluyum ben bu arada bu fidanida bahcede gelisime bırakıyım iğneleri gövdeden uzaklastirmayın derken igneleri kisaltmaktan mı bahsediyorsunuz yoksa dal açıklığından mi bahsediyorsunuz ?
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Ladin Hakkında Yardım
Arkadaşlar bir ladin fidanı aldım bayada büyüdü ama ben uzamasını istemiyorum bunun için ne yapabilirim ??? Ayrıca bu dönemde dal budaması ve telleme yapsam bitkiye zararı olur mu ?
|
bazı insanlar ağacın en üst kısmına şeffaf plakalar yerleştirip uzamasını engelliyormuş
kare karpuz böyle yapılıyo zaten |
boy uzamasını halletmem lazım öğrendiğim kadarıyla çamlar tepeden budanırsa ölüyorlarmış :( ayrıca yan dalları bu dönemde budasam bitkinin ölümüne sebep olurmu ?
|
şu anda budama gibi herhangi bir işlem yapmayın ... bırakın fidanınız büyüsün boyunun uzaması size birşey kaybettirmez şuan için ... kalınlaşmadan işlem yapmayın ...
|
İyide ladin normalde saksı bitkisi degil ki büyümeden kalınlaşmaz bildiğimiz ağaç bu :)
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:33. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025